Tokyo Game Show gaat van start

Donderdag ging de Tokyo Game Show van start. De conventie duurt nog tot zondag, maar er is al van alles bekendgemaakt. Trailers, gameplay, releasedata, noem het maar op. Zo zagen we onder andere gameplay voorbijkomen van Bloodborne, Metal Gear Solid V, PES 15, maar bleek ook dat de Metal Gear Solid Collection 2014 een kledinglijn is.

De Tokyo Game Show is leuk voor gamers, omdat er altijd weer allemaal nieuwe informatie over games beschikbaar komt. Zeker als het gaat om titels als Metal Gear Solid V met een immense fanbase. Gamers worden bedolven onder nieuwtjes over hun favoriete games, en soms zit er net even iets onverwachts tussen, zoals de kledinglijn van Metal Gear Solid.

Microsoft koopt Minecraft-ontwikkelaar Mojang

Microsoft kondigde maandag aan dat het Minecraft-studio Mojang koopt voor 2,5 miljard dollar, omgerekend bijna 2 miljard euro. Het bedrijf meldt dat Minecraft nog gewoon beschikbaar blijft op alle platforms. Mojang-ceo Markus "Notch" Persson vertelt dat Minecraft eigenlijk per toeval populair is geworden, en dat de verantwoordelijkheid hem te groot werd.

Het is moeilijk te voorspellen wat Microsoft met Minecraft van plan is. Het feit blijft wel dat de blokkendoos in totaal 54 miljoen keer verkocht is, en dat de consoleversies de pc-versie hebben ingehaald in aantallen. De vraag is welke kant Microsoft nu op wil met het spel. Misschien wil het bedrijf graag een Windows Phone-versie van het spel. En wie weet komt er nu iets meer vaart achter de updates van Minecraft, zowel voor de pc- als consoleversies.

Minecraft

Super Smash Bros. 3DS een miljoen keer verkocht in Japan

Nintendo's klassieke brawler Super Smash Bros. 4 debuteerde vorige week zaterdag op de 3DS. Het is Nintendo's eerste Super Smash Bros.-game op een handheld. Misschien dat het spel daarom als warme broodjes over de toonbank ging. Het spel verkocht een miljoen stuks in drie dagen tijd.

Het is wel duidelijk dat Super Smash Bros. uitbrengen op de handheld een goede zet was van Nintendo. Het zou zelfs zomaar kunnen dat de 3DS-versie de Wii U-versie in populariteit overtreft. De game heeft namelijk een flinke voorsprong op zijn grotere broer: die moet eind dit jaar uitkomen. De Europese versie van Super Smash Bros. 3DS komt hier over twee weken uit.

Super Smash Bros. 3DS

Destiny's reviewscores kosten Bungie mogelijk 2,5 miljoen dollar

Destiny-ontwikkelaar Bungie loopt mogelijk 2,5 miljoen dollar mis, omgerekend bijna 2 miljoen euro. Activision zou Bungie een bonus uitbetalen als de game een score van minstens 90 haalde 30 dagen na de release op de Xbox 360. Momenteel heeft het spel een score van 77 op Metacritic en 78,19% op GameRankings. De kans is klein dat Bungie die score nog kan opkrikken.

Het valt niet te ontkennen dat Destiny ontzettend gehypt werd voor de release. Het is dan ook logisch dat veel mensen teleurgesteld waren omdat het spel toch niet was wat ze verwachtten. Toch verkoopt Destiny wel goed: in de eerste vijf dagen had het spel al voor 250 miljoen euro aan exemplaren verkocht. Er zijn dan ook veel mensen die het een prima shooter vinden, ondanks dat het de hype niet kon waarmaken.

Destiny

Hearthstone: Heroes of Warcraft heeft 20 miljoen spelers

Blizzards digitale kaartspel Hearthstone: Heroes of Warcraft heeft twintig miljoen spelers. De game was tot maart dit jaar in open bèta, en wist toen al tien miljoen mensen te verzamelen. In het half jaar daarna is het aantal spelers dus verdubbeld.
Hearthstone is superpopulair, en dat is mede te danken aan de vele mensen die het spel streamen. Ook zijn er regelmatig toernooien met grote geldprijzen die met gemak duizenden kijkers trekken. Natuurlijk helpt het ook dat het spel free-to-play is, wat de drempel verlaagt voor mensen om het spel te spelen.

Hearthstone: Heroes of Warcraft