New 3DS en New 3DS XL komen 13 februari

Tijdens de Nintendo Direct onthulde Nintendo de releasedatum voor de New 3DS en New 3DS XL: 13 februari. Ook liet Nintendo verscheidene games voor de handheld zien, waaronder Majora’s Mask 3D en een nieuwe Fire Emblem. De nieuwe handhelds krijgen ieder twee kleuren: de New 3DS krijgt een zwarte en een witte versie, de New 3DS XL komt in Metallic Black en Metallic Blue.

Nintendo’s nieuwe handhelds lijken vooral gericht op mensen die nog niet eerder een 3DS hadden, of hem verkocht hebben. De nieuwe versies zijn weliswaar op veel punten verbeterd, maar zullen voor lang niet iedereen genoeg reden zijn om de verbeterde handhelds aan te schaffen naast hun oude 3DS.

Pc-versie GTA 5 uitgesteld naar 24 maart, systeemeisen bekend

De pc-versie van Grand Theft Auto 5 is uitgesteld naar 24 maart. De game zou oorspronkelijk op 27 januari uitkomen. Rockstar wil de game extra bijschaven en testen. De ontwikkelaar laat weten dat de multiplayer in de pc-versie dertig spelers ondersteunt en tegelijk met de release beschikbaar komt. De Heists voor GTA Online komen nog voor de release van de pc-versie, aldus Rockstar.

Het zat er al een beetje aan te komen: Rockstar maakte de systeemeisen maar niet bekend en het bleef verder stil rond de pc-versie van GTA 5. Gelukkig lijkt het erop dat de ontwikkelaar veel aandacht aan de pc-port besteedt. Ook zien de systeemeisen er prima uit, niet al te veeleisend. Dat zou betekenen dat de game goed geoptimaliseerd is.

Kritiek op Evolve-ontwikkelaar om dlc

Evolve-ontwikkelaar Turtle Rock Studios kreeg flinke kritiek over zich heen om alle dlc die beschikbaar komt voor de multiplayergame. De klachten gingen over de hunters en monsters die alleen speelbaar zijn door dlc te kopen. Turtle Rock verweert zich door te zeggen dat alle dlc-maps en nieuwe gamemodi gratis worden en dat de nieuwe personages spelers geen voordeel geven. Ook laat de studio weten dat het Evolve alleen ontwikkelt en dat de uitgever bepaalt hoe de game verkocht wordt.

Wie alle inhoud van Evolve wil hebben, zal flink wat geld neer moeten tellen. Naast de twaalf maps, twaalf hunters en drie monsters in de basisgame gaat de vierde hunter 14,99 euro kosten en zijn de vier extra hunters 7,49 euro per stuk. De seizoenspas met de vier hunters maar zonder het monster kost 24,99 euro. Er zijn verscheidene bundels aangekondigd, maar de vraag is of spelers zoveel geld willen neertellen om toegang te krijgen tot alle inhoud van het spel.

Telltale werkt aan nieuw IP, president wordt ceo

Telltale-president Kevin Bruner volgt Dan Connors op als ceo van de ontwikkelaar. Bovendien werkt de ontwikkelaar aan een nog onaangekondigd nieuw, origineel IP. Het bedrijf is succesvol met zijn gescripte avonturengames, en is snel gegroeid. Om de bedrijfscultuur kleinschalig te houden, vergroot de ontwikkelaar het bestuursteam.

Telltale is druk bezig met van alles en nog wat: momenteel werkt de ontwikkelaar aan Tales from the Borderlands en Game of Thrones. Verder komt Telltale met Minecraft: Story Mode en is een derde seizoen van The Walking Dead bevestigd. Tot nu toe lijden de games er niet onder. Toch is de vraag hoe lang Telltale dezelfde formule aan weet te houden voordat deze muf wordt.

Kickstarter-doel Shadowrun: Hong Kong in 2 uur gehaald

Het Kickstarter-doel van Shadowrun: Hong Kong is in twee uur gehaald. Ontwikkelaar Harebrained Schemes vroeg om 100.000 dollar, inmiddels staat de teller op ruim 475.000 dollar. Bijna 12.500 mensen hebben geld gedoneerd voor Shadowrun: Hong Kong. De Kickstarter-campagne loopt af op 17 februari.

Het vervolg op Shadowrun Returns is ontzettend populair bij fans, het almaar stijgende bedrag is daar getuige van. Het project heeft inmiddels al acht van de twaalf stretch goals gehaald, er komen onder meer nieuwe personages, betere audio en nieuwe missies uit voor de game. Cyberpunk blijft zo te zien een erg geliefd thema.