GTA 5 voor pc, Xbox One en PS4 krijgt eerstepersoonsmodus

Grand Theft Auto 5 is volledig in eerstepersoonsaanzicht te spelen wanneer deze op 18 november uitkomt op PS4 en Xbox One. Pc-spelers kunnen hier vanaf 27 januari mee aan de slag en zij krijgen 4K-resolutie. Assisted aim is nog steeds een optie in de nieuwe GTA 5, maar deze kan uitgezet worden, wat meer aanvoelt als een shooter in eerstepersoonsmodus. Tijdens het spelen kan vrij gewisseld worden tussen de camerastanden.

De eerstepersoonsmodus draagt bij aan de immersie van de game. In auto's en helikopters kan de speler geheel rondkijken en ziet zijn of haar de eigen armen en eigenlijk alles wat iemand in het echt ook zou zien. Als de speler naar beneden kijkt ziet hij of zij de benen van het personage, bijvoorbeeld. Dit maakt de eerstepersoonsmodus tot een realistische ervaring. Dit is de eerste keer dat de modus officieel gebruikt wordt in de GTA-reeks. Grand Theft Auto begon ooit als game met een vogelperspectief, maar is uiteindelijk van de derde persoon naar een eerstepersoonsaanzicht gegaan. 

Destiny bezorgt Activision recordwinst

Activision zag bijna een verdriedubbeling van zijn winst. Die recordresultaten werden volgens de uitgever gedreven door Destiny. In de afgelopen drie maanden steeg de omzet naar 1,17 miljard dollar (ruim 930 miljoen euro), wat 657 miljoen dollar meer is dan in dezelfde periode het jaar ervoor.

Inmiddels zijn er 9,5 miljoen geregistreerde gebruikers in Destiny. De franchise moet tien jaar mee en daarom staat deel twee al op de planning. Ook komt er meer dlc dan alleen The Dark Below voor de game uit.

Moba-game van EA geannuleerd, ontwikkelaar opgeheven

Electronic Arts ontwikkelde de free-to-play moba Dawngate, maar heeft deze geannuleerd. De studio die het spel ontwikkelde is opgeheven. Het opmerkelijke is dat de servers van de game nog 90 dagen online blijven, waardoor mensen het spel tijdelijk nog kunnen blijven spelen. Deze was namelijk in bèta. Iedereen die geld heeft gestoken in de game krijgt dit teruggestort.

De ontwikkeling werd stopgezet omdat er, volgens EA, niet genoeg vooruitgang werd geboekt. Gezien er veel concurrentie is op het gebied van moba's, inclusief Blizzards Heroes of the Storm, zou de game afwijken van de doorsnee moba's. Zo zouden er twee 'lanes' zijn per map, in plaats van de gebruikelijke drie. Heroes of the Storm maakt hier ook gebruik van, hier zijn ook maps met vier lanes.

Zelda: Majora's Mask-remake volgend jaar naar 3DS

De remake van The Legend of Zelda: Majora's Mask komt in de lente van 2015 naar de 3DS. Dit meldde Nintendo tijdens de Nintendo Direct van donderdagavond. Majora's Mask kwam oorspronkelijk in 2000 uit op de Nintendo 64 en later op de GameCube in een Zelda-collectie. Het is het vervolg op Ocarina of Time, waarin de speler binnen drie dagen de wereld moet redden van een vallende maan.

Ocarina of Time kwam eerder op 3DS uit, dus het is niet zeer verrassend dat het vervolg tevens op de handheld uitkomt. Deze port werd erg goed ontvangen en er zijn dus hoge verwachtingen voor die van Majora's Mask. Nintendo hintte al vaker naar de port van Majora's Mask, onder meer door in andere Nintendo Directs het masker uit de game te laten zien.

Eerste E.T.-cartridges op eBay gezet

In New Mexico zijn honderden Atari 2600-cartridges van E.T. gevonden tijdens opgravingen, die deel waren van een documentaire. De documentaire, die vanaf 30 november te zien is via Xbox Live, gaat over de beruchte crash van de game-industrie in 1983. Atari was in die periode marktleider, maar E.T. was een enorme flop.

De legende luidde dat Atari honderdduizenden exemplaren van E.T. in een stortplek dumpten. Nu was het aantal overdreven, maar er zijn inderdaad een hoop exemplaren gevonden op de aangewezen plek in de stad Alamogordo. De exemplaren worden op eBay aangeboden tussen 250 en 500 dollar. Nogal typerend voor een game die de schandpilaar van Atari werd.