Achtergrond

Het nieuws van de week: Gamer.nl V6 is in bèta

En Batman: Arkham Knight uitgesteld

Geschreven door David Kers op
In deze rubriek bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor gamers.

Gamer.nl V6 bèta is deze week live gegaan.
Het eindelijk zover: de Gamer.nl V6 bèta is live! De ontwikkeling van de nieuwe website heeft wel enige vertraging opgelopen, omdat de vorige versie kampte met storingen die eerst verholpen moesten worden. Zoals bij elke bèta moeten er nog een hoop verbeteringen gemaakt worden en hier kan iedereen mee helpen door bugs en ideeën door te sturen naar feedback@gamer.nl. 

Afgelopen week is er een hoop gesleuteld aan de site. Op het moment doen we bijvoorbeeld ons best om Gamer.nl V6 sneller te maken: de grid boven in het scherm is al aanzienlijk sneller geworden. Het is inmiddels ook weer mogelijk om alle Gamer.nl-artikelen te vinden via Google. Daarnaast is het forum weer hersteld en iedereen kan hier weer gebruik van maken. We werken nu aan het verbeteren van het cijfersysteem, want het is nog niet mogelijk om halve punten aan games toe te kennen. Bestaande cijfers worden nu naar beneden afgerond.  

Update: Batman: Arkham Knight uitgesteld; mogelijke remasters
Batman: Arkham Asylum en Batman: Arkham City krijgen mogelijk dit jaar een remaster-behandeling voor de PlayStation 4 en Xbox One. Dat heeft IGN Italië uit betrouwbare bron vernomen. Uitgever Warner Bros. heeft nog niet gereageerd op het gerucht. Wel is duidelijk dat Batman: Arkham Knight twee weken langer op zich laat wachten en uitgesteld is naar 23 juni. De game stond oorspronkelijke gepland voor eind 2014.

Opvallend is dat het gerucht aangeeft dat de remasters pas na de release van Batman: Arkham Knight verschijnen. Dat maakt het echter niet minder interessant voor spelers die de games gemist hebben. Arkham Knight krijgt ook downloadable content waarin personage Harley Quinn centraal staat. De gebeurtenissen in deze uitbreiding spelen zich af voor het verhaal van de hoofdgame en is als het ware een prequel. Deze content getiteld Harley Quinn’s Revenge’ wordt overigens, net als de rest van de game, niet geschreven door Paul Dini. Dini was wel verantwoordelijk voor het verhaal in de eerste twee Arkham-games, maar ontwikkelaar Rocksteady koos dit keer voor een eigen schrijversteam.

PlayStation 4 krijgt uitgebreide slaapstand via firmware 2.5
Sony heeft donderdag firmware 2.5 voor PlayStation 4 uitgerold. De update maakt het mogelijk om direct vanuit slaapstand games te starten. Met de nieuwe functie Suspend/Resume is het voor spelers niet meer nodig spellen op te slaan: wanneer een speler niet verder wilt spelen kan de console simpelweg in slaapstand gebracht worden. Op een later moment kan de speler gewoon weer verder spelen waar deze gebleven was. 

Het is nu mogelijk om apps op te schorten wanneer het systeem in rustmodus is. Door bij instellingen een vinkje te zetten bij ‘applicatie opgeschort houden’ onder ‘instellingen van energiebesparing’ kan de optie worden geactiveerd. Op die manier kunnen spelers bepalen welke apps wel en niet beschikbaar blijven in de rustmodus. 

Kojima volledig betrokken bij ontwikkeling Metal Gear Solid 5
Hideo Kojima zegt 100 procent betrokken te zijn bij de verdere ontwikkeling van Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain. Dit werd gesteld in een verklaring op de website van uitgever Konami. Kojima zegt van Metal Gear Solid 5 de beste game uit zijn carrière te willen maken. Eerder zei een anonieme bron dat Kojima na de lancering van Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain Konami zou verlaten. Dit zou te maken hebben met machtsstrijd binnen het bedrijf.

Alles wijst er echter op de wegen tussen Konami en Kojima, na het uitbrengen van Metal Gear Solid 5, zullen scheiden. Kojima zou te veeleisend zijn en al zijn ideeën te realiseren schijnt een flinke opdracht te zijn. Er gaan zelfs geruchten dat Kojima’s medewerkers geen gebruik mogen maken van e-mail en internet. Op het moment geeft Konami officieel alleen aan besloten te hebben Kojima Production, samen met enkele andere interne ontwikkelaars, onder één naam te laten opereren.

Nieuwe Dragon Age: Inquisition-dlc komt vandaag uit
Afgelopen dinsdag is de nieuwe Dragon Age: Inquisition-dlc met de naam Jaws of Hakkon  verschenen. De pc en Xbox One hebben voorrang gekregen bij de release.  De Xbox 360, PlayStation 3 en PlayStation 4 krijgen de dlc pas op een later tijdstip.

Jaws of Hakkon introduceert een nieuwe verhaallijn en spelomgeving voor de rpg. De ontwikkelaar laat ook weten verrukt te zijn over de ontvangst van het spel tot nu “maar we zijn nog niet klaar met de wereld van Thedas”.  De nieuwe downloadable content moet fans spannende, maar relevante content bieden. Begin dit jaar maakte Electronic Arts al bekend dat het aantal uur dat spelers in de verhaalmodus van het spel hebben gestoken meer dan 113 miljoen uur is.

Dit artikel delen:

Lees meer

Smite op Xbox One Zelda voor Wii U uitgesteld naar 2016
8

Reacties op: Het nieuws van de week: Gamer.nl V6 is in bèta

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  ShadowX

  • 28 maart 2015 19:05
  Gamer.nl V6 is geweldig mooi, strak en (bij mij althans) best snel met inladen, we missen nog wat dingen maar daar wordt aan gewerkt heb ik vernomen.

  Batman is gelukkig maar kort uitgesteld en hopelijk worden die 2 weken goed benut.

  Waar ik vooral naar uitkijk is Dragon Age: Inquisition-dlc maar helaas moet men op de PS4 versie wat langer wachten, de nieuwe DA3 heeft me enorm goed vermaakt en kan alleen maar zeggen top game en dat er nu ook nog een SP DLC bij komt is een must voor de mensen die genoten hebben van DA3.

  Was vanmiddag ook nog op de Comic Con gezellig uitgebreid gepraat met Michiel Verheijdt van Reshift (gamer.nl) en was gezellig, tevens bedankt voor de uitnodiging en vet dat ik op de gastenlijst stond, de PU was enorm in trek zag ik en nieuwe ABO`s kregen er ook nog eens 2 vette games bij, zelf heb ik hem al en het is een leuk blad zelfs me vrouw leest hem.
  Comic Con was leuk en dan met name de lekkere wijven in leuke outfits daarnaast foto`s gemaakt van de Batmobile zowel oude als nieuwe en uiteraard ook een foto gemaakt van De Ectomobile en een foto gemaakt van de DeLorean.
  Was tevens ook leuk om op de foto te gaan met de Minions.

  Nog bedankt voor de uitnodiging Gamer.nl (was vet).

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Wesy

  • 28 maart 2015 23:08
  Ik zie dat jullie Gamer APP niet meer werkt. Gaat er nog een nieuwe APP komen?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Aldodilly

  • 28 maart 2015 23:17
  Nee, we hebben nu een responsive design. Maak ff een snelkoppeling aan naar Gamer.nl, die snelkoppeling fungeert bij mij als app op m'n S4.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  VVG-Gamer

  • 29 maart 2015 00:30
  Wat minder wit zal het overzichtelijker maken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  XtraLinkUK

  • 29 maart 2015 01:00
  Het nieuwe uiterlijk is best wel aardig. Wat ik vooral zou willen zien is het oude lettertype en dan bedoel ik vooral het formaat. Het is nu te groot vindt ik.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ShadowX

  • 29 maart 2015 16:08
  Misschien voel ik me dan een oude lul van bijna 44 maar ik vind het iets grotere formaat wel fijn.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • SuCCeSSoR

  • 29 maart 2015 14:50
  Wat voor mij het belangrijkst is aan de nieuwe site is dat hij uiteindelijk tablet/smartphone vriendelijk wordt gemaakt (voor mij iPad/iPhone) want dat is hij nu totaal niet.
  Ik browse deze site 9 van de 10 keer op deze mobiele devices.
  Nog veel werk aan de winkel dus.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Sabor

  • 30 maart 2015 19:11
  Voorheen kon je ook altijd op de naam van mensen die reageren klikken om naar hun profiel te gaan. Komt dat ook nog terug? Vond ik zo nu en dan wel interessant om te bekijken.
  Ik zie overigens dat ik ook nergens mijn instellingen van mijn account aan kan passen. Ook dat mag wel terugkomen. :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.