Ubisoft: 'Resolutie PS4-versie Assassin's Creed: Unity niet verlaagd'

Ubisoft zegt dat de resolutie van de PlayStation 4-versie van Assassin's Creed: Unity niet is verlaagd van 1080p naar 900p. Eerder suggereerde Unity's producer Vincent Pontbriand dat dat wel zo was met de woorden: "We hebben besloten om [beide consoleversies] op dezelfde specificaties vast te zetten om alle discussies enzo te vermijden." Dat zorgde voor veel klachten van gamers, onder andere op Reddit en Twitter. Ubisoft gaf daarna aan dat de woorden van Pontbriand verkeerd geïnterpreteerd waren: het bedrijf had naar eigen zeggen "...de specificaties van Assassin's Creed: Unity niet verlaagd om rekening te houden met de ene of andere console."

Het blijft apart dat Pontbriand expliciet aangaf dat de versies op dezelfde resolutie en framerate draaien om discussie te voorkomen, en Ubisoft blijft aandringen dat hij het niet zo bedoelde. Het lijkt erop dat het bedrijf de schade probeert te beperken: het benadrukte meerdere keren dat de PlayStation 4-versie niet achtergehouden is om met dezelfde graphics als de Xbox One-versie te draaien. De lead level designer van Unity beweerde donderdag zelfs dat de hele game-industrie de 60 fps-standaard laat vallen. Het bedrijf had de pr rondom dit element van e game iets handiger aan kunnen pakken.

Assassin's Creed Unity

Super Smash Bros. 3DS wereldwijd 2,8 miljoen keer verkocht

Nintendo's welbekende brawler is op de 3DS wereldwijd 2,8 miljoen verkocht. Het spel is sinds 3 oktober uit, het is dus nog geen week geleden dat het spel uitkwam. Nintendo liet ook weten dat de Wii U-versie van Super Smash Bros. 4 op 5 december uitkomt.

De vorige versies van Super Smash Bros. kwamen allemaal op consoles uit. Super Smash Bros. 3DS is de eerste Super Smash Bros.-game die op een handheld uitkomt. Bij Gamer.nl waren we ook erg gecharmeerd van de vechtgame: wij gaven het spel een acht.

Super Smash Bros. 4

CD Projekt ontkent misleiding rondom The Witcher 3

Donderdag reageerde The Witcher 3: Wild Hunt-ontwikkelaar CD Projekt op beschuldigingen dat het bedrijf gamers misleidt over de graphics van de game. Een NeoGAF-gebruiker beweerde een insider te zijn, hij zei dat het spel er in trailers mooier uitziet dan het daadwerkelijk is. Een administrator van NeoGAF verifieerde de gebruiker wel, wat zou betekenen dat hij de waarheid spreekt. CD Projekt verwijst sceptici door naar gameplay die al te zien was als bewijs dat het spel er wel degelijk zo goed uitziet. De NeoGAF-gebruiker zei ook dat de ontwikkelaars al meer dan een jaar aan het 'crunchen' waren, maar daarop wilde CD Projekt niet reageren.

Het is moeilijk te geloven dat CD Projekt zelfs de gameplayvideo's heeft weten te manipuleren waarin gamers zelf aan de slag kunnen met het spel. Bovendien is het spel al op verscheidene beurzen zoals Gamescom en E3 speelbaar geweest. Aan de andere kant is de NeoGAF-gebruiker wel geverifieerd door een administrator, dus hij zou best gelijk kunnen hebben over het 'crunchen'. The Witcher 3 komt 25 februari volgend jaar uit, dan kunnen we met eigen ogen zien hoe het eindresultaat is.

The Witcher 3: Wild Hunt

Gratis PS Plus-versie van Driveclub uitgesteld

PlayStation Plus-gebruikers zouden woensdag een beperkte versie van Driveclub te spelen krijgen, maar die werd voor onbepaalde tijd uitgesteld omdat de servers overbelast waren. In de loop van de dag kwamen de servers weer online, maar die zaten tegen hun limiet aan. Donderdag ging de ontwikkelaar aan de slag met de servers, wat weer voor verbindingsproblemen zorgde.

Problemen tijdens de lancering zijn niet nieuw, maar wel vervelend. Helemaal voor mensen die een PlayStation Plus-abonnement betalen en zaten te wachten op de demo van Driveclub. De gratis versie is bedoeld als een soort opstapje naar de volledige versie, PS Plus-gebruikers kunnen de gratis versie voor 39,99 euro upgraden naar de volledige versie. Gamer.nl gaf Driveclub een acht.

Driveclub

Minecraft komt 15 oktober naar PlayStation Vita

Minecraft krijgt op 15 oktober een PlayStation Vita-versie. De game was in mei al aangekondigd voor Sony's handheld, maar een paar keer uitgesteld. Nu brengt ontwikkelaar 4J Studios die de port maakt een releasedatum naar buiten. Mensen die de PlayStation 3-versie al hebben, krijgen de Vita-versie gratis en vice versa. Deze actie geldt niet voor de PlayStation 4.

Mojangs bouw- verzamel- en survivalgame Minecraft is niet meer te stoppen. Het spel is bijna op elk denkbaar platform beschikbaar, maar blijft zich maar uitbreiden. Op 30 september werd bekend dat Microsoft Mojang kocht voor 2,5 miljard dollar. Gelukkig liet Microsoft weten dat alle versies van Minecraft gewoon blijven bestaan. Het bedrijf lijkt die belofte na te komen. Er is inmiddels wel een Windows Phone-versie van het spel in de maak.