Achtergrond

Het nieuws van de week: Cliff Bleszinski onthult LawBreakers

En verder: video-excuus van Trine-maker voor kort Trine 3

Geschreven door Thijs Arnoldus op
In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

Star Fox Zero en Mario Tennis verschijnen in november

Wii U-games Star Fox Zero en Mario Tennis: Ultra Smash komen beiden op 20 november uit in Europa. Xenoblade Chronicles X komt op 4 december uit. Dit meldt Nintendo Europa op Twitter.

The Legend of Zelda: Tri Force Heroes voor 3DS verschijnt op 23 oktober. De 3DS-game New Style Boutique 2: Fashion Forward komt ook op 20 november uit.  Nintendo bevestigde tevens dat de Wii U-game Animal Crossing: amiibo Festival nog dit jaar uitkomt. Bij deze game zitten twee amiibo: Isabelle en Digby, en drie amiibo kaarten. Veel van deze games waren te zien tijdens de E3, waarbij trailers en gamepla beelden werden getoond.

Rockstar Editor GTA 5 in september naar PS4 en Xbox One

De Rockstar Editor, een speciale modus in Grand Theft Auto 5 om eigen filmpjes te maken, verschijnt in de loop van september voor Playstation 4 en Xbox One. Dat maakt ontwikkelaar Rockstar Games maandag bekend op zijn website.

Een exacte datum ontbreekt vooralsnog, maar Rockstar zegt in de komende weken nog met meer informatie over de aankomende update voor het spel te komen. Waarschijnlijk is de nieuwe content daarom niet voor halverwege september beschikbaar.

Twitch-concurrent YouTube Gaming lanceert vandaag

YouTube Gaming, de streamingdienst voor gamegerelateerde video’s, lanceert vandaag. Google maakte dit vandaag bekend.

De service verzamelt automatisch gamerelateerde video’s en livestreams van meer dan 25.000 games. Gebruikers krijgen hun eigen persoonlijke voorkeuren voorgeschoteld op basis van de pagina’s en kanalen waarop zij zijn geabonneerd.

“Samen maken we allemaal gaming beter,” laat Frank Petterson, engineering manager bij YouTube Gaming, weten. “Onze leeftijdsgenoten maken ons beter gamers, en games worden beter door de communities om hun heen.”

De dienst van Google wordt gezien als het antwoord op de populaire streamservice Twitch. Afgelopen jaar probeerde Google het bedrijf over te nemen voor 1 miljard dollar. Echter was het webwinkel-gigant Amazon dat in zee trad met Twitch voor een soortgelijk bedrag.

Cliff Bleszinski onthult nieuwe game LawBreakers

Gears of War-bedenker Cliff Bleszinski heeft met zijn nieuwe studio Boss Key Productions de game LawBreakers onthuld. Dat deed hij via Twitch.

De game stond voorheen bekend als Project Bluestreak, maar nu zijn voor het eerst beelden en de eerste details bekendgemaakt.

De first person multiplayershooter speelt zich af in 2105, waarin agenten en criminelen de wetten van zwaartekracht breken nadat een experiment met de maan fout is gegaan.

Spelers kunnen gebruikmaken van jetpacks, grappling hooks en andere apparaten die de zwaartekracht tegengaan. Bleszinski zelf vergelijkt de game met het kinderspel 'de vloer is lava', waarbij spelers er alles aan doen om niet de grond te raken. Daarbij is de helft van de hoofdpersonages vrouwelijk.

LawBreakers wordt een free-to-play game voor pc en moet in 2016 verschijnen.

Trine-maker biedt video-excuus aan voor kort Trine 3

Trine 3-ontwikkelaar Frozenbyte reageert in een video op kritiek van fans. Die waren teleurgesteld over het spel, dat naar hun mening erg kort was en abrupt eindigde. In de video laat Frozenbyte weten dat het beter had moeten communiceren en dat de toekomst van de serie nu ongewis is.

Marketing manager Kai Tuovinen neemt de schuld op zich. Hij zegt dat de nieuwe driedimensionale levels de oorzaak waren van het korte verhaal. Dit heeft het marketingteam echter niet duidelijk naar de fans gecommuniceerd, vindt Tuovinen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Op missie met Agent 47 Tony Hawk’s Pro Skater 5
1

Reacties op: Het nieuws van de week: Cliff Bleszinski onthult LawBreakers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • rpenning

    • 29 augustus 2015 16:15
    Ik ben zeer benieuwd naar youtube gaming,ik denk dat het wel groot gaat worden maar groter als twitch dat is nog afwachten.zou een goede concurent kunnen worden!!

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.