Achtergrond

Het nieuws van de week: AC Syndicate verschijnt op 23 oktober

The Division uitgesteld naar eerste kwartaal 2016

Geschreven door Ivo Jager op
In deze rubriek zetten we wekelijks het belangrijkste gamenieuws op een rij. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten, en wat het nieuws betekent voor de game-industrie en uiteraard voor gamers zelf.

The Division uitgesteld naar eerste kwartaal 2016

Tom Clancy's The Division is uitgesteld naar het eerste kwartaal van 2016. Dat laat Ubisoft weten tijdens de presentatie van de jaarcijfers. De game zal dus ergens tussen 1 januari en 31 maart volgend jaar verschijnen. Hoewel The Division officieel nog in 2015 gepland stond, gaven de ontwikkelaars eerder al aan dat ze niet zeker wisten of ze dat zouden halen.

The Division werd in eerste instantie exclusief voor consoles ontwikkeld. Kort na de onthulling van de game maakte Ubisoft bekend dat ze niet uitsloten om de game ook naar andere platformen te brengen. De uitgever vroeg pc-spelers een petitie te tekenen als zij The Division wilde spelen. Inmiddels werkt Ubisoft aan die pc-versie.

Assassin's Creed: Syndicate verschijnt op 23 oktober

Assassin's Creed: Syndicate verschijnt op 23 oktober voor Xbox One en PlayStation 4. Ubisoft onthulde de game via een livestream. Assassin's Creed: Syndicate speelt zich, zoals eerdere geruchten al aangaven, af in Londen tijdens de Industriële Revolutie. In de game is het 1868 en Jacob Frye en zijn zus Evie leiden een gang die het opneemt tegen rivaliserende gangs.

Ubisoft stelt dat de gevechten in Syndicate sneller aanvoelen dan in voorgaande delen, doordat de focus minder op zwaardgevechten ligt. Ook het beklimmen van gebouwen zou vloeiender moeten worden dankzij een grijphaak. Om de spelwereld sneller te doorkruisen kunnen spelers voertuigen als koetsen en treinen gebruiken.

Castlevania-maker onthult Bloodstained: Ritual of the Night

Koji Igarashi, bekend van de Castlevania-games, heeft de spirituele opvolger van Castlevania, Bloodstained: Ritual of the Night, onthuld. De aankondiging werd gedaan op Kickstarter, waar het doel van 500.000 dollar binnen enkele uren werd behaald. Voor de ontwikkeling van de game heeft Igarashi ontwikkelaar Inti Creates ingeschakeld. De studio is bekend van Mega Man 9 en werkt momenteel aan Mighty No 9. Michiru Yamane, die eerder ook aan Castlevania heeft gewerkt, gaat de muziek voor de game verzorgen.

Koji Igarashi verliet ontwikkelaar Konami omdat hij van de ontwikkeling van de Castlevania-serie werd overgeplaatst naar de ontwikkeling van social games. Het spel heet vanwege het vertrek van Igarashi bij Konami geen Castlevania, maar de gameplay is wel sterk vergelijkbaar. Bloodstained: Ritual of the Night is een 2.5-dimensionale actiegame en wordt ontwikkeld voor pc, Mac, PlayStation 4 en Xbox One.

Beelden Gears of War uitgelekt

Afgelopen week lekten beelden uit van een opgepoetste versie van de eerste Gears of War, die moet verschijnen op de Xbox One. De gelekte beelden verschenen in verschillende video’s op YouTube, en zijn ook op gameforum NeoGAF te bekijken. De beelden die te zien zijn komen overeen met geruchten van eind april.

Microsoft neemt het lekken van de Gears of War-beelden serieus. Het bedrijf heeft de Xbox One-consoles van de gamers die de beelden lekten onbruikbaar gemaakt, en de gamers van Xbox Live geband. Officieel heeft Microsoft de remaster van Gears of War nog niet aangekondigd; verwacht wordt dat dat gebeurt tijdens de E3, die volgende maand plaatsvindt in Los Angeles.

Sony verrast door verkoopsucces Bloodborne

Exclusieve PlayStation 4-game Bloodborne wist al gauw na release de grens van een miljoen verkochte exemplaren te passeren. Dat succes verbaasde Sony. Fergal Gara, hoofd van de UK-afdeling van Sony Computer Entertainment, zegt dat het bedrijf verwachtte dat Bloodborne het goed zou doen, maar noemt de daadwerkelijke cijfers verrassend.

Bloodborne is sinds 25 maart verkrijgbaar voor PlayStation 4. Gamer-redacteur Simon Zijlemans meent in zijn artikel Eén miljoen keer Bloodborne – Hoe From Software zijn grootste succes boekte dat de game zijn succes vooral te danken heeft aan de ‘heldere, simpele en eenduidige’ communicatie naar de gamer toe in de marketingcampagne: “Kijk vijf minuten naar een stream en je snapt het principe van monsters in elkaar beuken en schieten.”

Dit artikel delen:

Lees meer

Gratis games op Amazon App Store Vrijmimod: De beste mods voor Kerbal Space Program
5

Reacties op: Het nieuws van de week: AC Syndicate verschijnt op 23 oktober

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  ShadowX

  • 16 mei 2015 11:57
  Leuk artikel.

  Gears lijkt me wel weer top om te spelen en dan dit keer op de Xone.

  Bloodborne was geweldig en ben blij dat ik doorgezet toen heb, de 1e 3 dagen waren erg cruciaal vond ik.

  Assassins Creed Syndicate gelijk in pre order gezet en heb veel zin om aan de slag te gaan en dit keer in het tijdperk van Jack the Ripper.


  Wat betreft het bericht wat hier staat dat MS de complete Xone van de leakers onbruikbaar heeft gemaakt schijnt niet te kloppen, jammer dat GNL dit nog steeds niet heeft aangepast gezien dit onjuiste nieuws al zeker 2 dagen oud is.

  Update: Microsoft said in a statement to Polygon that VMC's email to its testers was inaccurate, and that Xbox One consoles can still be used offline even if an Xbox Live user is banned.

  "To be clear, if a console is suspended from Xbox Live for a violation of the Terms of Use, it can still be used offline," a Microsoft spokesperson said. "Microsoft enforcement action does not result in a console becoming unusable. Suspensions for both consoles and accounts are determined by looking at a number of factors. To avoid enforcement action including suspension from the service, users should follow the Xbox Live Terms of Use and Code of Conduct."

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 16 mei 2015 13:08
  Kan echt niet meer wachten tot het 23 oktober is ( alhoewel het moet eerst 15 juni worden voor een film die er in de trailers al über mooi en vet uit ziet . Voor dat er getimeskipped word naar 23 oktober ).

  Heb de game ook al gepre-ordered, de vorige delen uit de serie hebben laten zien dat een terechte actie is.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  water

  • 16 mei 2015 21:02
  qua plezier voor jou misschien wel ja, maar unity was qua spel het zeker niet waard om te pre-orderen:P

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Cornish

  • 16 mei 2015 22:25
  Je bent bang dat ze helemaal uitverkocht zullen zijn?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ShadowX

  • 17 mei 2015 00:32
  @water,

  Niemand wist dat Unity bij release veel bugs in spel had zitten en dat de framerate bagger was en dat heeft op zo`n moment niks te maken met een pre order, een pre order plaatst je omdat je of er extra dingen bij wilt hebben zoals bijvoorbeeld bij The Witcher 3 krijg je als je vroeg besteld de premium editie in plaatst van de normale versie of omdat je een collectors editie wilt die beperkt leverbaar is.


  @Cornish,

  Ja de speciale edities zijn tot op heden allemaal beperkt leverbaar dus als je een speciale box versie wilt en zeker degene die coola wilt dan zal je er snel bij moeten wezen.

  Zelf ga ik voor de middelste versie en ook de ervaring daarmee is dat ook die versie snel niet meer leverbaar is, dus is het logisch als iemand zo`n versie graag wilt hij hem ver van te voren in pre order zet.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.