Achtergrond

Het mysterie rondom Frog Fractions 2

In welke game zit Frog Fractions 2 verstopt?

Geschreven door Thijs Barnhard op
Met behulp van een kikker en de vliegen die hij uit de buurt van zijn fruit moet houden, leren spelers in Frog Fractions op een fantasievolle wijze over breuken. Het klinkt misschien als educatieve game die twintig jaar geleden standaard op iedere primitieve computer van een basisschool stond, maar Frog Fractions is veel meer dan dat. Na een paar minuten vliegen opgeslikt te hebben beginnen de eerste barsten in de façade zich te vertonen. Frog Fractions is niet de leerzame flashgame die het op het eerste opzicht lijkt te zijn…

Wie in 2012 het bizarre Frog Fractions gemist heeft doet er verstandig aan zo snel mogelijk een uurtje vrij te maken voor deze rap ontsporende edu-titel. Niet alleen is het een ervaring die je eigenlijk niet gemist mag hebben, ergens deze maand komt als het goed is ook het langverwachte vervolg uit. Als we tenminste een beetje opletten.

Frog Fractions onder een andere naam

Hoewel Frog Fractions 2 anderhalf jaar geleden 72.107 dollar wist op te brengen met een Kickstarter is het lot van dit spel tot op heden nog een compleet mysterie. Om de verrassing van de eerste Frog Fractions te recreëren komt het tweede deel onder een andere naam uit. Het idee is daarbij dat het spel als een wolf in schaapkleren spelers op het verkeerde been moet zetten. De typische Frog Fractions-waanzin kan daardoor verborgen zitten in een totaal ander spel. Dat idee alleen al maakt iedere nieuwe game op een digitaal distributieplatform zoals Steam meteen verdacht. Is Shower With Your Dad Simulator 2015 in werkelijkheid een front voor Frog Fractions 2? Of zit er misschien een raar spel over breuken en kikkers verborgen in Metal Gear Solid 5?

De zoektocht naar Frog Fractions 2 barst daarmee in september in alle hevigheid los. In welke andere game dit langverwachte vervolg zich schuilhoudt wordt door de maker Twinbeard pas bekendgemaakt als een speler Frog Fractions 2 heeft gevonden. Pas dan krijgen gamers die hun geld aan de Kickstarter hebben gedoneerd hun downloadcode voor de game.

Schoolpleingeheimen

Frog Fractions 2 is niet alleen een melige en compleet uit de hand gelopen grap. Het is volgens Twinbeard zelf ook vooral een nostalgische blik op games uit de jaren tachtig en negentig die vaak ronduit vreemd en onduidelijk waren, maar wel bomvol zaten met geheimen. De soms willekeurige manier waarop spelers op easter eggs of verborgen tactieken stuitten werden destijds niet verspreid via het internet, maar op schoolpleinen en in arcadehallen. Een simpelere tijd waarin alle geheimen niet voor de release van een game al te zien waren op YouTube of na te lezen waren in een Wiki. Met dat doel voor ogen is Frog Fractions 2 al een noemenswaardig project. De schoolpleinmentaliteit waarin hele gemeenschappen samen een mysterie ontrafelen wordt door geheimzinnige identiteit van Frog Fractions 2 weer eens afgestoft.

Het zou natuurlijk prima kunnen dat Frog Fractions 2 helemaal niet bestaat en dat Twinbeard het geld in eigen zak heeft gestoken. Het spel is tenslotte onder complete geheimhouding ontwikkeld. Updates over de gang van zaken kregen de backers niet, waardoor het prima zou kunnen dat Frog Fractions 2 nooit uitkomt en men zich voor altijd zal afvragen hoe Frog Fractions 2 compleet onder de radar kon blijven, maar voor hetzelfde geld is het spel al maanden geheel stiekem uitgebracht.

Ontdekken onder welke titel Frog Fractions 2 zich schuilhoudt en hoe het spel spelers voor een tweede keer gaat verbazen is nu de grootste verrassing. Wie deze maand de nieuwste releases speelt kan zomaar wat opsteken over rekenen dankzij kikkers. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Super Mario Maker-patch verwijdert ontgrendelregels Sterk worden dankzij Fallout 4's S.P.E.C.I.A.L.-reeks
2

Reacties op: Het mysterie rondom Frog Fractions 2

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Devilsmate

  • 11 september 2015 13:00
  De link werkt niet

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MichelMusters

  • 11 september 2015 13:42
  Nu wel!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.