Achtergrond

Het beste van de San Diego Comic-Con 2016

De beste trailers en de leukste panels

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

Eén keer per jaar is San Diego het middelpunt van popcultuur, de plek waar alle geeks ter wereld het liefst willen zijn. Dan wordt in deze Californische stad namelijk de San Diego Comic-Con gehouden, wat veruit de grootste popcultuurconventie op de planeet is. Ook dit jaar kwam een weekend lang een schier oneindige reeks trailers, aankondigingen en panels van allerlei (al dan niet op comics gebaseerde) films en series via de SDCC ons leven binnen. Dit zijn de hoogtepunten.

Beste filmtrailer
Guy Ritchie, de regisseur waar we Britse gangsterfilms zoals Snatch en Lock, Stock and Two Smoking Barrels te danken hebben, gaat iets heel anders doen. Dankzij de San Diego Comic-Con kunnen we ons eindelijk een voorstelling maken hoe een Guy Ritchie-film over de ridders van de Ronde Tafel eruit gaat zien.

Ook het bijbehorende panel is overigens erg leuk, mede dankzij Conan O’Brien die de vragen stelt en ondanks het feit dat het alleen met hoofdrolspeler Charlie Hunnam is.

Beste superheldenfilmtrailer
Het aanbod was weer heftig dit jaar, met de eerste beelden van Justice League, een superlange trailer van Suicide Squad en een prachtig bizarre trailer van Doctor Strange. Maar veruit de meest verrassende, meest actievolle trailer die ondersteund wordt door de mooiste muziek (let op het einde), is de eerste trailer van Wonder Woman.

Leukste filmpanel
Hoewel een San Diego Comic-Con propvol met stands, kraampjes en vitrines staat, is de beursvloer niet het belangrijkste, noch het boeiendste van deze conventie. De panels in de legendarische Hall H, die zijn het meest genieten voor zowel de fysieke bezoekers, als de thuisblijvers die middels YouTube nog uren kunnen nagenieten van de SDCC. Voor deze vragenuurtjes komen vaak hele casts van films opdraven (het maakt niet uit hoeveel sterren een film in zich heeft) en worden er vaak ook beelden of een trailer van de film in kwestie getoond. Echter, vaak kunnen we de getoonde footage pas maanden later op het internet vinden, dus baseer ik mijn oordeel van het beste filmpanel puur op hoe leuk aanwezige acteurs, regisseurs, schrijvers en producers reageren op de gestelde vragen, plus de reactie van het publiek hierop.

Als ik het zou baseren op kostuums, ingestudeerde stukjes en hoe leuk de vragensteller is , dan had het panel van Guardians of the Galaxy 2 gewonnen. In plaats daarvan ga ik voor dat van Suicide Squad, hoewel het nogal een ruw begin heeft door een veel te stoere regisseur David Ayer en een aanwezige, constant joelende Will Smith (iets wat in de film waarschijnlijk ook zo zal zijn). Maar, laten we niet vergeten dat de man een geboren entertainer is, en een van de grootste sterren in de wereld, dus uiteindelijk is hij juist de smaakmaker met een paar leuke anekdotes… waarna Jared Leto, gehuld in een fantastisch jasje, gelukkig het woord krijgt.

Leukste seriepanel
Een panel van een serie moet je écht alleen kijken als je volledig ‘bij’ bent met de serie in kwestie, want je kunt ervanuit gaan dat echt alles wat er gebeurd is besproken wordt. Spoiler-allergie kan je maar beter niet hebben. Daarom bespreek ik niet het panel waar ik het meest van heb genoten en om gelachen heb, want Supergirl heeft waarschijnlijk niemand hier gezien. M’n tweede keuze is namelijk gelukkig minstens zo leuk en hoewel de kans niet enorm groot is dat alle bezoekers van deze pagina alle 46 afleveringen van The Flash hebben gezien, kan ik deze serie in ieder geval met een zuiverder geweten aanraden dan Supergirl.

Het enthousiasme van de acteurs, zoals de enorm charismatische Grant Gustin (Barry Allen/The Flash), de innemende Candice Patton (Iris West) en de droge Tom Cavanagh (Harrison Wells), zorgt voor een feest van een panel. Daarbij komt nog eens Tom Felton, die bekendheid verwierf als Draco Malfoy in de Harry Potter-films en een prima toevoeging lijkt aan de bestaande cast. Erg vermakelijk dus – op het tapdansen na dan…

Mocht je niets met The Flash en Supergirl hebben, dan is een Comic-Con Game of Thrones-panel een veilig alternatief. Alleen al om Varys met haar te zien…

Mocht je wel iets met The Flash hebben, bekijk dan ook even de korte, maar fijne trailer van seizoen 3.

Beste nieuwe serietrailer
Een nieuwe serie van Marvel die zich in de wereld van de X-Men afspeelt en draait om de extreem krachtige zoon van Professor Charles Xavier: David Haller, gespeeld door de fantastische Dan Stevens (The Guest, Downton Abbey). Deze mutant heeft, net zoals in de comics, last van flink wat geestelijke problemen. Iets dat, aan de trailer te zien, een nogal trippy geheel tot gevolg heeft:

Waren er nog games?
Hoewel er vaak wel iets op de San Diego Comic-Con geshowd wordt, ligt de focus van deze beurs nooit op videogames. Dus moeten we genoegen nemen met een Call of Duty: Infinite Warfare-panel, een gesprek met Hideo Kojima over Death Stranding en het logo van Kojima Productions, alsook een trailer van Injustice 2 waarin Wonder Woman en Blue Beetle worden aangekondigd:

Geschreven door Wouter Brugge.

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

Xbox Gamertags verlopen na vijf jaar inactiviteit Mini Mega Drive-console en handheld op komst
2

Reacties op: Het beste van de San Diego Comic-Con 2016

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • coola

  • 26 juli 2016 12:53
  Wat mij het meeste deed bij de SDCC was toch echt wel Kong : Skull Island. Kan echt niet wachten op deze 2de stap naar Godzilla vs Kong toe.

  En welk nieuws mij ook erg blij maakt is dat Godzilla Resurgence ook naar in iedergeval de US komt. Mijn God wat zag die trailer van Godzilla Resurgence er episch uit

  Voor mij als Godzilla ( kaiju ) fan gaat het komende tijd een goeie tijd worden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Ricje

  • 28 juli 2016 20:57
  Pokémon Go had er ook een zaal. Ze zouden oorspronkelijk in een kleine zaal zitten maar door de enorme opkomst van de fans hebben ze uiteindelijk de grootste gekregen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.