Welkom in het lanceringscentrum van de 3DS. Vanaf vrijdag 25 maart is de nieuwe draagbare spelcomputer van Nintendo in Nederland en de rest van Europa verkrijgbaar, een maand na de Japanse lancering en een paar dagen voor de Amerikaanse lancering.

In dit lanceringscentrum vind je alles wat je maar moet weten over de 3DS: concrete informatie over het systeem en de lanceringsgames, maar ook de recensies van de lanceringsgames zodra ze online staan op Gamer.nl. Daarnaast kijken we uit naar aankomende toppers voor het systeem.


Alle specificaties en informatie over de 3DS, van de schermen tot de knoppen op het apparaat, in één handig overzicht. Kom er achter hoe lang de batterijen meegaan, hoe krachtig het apparaat is en hoeveel camera's er nou eigenlijk op de 3DS zitten.


Er zijn tijdens de lancering van de 3DS meteen 13 games beschikbaar om bij aan te schaffen. We hebben al wat games gerecenseerd en de komende weken komen ze natuurlijk allemaal aan bod. Hier heb je een handig overzicht van de games die vanaf lancering beschikbaar zijn.


De 3DS heeft een redelijk gebalanceerde line-up voor de lancering, maar echt warm krijgen we het van al dat moois dat nog moet komen. Er staan een hoop potentiële toppers op stapel en wij nemen alvast de meest interessante exemplaren met je door.

In dit uitgebreide artikel lees je alvast de eerste details van The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3DS, Star Fox 64 3D, Dead or Alive Dimensions, Resident Evil: The Mercenaries en Revelations, Professor Layton and the Mask of Miracle, Steel Diver en Kid Icarus: Uprising.

Daarnaast hebben we eerder al diverse previews van aankomende games voor de 3DS geschreven. Deze previews kun je hier terugvinden.

The Legend of Zelda: Ocarina Of Time 3DS
Kid Icarus: Uprising
Super Street Fighter IV 3D Edition
Super Monkey Ball 3D

De games en de 3DS zelf moeten natuurlijk wel flink getest worden, zodat je precies weet welke games je moet halen en welke je beter in de winkel kan laten liggen. Alle recensies van de lanceringsgames die hebben gedaan en nog gaan doen, kun je hier terugvinden.

Gamer.nl over de 3DS: Veel plezier en een beetje koppijn
Review: Nintendogs + Cats
Review: Pilotwings Resort
Review: PES 2011 3D
Review: Ridge Racer 3D

R
eview: Super Street Fighter IV 3D Edition