Wie is er nooit tijdens een potje Quake, Unreal of Half-Life overhoop geschoten net wanneer je aan het chatten was met een tegenstander of teamgenoot? Terwijl het multiplayer gaming in een razend tempo de entertainment-wereld aan het veroveren is, blijft de communicatie tussen spelers tijdens een spel nog flink achter. Het doorgeven van messages tijdens een game wordt dan ook flink verwaarloosd, terwijl shoot 'em ups als Team Fortress Classic en CounterStrike juist vragen om goed uitgedachte acties en afspraken tussen (clan)leden.

Er zijn al flink wat programmaatjes op het internet verschenen waarmee je via een microfoon met elkaar kon praten tijdens een potje gamen. Een goed voorbeeld hiervan is Roger Wilco, een programma dat gratis te downloaden is en dat je dus kan gebruiken om met je teamgenoten te communiceren.

Dat er nog een complete markt te veroveren is, besefte ook het Amerikaanse bedrijf 'Plantronics', dat al flink wat jaren headsets produceert. Zij hebben dan ook een nieuwe reeks headsets geintroduceert die geschikt zijn voor het multiplayer-gaming.

Op de volgende pagina lees je alles over deze modellen en de resultaten van onze test. We hebben hier 3 computer-modellen gebruikt waaronder 1 speciaal voor gaming.