Jack Wade

Hoofdpersoon van het eerste Headhunter deel. Deze 'bad-ass cop' hing het politieleven aan de wilgen en begaf zich als Headhunter op de weg naar het grote geld. Een goede keuze blijkt, daar hij tot een van de besten onder de Headhunters gerekend wordt. Waar de gevestigde politieorde een vast mager salaris te wachten staat, verdienen Headhunters hun brood door als premiejagers selecte criminelen te vangen of liquideren. Het Anti-Crime Network (ACN), huurt deze Headhunters in ter ondersteuning van zijn taak: het bestrijden van de misdaad, in het bijzonder de georganiseerde. Het ACN werkt nauw samen met LEILA, de Law Enforcement Intelligence and Licence Approval organisatie. LEILA is de administratieve aanvulling op het ACN, waar een database van criminelen en werknemers wordt bijgehouden. In het eerste Headhunter deel moet Jack na het ontwaken uit een coma opnieuw in de gunst bij het LEILA zien te komen, om zijn uitrusting en 'licence to kill' terug te verdienen. In het eerste deel wordt Jack in zijn quest bijgestaan door de bevallige Angela Stern, dochter van een vermoorde hoge pief bij het ACN.

Leeza X

De gebeurtenissen in het tweede Headhunter deel spelen zich 20 jaar na het eerste deel en het vrijkomen van het Bloody Mary Virus af. De wereld is tengevolge van een aardbeving danig veranderd: de Aardse geografie bestaat nog uit twee gebieden, te weten 'Above' en 'Below'. Above is het gedeelte waar alle goede hardwerkende burgers vertoeven en het ACN met strakke hand wetsovertredingen tracht te voorkomen. Below bestaat uit de rest, en is een gebied wat lijdt onder armoede en waar criminelen de scepter zwaaien. Criminelen opgepakt in Above worden door het ACN gedropped in Below.

Voor Jack beginnen de jaren inmiddels te tekenen en in een dociele bui besluit hij een protégé te kiezen, om zijn Headhunter vaardigheden en kennis aan door te geven. Bij een luizig diefstalletje betrapt hij Leeza X en geeft haar de keuze: haar Headhunter skills uitwerken of naar Below gestuurd worden. En voilá; een nieuwe vrouwelijke medespeler is geboren.

Leeza heette ooit (vul die prijsvraag zelf maar in), maar zweerde haar naam af nadat haar vader ooit naar Below werd verbannen. De daaropvolgende tien jaar verbleef ze in een zogeheten 'Citizin Farm', alwaar ze na een heerlijke jeugd uitbrak om het criminele pad op te gaan. Leeza heeft een voorkeur voor tattoo's en problemen. Wanneer ze met Jack stuit op een grootschalige wapensmokkel die de wereld waarin ze leven voorgoed zou kunnen veranderen, beseffen beide dat ze moeten samenwerken om de planeet van de ondergang te redden.

Van de characters is bekend dat er opnieuw een geducht wapenarsenaal mijnen, machinegeweren, raketwerpers en meer voor ze te wachten staat. Net als in het eerste deel zul je met bloedstollende snelheden door steden kunnen motorracen. Ga je voor een stillere aanpak beschikken Jack en Leeza ook over de nodige stealth- en vechtmoves. Tijdens de E3 van vorig jaar was er een speelbare demo van Redemption aanwezig, waar de kunsten van Leeza uitgeprobeerd konden worden. Kritiek op het gebrek aan vechtmogelijkheden bij lege magazijnen werd door de ontwikkelaar ter harte genomen, en Leeza beschikt nu naast haar stealth mogelijkheden als dief ook over enkele Oosterse trappen en klappen.

Om de speler tegemoet te komen is er een nieuwe feature voor Redemption in het leven geroepen genaamd IRIS. In deze Scan modus worden belangrijke objecten in de omgeving gehighlight, zodat je op zoek naar aanwijzingen niet met Jack of Leeza langs ieder nutteloos prul hoeft te waggelen.

Tijdens het spel zul je enkel met Jack of Leeza kunnen spelen. Onbekend is nog of er NPC's uit het eerste deel hun opwachting zullen maken: fans van Esteban Ramirez of Greywolf zullen nog even geduld moeten hebben.