Trashbash (al zo'n 10 jaar, vraag me niet hoe ik eraan kom)

Leeftijd: 22 jaar Game: Het enige spel wat ik in competitie speel is Tribes 2, nu al bijna 2 jaar in de Tribes 2 clan I Don't Know, (even wat reclame maken ) momenteel #1 op de europese Tribes 2 Classic Ladder (Classic is een mod voor T2). Hoelang speel je het al?

Trashbash: Sinds het uit is, dus al iets meer dan 2 jaar.

Waarom ben je het gaan spelen?

Trashbash: Toen ik Tribes 1 voor het eerst speelde vond ik het een heel bijzonder spel, doordat het zo uitgebreid was: veel verschillende wapens en speler klasses, ieder met hun eigen specifieke rol, en natuurlijk de gigantische extra vrijheid en mogelijkheden van het jetpack waardoor het spel stukken meer 3d aanvoelde dan alle shooters op dat moment op de markt. (Tribes 1 was gereleased in 1998). Helaas was internet toen nog niet echt vergevorderd in Nederland, dus kon ik het slechts op LAN spelen. Enkele maanden voordat Tribes 2 uitkwam had ik eindelijke een fatsoenlijke connectie, en had me toen al voorgenomen om Tribes 2 te gaan spelen. Tribes 2 heeft dezelfde basis als Tribes 1 en al die vrijheid en mogelijkheden trok me enorm, omdat je altijd jezelf kan blijven verbeteren. Tribes 2 was wel wat trager dan Tribes 1, en dus is er een mod gemaakt (Classic dus) die o.a de speelsnelheid verhoogt wat het nog een tikje uitdagender maakt en nog meer mogelijkheden biedt aan de individuele speler. Ik speel classic nu bijna 1 jaar en ik leer iedere dag nog steeds nieuwe dingen

Hoeveel uur per dag speel je?

Trashbash: Gemiddeld ongeveer 2 per dag (meestal in de avond), meer tijd heb ik helaas niet.

Wat vinden mensen in je omgeving ervan dat je zoveel speelt?

Trashbash: Zoveel speel ik niet, dus heel veel commentaar krijg ik er niet op. Meer commentaar krijg ik op het feit dat ik na 2 jaar nog steeds hetzelfde spel speel

Beschrijf de community van het spel eens?

Trashbash: De Tribes 2 community is een kleine, maar mede daardoor, hechte en actieve community. Spelers blijven bij Tribes langer hangen dan bij andere spellen, omdat er gewoon geen andere spellen zijn die dezelfde uitdaging en ervaring bieden. De 'hardcore' spelers blijven dus over. Ook heeft de Tribes 2 engine zeer veel script support, en daardoor is er ook een hele 'script-community' waar voortdurend handige nieuwe scripts uitrollen (zoals betere HUDs, of andere kleine hulpjes). Ook worden er regelmatig LANs georganiseerd waar Tribes spelers uit heel Europa heen komen.

Wat is er in de loop van de tijd veranderd in de community?

Trashbash: Kleiner geworden, uiteraard. Nadat een spel is gereleased komen er meestal niet meer spelers bij, en door de buggy release zijn er vooral in het begin veel mensen afgehaakt. Verder is er met de komst van de mod Classic een kleine scheiding gekomen tussen de spelers die het originele T2 spelen en diegene die Classic spelen.

Hoeveel last heeft Tribes 2 van cheaters?

Trashbash: Relatief weinig, zeker in vergelijking met andere spellen zoals

Counter-Strike. Dit komt mede doordat het maken van aimbots ed stukken moeilijker is dan voor bijvoorbeeld Counter-Strike, aangezien bijna alle wapens projectielen schieten die niet direct bij hun doel zijn (i.t.t tot een machine geweer bij CS). Het berekenen van de plek waarop je moet mikken is hierdoor stukken moeilijker (en ook bepaalde fysics in T2 maken het nog moeilijker), waardoor het redelijk ingewikkeld is om aimbots te maken. Ook het feit dat de community kleiner is, resulteert uiteraard in het feit dat het aantal potentiele hackers kleiner is. Natuurlijk zijn er wel kleine cheats, maar die kunnen of makkelijk herkend worden tijdens het spel, of bij het kijken van een demo. Er zijn niet echt cheats in T2 die het spel aanzienlijk beinvloeden, het is echt de 'skill' van de speler die de doorslag geeft.

Hoe steunt de ontwikkelaar/uitgever het spel?

Trashbash: Aangezien de ontwikkelaar (Dynamix) failliet is, kunnen ze het spel niet meer ondersteunen helaas. De uitgever (Sierra) heeft nog wel ondersteuning gegeven, zo is er een patch gekomen die alle grote overgebleven problemen heeft gefixed, en de toevoeging van 2 extra mods. Er zijn nog steeds enkele bugs in het spel, maar nu nauwelijks meer dan in andere spellen.

Welke dingen zie jij nog graag aangepast in het spel en community>

Trashbash: Weinig eigenlijk, Classic is voorlopig uitdagend genoeg. Daar ben ik nog wel mee bezig totdat Tribes:Vengeance uitkomt. Ik zie in de nabije toekomst geen spel verschijnen wat aan T2 kan tippen/overtreffen. Misschien zou de leercurve wat lager kunnen, want het schrikt in het begin nieuwe spelers behoorlijk af, maar daarvoor krijg je wel een stukken uitdagendere spelervaring voor terug . Een grotere community is natuurlijk altijd welkom, want dat betekent meer competitie. Maar dan krijg je ook gelijk met alle nadelen daarvan te maken.

Als lezers meer willen weten over Tribes 2 en de community ervan, welke sites mogen ze dan absoluut niet missen?

Trashbash: Zoals gezegd:

http://tribes2.theladder.org/classic/ voor de Tribes 2 Europese Ladder. http://www.euro-tribesplayers.com/v3/index.html: Europese Tribes newssite. Was de laatste tijd een beetje inactief, maar door de aankondiging van Tribes:Vengeance lijken ze weer wakker zijn geschud. Forums e.d. zijn daar ook te vinden. http://www.tribalwar.com/ : De bekendste Amerikaanse Tribes newssite. Verder opmeringen / laatste woorden?

Trashbash: Jazeker, Tribes 2 is nu in bijna enkele winkel in de budget bak te vinden, dus als wat hierboven gezegd is je aanspreekt en je nog een extra uitdaging zoekt en tijd over hebt om het te leren, kan ik je Tribes 2 zeker aanraden. Wacht anders tot Tribes:Vengeance en probeer die (al heb ik zelf nog geen flauw idee hoe leuk dat spel wordt , maar ik heb er het volste vertrouwen in).