Terwijl het eigenlijk helemaal in is om van een game een film te maken, hechten de mensen bij Bungie echter meer waarde aan geschreven werk. Vooral het verhaal achter de herkomst van de “Master Chief” kan alleen maar op papier de juiste nuances krijgen en dit geheel zou in een film worden afgedaan als een flashback tijdens zijn missie op de ringwereld zelf. Erg juist van ze dus om te kiezen voor een verhaal in papier vorm.

Voor diegene die Halo op de Xbox of vanaf vandaag op de PC hebben gespeeld en het einde van de game halen, zitten met een hoop vragen die onbeantwoord blijven. De twee boeken die zijn verschenen in de Halo reeks vullen deze gaten op.

Het eerste boek, The Fall of Reach, geschreven door Eric Nylund, schrijver van onder meer de virtual reality thrillers A signal shattered en Signal to noise, verteld onder meer over de herkomst van de “Master chief” en de gebeurtenissen die leiden tot het gevecht om Halo. Het tweede boek, The Flood, geschreven door William C. Dietz, schrijver van onder meer Legion of the Damned, Deathday en Earthrise, vertelt het gehele gevecht om Halo vanuit de diverse perspectieven en voor het eerst lezen we de drijfveer van de Covenant om Halo in handen te krijgen.

Maar zijn beide boeken wel een aanvulling op Halo, of kan je ze beter links laten liggen?

Na ze beide gelezen te hebben, nadat ik al een geruime tijd geleden Halo uit te hebben gespeeld, kan ik je het volgende over beide boeken zeggen.