Wat zijn heists?

Heists is een nieuwe gameplay-variant in GTA Online. Dit zijn coöperatieve missies voor vier spelers die zijn opgebouwd uit meerdere missies. Belangrijk hierbij is dat spelers worden aangemoedigd om samen te werken en communicatie tussen teamleden noodzakelijk is. Het is in veel missies een vereiste om tegelijkertijd te werken om de heists succesvol te beëindigen. Iedere heist heeft een eigen verhaallijn en brengt spelers in contact met nieuwe en oude personages uit het verhaal van Grand Theft Auto 5. Soms moet er alleen aan de slag worden gegaan, in duo’s of als een goed geolied team. In totaal zijn er vijf heists, waarvan de eerste dient als uitleg van het concept.

Hoe speel je een heist?

Spelers die Rank 12 of hoger zijn en over een luxe appartement beschikken ontvangen een telefoontje van Lester. Als de speler opneemt en de heist begint wordt deze leider van de heist en is het mogelijk om andere spelers uit te nodigen uit de lobby, vriendenlijst of spelers uit een eerdere heist. Dit zijn spelers die de GTA Online tutorial hebben voltooid, inclusief de eerste LTS job van Gerald. De heist-leider is verantwoordelijk om van te voren de benodigde wapens en andere benodigdheden voor te schieten. Dit geld is terug te verdienen met de uiteindelijke buit.

Meer opties 

Met de lancering van de heists verschijnen er de volgende nieuwe voorwerpen: Night Vision Goggles, Rebreather, Flare Gun, nieuwe outfits, maskers, t-shirts en helmen. Ook verschijnen er nieuwe dagelijkse activiteiten en Elite Challenges. Deze uitdagingen gelden voor de laatste missie in een heist en bestaan uit meerdere punten, zoals een tijdslimiet of het behalen van een missie zonder voertuigschade. Het succesvol behalen van deze uitdagingen leveren extra geld op aan het einde van een heist en kunnen meerdere keren gespeeld worden.

Na het uitspelen van iedere heist worden er tevens nieuwe Versus-modi vrijgespeeld. Deze nieuwe opties bieden asymmetrische gameplay in GTA Online en beslaan in totaal 16 nieuwe Versus-missies verspreid over 3 nieuwe modi:

Siege Mentality: Een tot drie spelers worden in een toren geplaatst en moeten vier minuten overleveren. Deze toren kan niet verlaten worden, maar spelers hebben de beschikking over alle wapens. De aanvallende spelers moeten de spelers in de toren uitgeschakeld, hebben een oneindig aantal levens en maken slechts gebruik van afgezaagde shotguns.

Hasta La Vista: Deze modus is gebaseerd op klassieke actiefilm Terminator 2: Judgement Day. De ‘runners’ moeten een checkpoint bereiken op motors, terwijl zij worden achternagezeten door spelers in trucks. Er zijn hierbij geen wapens in het spel, maar alleen voertuigen die gebruikt worden om elkaar dwars te zitten.

Come Out to Play: Een team van runners moeten te voet overleven op weg naar een checkpoint. Ondertussen worden deze achterna gezeten door spelers op rijdende motors of quads. Wederom hebben de opgejaagde spelers beschikking over alle wapens, terwijl de jagende partij over afgezaagde shotguns beschikt.

Voor meer hands-on informatie over de GTA Online heists, verwijzen wij naar de website van onze collega's.