Achtergrond
Divinity Original Sin

Goed voorbereid beginnen aan Divinity: Original Sin 2

De Divinity-lore op een rijtje

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Divinity: Original Sin 2 is vanaf 31 augustus te spelen op PlayStation 4 en Xbox One. Om je voor te bereiden op de release, zetten we de gebeurtenissen uit voorganger Divinity: Original Sin op een rijtje. Ook blikken we terug op de eerdere games in de franchise.

De Divinity-franchise kent inmiddels al zes games, een uitbreiding en een re-release. De serie verwierf echter pas grote bekendheid met het in 2014 uitgebrachte Divinity: Original Sin. Deze rpg werd goed ontvangen en ook opvolger Divinity: Original Sin 2 viel wereldwijd in de smaak. Geen wonder dus dat laatstgenoemde game op 31 augustus zijn weg vindt naar de PlayStation 4 en Xbox One.

Mocht je nog niet bekend zijn met de Divinity-games – of je kennis willen bijspijkeren – dan is dit het artikel voor jou. We duiken in de lore van de serie, waarbij we de games op volgorde van hun plek in de tijdlijn behandelen. En dat is nog best ingewikkeld. Zo is Divinity: Original Sin de eerste game in de lore-tijdlijn, terwijl opvolger Divinity: Original Sin 2 de allerlaatste is... Na het lezen van dit artikel kun je echter zonder vraagtekens boven je hoofd aan de slag met Divinity: Original Sin 2.

Divinity Original Sin

In den beginne was er Divinity: Original Sin (2014)

In Divinity: Original Sin kruip je in de huid van twee Source Hunters, die zich inzetten om de Source – een gevaarlijke vorm van magie – uit te roeien. De Source Hunters moeten de moord op een gemeenteraadslid onderzoeken. Hierbij stuitten ze op de betrokkenheid van een sekte en een heks. Als eerste ga je op zoek naar de heks, die zich voorstelt als Icara. Ze vertelt dat ze is opgesloten door de leider van de sekte: haar bloedeigen zus Leandra. Aangezien de vijand van je vijand je vriend is, sluiten de Source Hunters zich bij Icara aan.

De Source Hunters ontdekken dat de Source oorspronkelijk een goedaardige energie was, verbonden met Astarte, de godin van het leven. De Source werd echter gecorrumpeerd door de Void. De Source Hunters leren ook dat zij de reïncarnatie zijn van de twee Guardians die de corruptie destijds wisten te vangen in een artefact. De corruptie kwam echter weer vrij toen het demonisch wezen Trife Astarte overhaalde het artefact te openen. De corruptie nam de vorm aan van een gigantische draak, die Astarte voor eeuwig zou moeten bevechten. Als boetedoening kozen de Guardians er voor hun krachten en herinneringen te wissen en herboren te worden als gewone mensen. Icara beweert dat Trife nu haar zus Leandra manipuleert om de draak te ontketenen.

De Source Hunters stuitten in hun zoektocht naar Leandra op de tovenaar Zandalor - Icara's geliefde en Leandra’s aartsvijand. Hij vertelt hen wat Leandra haar plannen zijn. Ze confronteren Leandra en bundelen daarna hun krachten met Astarte. In een titanengevecht slagen ze er in de draak terug te dringen in het artefact.

De games uit de zeroes

Het zojuist beschreven Divinity: Original Sin is prima te spelen als op zichzelf staande game. De game speelt zich namelijk ver voor de andere games in de serie af. De games die ontwikkelaar Larian Studios in de jaren ‘00 uitbracht, zijn echter wel aan elkaar verbonden. Vooral Divine Divinity en Divinity 2 vormen een continu verhaal, waarin ook veel dezelfde hoofdrolspelers te zien zijn.

Divinity: Original Sin

Het goddelijke van Divine Divinity (2002)

Tweeduizend jaar voordat de game begint, heeft de Council of Seven zichzelf opgeofferd in de strijd tegen een groep duistere magiërs. Om de Council te eren, werd de Divine Order opgericht. Het is hun taak kennis door te geven aan de volgende generaties en herhaling van de geschiedenis te voorkomen.

In Divine Divinity tref je Duke Janus. Deze jonge edelman beweert de Divine te zijn en geprofeteerd te zijn om het land te beschermen tegen de demon Chaos. Janus zet de speler gevangen, maar je wordt gered door Zandalor. De tovenaar vertelt dat je een grote rol te spelen hebt en neemt je mee naar de plek waar de Council of Seven bijeenkwam. Hij legt uit dat om de ware Divine te vinden, de erfgenamen van de Council samengebracht moeten worden. Je leert ook hoe de gebeurtenissen zijn gemanipuleerd door de Black Ring, de kwaadaardige organisatie die zich heeft toegewijd om Chaos terug te brengen.

Terwijl de nieuwe raadsleden bijeenkomen om het ritueel te voltooien dat de speler Divine zal maken, verschijnt Duke Janus. Hij werkt samen met de Black Ring en wil Chaos oproepen. De raad wordt aangevallen en een aantal leden wordt gedood, samen met de speler. De speler keert echter terug als de Divine, inclusief nieuwe vaardigheden. Nadat je Janus verslagen hebt, vindt je op het altaar een baby die werd uitgekozen om te dienen als omhulsel voor Chaos.

Divinity Original Sin

Divinity 2: Ego Draconis houdt je voor het lapje (2009)

In Divinity 2: Ego Draconis draait het om Dragon Knight aan het einde van zijn training. De reguliere procedure wordt onderbroken door het nieuws dat er een draak in de buurt is waargenomen. Tijdens je avonturen ontmoet je Damian, de Damned One. Damian verzamelt een leger om de wereld te vernietigen en zijn geliefde Ygerna – een lid van de Black Ring - tot leven te wekken. Deze Ygerna werd gedood door de adoptievader van Damian, de Divine uit het hierboven beschreven Divine Divinity.

Nadat de speler zich een weg heeft gebaand door Damians kwaadaardige volgelingen, ontdekt de held dat hij erin is geluisd en Ygerna zelf tot leven heeft gewekt. Als dank wordt hij vastgezet en verbannen naar een andere dimensie. De uitbreiding, Flames of Vengeance, begint zodoende in je gevangenis. Je ontmoet daar de Divine, die eveneens geen kant op kan. Een geest biedt aan om de Divine te bevrijden, maar dan moet jij hem wel helpen. De geest brengt je naar de laatste stad die nog overeind staat na de vernietigingscampagne van Damian. De stad wordt beschermd door het magische schild van Zandalor. Deze tovenaar vraagt je om de stad te redden.

De twee-eenheid voorbij

Divine Divinity en Divinity 2 zijn actie-rpg's. Met Divinity: Original Sin nam ontwikkelaar Larian Studios echter afscheid van dit genre. Ze creëerden namelijk een old school rpg met turn-based combat. Original Sin was daarmee een nogal vreemde eend in de serie. Inmiddels is echter ook Divinity: Original Sin 2 verschenen; eveneens een echt rollenspel.

Qua gameplay is Divinity: Original Sin 2 dus vergelijkbaar met zijn directe voorganger. Daar waar Divinity: Original Sin echter de eerste game in de lore-tijdlijn is, is de meest recente game de hekkensluiter.

Divinity Original Sin

Spelen als Sourcerer in Divinity: Original Sin 2 (2017)

In Divinity: Original Sin 2 neem je de rol van Sourcerer aan, die gevangen genomen wordt door de Divine Order. Ogenschijnlijk om hen te genezen van hun Source-krachten, maar in werkelijkheid om hen in hersenloze omhulsels te veranderen. Tijdens de zeereis naar de gevangenis zinkt je schip echter. Je wordt gered door één van de Seven Gods, die je met Godwoken aanspreekt. Het is namelijk tijd voor een nieuwe Divine.

Wat er verder gebeurt in Divinity: Original Sin 2 kun je vanaf 31 augustus ontdekken op PlayStation 4 en Xbox One. Pc-gamers kunnen kunnen meteen aan de slag. De rpg verscheen vorig jaar al op dit platform.

Dit artikel delen:

Lees meer

Call of Duty: Modern Warfare 2 nu backwards compatible op Xbox One Prison Architect is een van de Xbox Games with Gold van september
3

Reacties op: Goed voorbereid beginnen aan Divinity: Original Sin 2

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Wiepie

  • 29 augustus 2018 11:34
  Ik ben er klaar voor!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  anyaka

  • 30 augustus 2018 08:18
  Is dit deel wel te spelenzonder walk-trough, ik heb deel 1 geprobeerd maar zonder walk-through was die inmegelijk voor mij. Zaten dingen in waar ik zelf nooit op was gekomen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • DePri

  • 30 augustus 2018 17:06
  Voor 1 gebruikte ik ook wel eens een walktrough als ik er niet uit kwam. Voor 2 is dit gelukkig niet nodig:)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.