Zijn eerste e-mail aan ons komt alweer uit september, maar die hebben wij helaas over het hoofd gezien. Gelukkig probeerde hij het nog eens, want afgaande op de video is Wrack een erg leuk project dat onze aandacht verdient.

Wrack is een old school first-person shooter voor PC "die de sfeer van begin jaren '90 probeert terug te halen", vertelt Remco. De grafische stijl van de game is een moderne (cel-shaded) interpretatie van Doom. De soundtrack is gemaakt door Robert Prince, die ook de soundtrack deed van Commander Keen, Wolfenstein 3D, Doom 1 en 2 en Duke Nukem 3D.

Wrack is in ontwikkeling bij het in Texas gevestigde Final Boss Entertainment. Oprichter van het bedrijf, Brad Carney, heeft toen zijn vriend (en onze tipgever) Remco bij het project betrokken. Carney was eerder verantwoordelijk voor Skulltag, een multiplayermod van de eerste twee Doom-games. Wrack draait op een door Carney gemaakte engine met als belangrijkste feature dat hij net zo makkelijk te modden zal zijn als die van Doom 2, vertelt Remco ons.

Final Boss Entertainment is inmiddels zo'n twee jaar bezig met Wrack en probeert langzaam maar zeker wat meer media-aandacht te krijgen. De game is al een aantal keer aanwezig geweest op Quakecon, maar Wrack is nog één van de vele indiegames die vooral bij een kleine groep core-gamers bekend is. Daarom ook even dit bericht: bekijk de video en ga eens naar Wrackgame.com als de game je wat lijkt. Wij zullen je natuurlijk ook af en toe blijven voorzien van updates over deze leuke indiegame.