Eenzaam hoeft het in multiplayer alvast niet te zijn.

Let us hear the voice

Net als in Counter-Strike (en ik zal die vergelijking niet al te vaak meer maken is het in Ghost Recon handig om gebruik te maken van een headset. Tijdens een heftig potje multiplayer is het namelijk niet te doen om complete berichten naar je teamgenoten te tikken. Een moment van onoplettendheid kan

namelijk al voor een extra neusgat zorgen.

Helaas hebben ze bij Red Storm niet de gelegenheid genomen om standaard in het spel voice-over-ip te bouwen en dus moesten we met de gratis verkrijgbare tools aan de slag. Eén van de programma's die uitstekend samenwerkt met Ghost Recon is Roger Wilco, het (onder fanatieke spelers) bekende voice-programma. Deze tool is te downloaden op http://www.rogerwilco.com en kan je tegelijkertijd met het spel draaien. Een absolute must om Ghost Recon op een hoger niveau te kunnen spelen.

Op de online portal van Ubisoft kan je Ghost Recon ook online spelen.

Ubi.com

Naast de mogelijkheid om zelf een dedicated server op te zetten heeft ook Ubisoft zijn eigen Ghost Recon servers draaien. die te vinden zijn op Ubi.com. Na het downloaden van een ActiveX plugin en het registreren op de site krijg je toegang om op de officiele servers te spelen. Helaas zijn deze niet lokaal, iets wat in redelijk wat gevallen voor flinke lagstoten zorgt. Met de enorme populariteit van het spel zijn er gelukkig ook genoeg lokale servers aanwezig.

Gameplay mode

Zoals eerder vermeld zijn er verschillende modi ingebouwd om de game te spelen, namelijk solo, team en co-op. Elk van deze teamvormen heeft zijn eigen speel-variatie zoals Hamburger Hill (a.k.a. King of the Hill), Last man standing, Firefight (van punt A naar B met veel baddies) en Mission. In deze laatste mode kan je het hele spel gezellig met z'n tweeen (of meer) met de verhaallijn spelen, erg leuk als je geen zin hebt om te deathmatchen of wanneer je met iemand speelt die niet zo goed is in het spel.

In de lobby worden de teams ingedeeld en kan je de instellingen alsnog bekijken.

Al mag de interface op het eerste gezicht wat ingewikkeld lijken, er is erg goed nagedacht over de verschillende problemen en opties die er gebruikelijk bij multiplayer zijn. Zo stel je makkelijk de levels in die je wilt spelen, bepaal je de moeilijkheidsgraad en stel je de teams samen. Met maximaal 4 teams van 9 personen biedt Ghost Recon ondersteuning aan een enorme groep spelers. Reken er dan maar op dat je bij elke meter moet uitkijken.