Met Ghost Recon had ontwikkelaar Red Storm een behoorlijke hit. De game werd goed ontvangen en verkocht ook redelijk op de PC. Later volgden er ports naar alle drie de consoles en bracht men bovendien ook nog enkele expansion packs uit. Met Ghost Recon 2 wil men de serie naar een nieuw niveau tillen. Gamer.nl zocht uit welke features hiervoor zouden moeten zorgen en zette deze voor je op een rijtje.

Opvallend aan Ghost Recon 2 is dat de Playstation 2 en Xbox versie sterk verschillen. Ze zijn door verschillende teams ontwikkeld en hebben daardoor een verschillende verhaallijn en de nodige verschillende features. Toch zijn er nog altijd de nodige overeenkomsten tussen de twee console versies:

Vecht mee in de oorlog van morgen

De Ghosts maken gebruik van de modernste wapens en gadgets om het op te nemen tegen een dodelijke, nieuwe AI. Een sterke nieuwe verhaallijn van Tom Clancy en talloze hectische vuurgevechten moeten ervoor zorgen dat de speler zich daadwerkelijk in de chaos van een moderne oorlog waant.

Verbeterde graphics en physics

De nieuwe graphics engine zorgt ervoor dat de landschappen van Oost-Azië scherp en gedetailleerd op je beeldscherm getoverd worden. Het gebruik van de Havok 2 engine heeft realistische effecten voor vernietigbare objecten, bewegende voertuigen en special effects als resultaat.

Een nieuw team van Special Force commando's

In Ghost Recon 2 zal de speler kennis maken met een reeks nieuwe commando's, elk met hun eigen persoonlijkheid en specialisme. Teamleden kunnen dit keer via een eenvoudige interface onder andere dankzij stemcommando's en handsignalen hun opdrachten ontvangen en versturen.

Een nieuw perspectief met de over-the-shoulder camera

Dit nieuwe camera perspectief stelt spelers in staat om over de schouder van hun personage mee te kijken en de reactie te zien op bijvoorbeeld mortiervuur en luchtaanvallen. Het is overigens ook nog altijd mogelijk om de strijd door de ogen van het personage te bekijken in het klassieke first person perspectief.

Een uitgebreide multiplayer mode

Spelers zullen op beide consoles verschillende online multiplayer opties tot hun beschikking hebben, waarbij hoofdzakelijk in teamverband - maar ook individueel -gestreden kan worden.