Alle volkeren en alle culturen beginnen ergens in de tijdlijn van de geschiedenis. Zo ook het Japanse volk en haar cultuur. In Europa en de rest van de westerse wereld, staat Japan als het aankomt op de feudale geschiedenis voornamelijk in het teken van Ninja's, Samurai, scherpe zwaarden en huizen met papieren deuren. Natuurlijk is dat niet het enige waar het land van toen aan doet denken, maar een game als het in november vorig jaar verschenen Genji: Dawn of the Samurai, doet die tijd wel herleven.

Genji verplaatst de speler in de schoenen van de historische held Genkuro Yoshitsune. Samen met zijn vechtende vriend, de monnik Benkei begin je aan een avontuur waarin je tracht de bevolking van Japan onder de ijzeren vuist van de duistere krijgsheer Kiyomori vandaan te redden.

In samenwerking met Sony Benelux geven we vier speciale versies van deze Samurai PS2 game weg aan die gamers die ons het antwoord op de onderstaande vraag kunnen geven. Let wel dat als je meedoet, je naam en adres gegevens meestuurt, anders is het zo moeilijk om de game bij je op de deurmat te krijgen!

Vraag:

Hoe wordt het tijdperk in de geschiedenis van Japan dat van 1185 tot 1333 liep, ook wel genoemd?

Stuur je antwoord voor 23 januari naar ons toe en wie weet ben jij straks de gelukkige speler van een speciale PS2 versie van Genji: Dawn of the Samurai.

ANCIENT RICEPAPER MAILBOX Vergeet je adres gegevens niet en veel Succes!

Over de uitslag van de prijsvraag kan niet worden gecorrespondeerd. Inzendingen zonder volledige adresgegevens worden niet geaccepteerd. Winnaars krijgen per e-mail bericht. De prijsvraag is toegankelijk voor bezoekers in de Benelux en je mag maar 1 keer meedoen, overige inzendingen worden niet meegeteld. Medewerkers van Gamer.nl, Sony en Linden en Barbosa zijn uitgesloten van deelname. Inzendingen op en na 23 januari 2006 zullen helaas komen te vervallen.

De gebruikte foto's van de twee helmen staan onder copyright van Japanese-armor.com