Wereldwijd zien grote organisaties de voordelen van inwerken en oefenen op gameconsoles. Een leven als marinier klinkt game-loos, zo maandenlang op zee. Maar bij de Amerikaanse marine mag je je Wii gewoon meenemen. Tenminste, Admiraal Adam Robinson liet vorig jaar in The Navy Times weten dat de Amerikaanse marine Wii's aanschaft om nieuwelingen klaar te stomen voor het militaire leven.

Niet zozeer de technische kant ervan, maar wel de fysieke. Robinson geeft aan dat de verse soldaten het vele staan en rennen niet gewend zijn, waarbij de Wii kan helpen meer uithoudingsvermogen te creëren. De heren en dames van de navy kunnen onder andere kiezen uit de games Wii Fit en Dance Dance Revolution.

We're lovin' it

Als je in Japan bij fastfoodketen McDonalds aan de slag gaat, dan krijg je nog voor je je eerste hamburger omdraait een DS in je handen. Tenminste, dat zijn de plannen van de hamburgergigant. Het is nog in ontwikkeling, maar binnenkort worden parttimers ingewerkt met eSmart. In deze speciaal voor McDonalds ontwikkelde software wordt 2,2 miljoen dollar geïnvesteerd.

‘Ronald’ hoopt hiermee geld te besparen en zal voor de bijna 4000 restaurants in Japan twee DS’en per locatie aanschaffen. Hij verwacht door de DS nog maar de helft van de tijd nodig te hebben om de jeugd alle ins en outs van het hamburger-bak-vakmanschap te leren.

Bad news

In Japan en Amerika wonen wellicht geluksvogels die kunnen gamen onder werktijd, in Nederland lijkt de trend om mensen via games in te werken niet echt te worden gevolgd. Persvoorlichter Esther Baert van McDonalds Nederland laat weten dat Hollandse jongeren niet op een virtuele manier van inwerken kunnen rekenen wanneer ze aan de slag gaan bij het bedrijf met de gouden bogen.

Ook een oer-Hollands bedrijf als Albert Heijn maakt geen gebruik van een game om haar medewerkers te laten kennismaken met de kassa. Dit hebben ze in het verleden wel gedaan, in de vorm van een simulatieprogramma. In 2003 werden potentiële kassamedewerkers via een PC-simulatie geleerd wat de functionaliteiten van de kassa waren. In de simulatie werden daarnaast kleine opdrachten voorgeschoteld, waaronder het vriendelijk begroeten van klanten.

Sinds twee jaar is de kassasimulatie, die werd ontwikkeld door de firma Jutten, uit de running gehaald bij de grootgrutter. Dagna Hoogkamer, persvoorlichter bij Albert Heijn laat weten: "Door gewijzigde inzichten hebben we het simulatieprogramma niet meer in gebruik. Het opleiden van kassamedewerkers door collega’s kost veel tijd omdat er veel handelingen gedaan moeten worden die nadere uitleg behoefden. Daar was de simulatie ideaal voor.''

Maar kassasimulatie had ook z'n nadelen; "Wij hebben ervaren dat de medewerkers het simulatieprogramma wat lang vonden duren. Daarnaast is een dergelijke simulatie nogal onderhoudsgevoelig omdat de kassasoftware snel verandert.''

Er is hoop voor Holland

Gelukkig zijn er nog wel vooruitstrevende organisaties in Nederland te vinden, namelijk het Academisch Medisch Centrum. Wesley Akkerman schreef hier een artikel over op Gamer.nl. Het is misschien geen Xbox of PSP, maar de studenten worden via simulatieprogramma Simendo chirurgische vaardigheden bijgebracht. Vooral de herhaling is belangrijk, want oefening baart kunst.

Bij het AMC moet je wel een beetje van serious gaming (zoals de toepassing van gaming in het professionele leven genoemd wordt) houden. Je mag namelijk pas de operatiekamer in als je je examen in Simendo hebt behaald. Er is zelfs al iemand gepromoveerd op Serious Gaming voor de gezondheidszorg. Hopelijk zullen meer bedrijven dit voorbeeld volgen. Als zowel de spierbundels van de marine als de knappe koppen van chirurgen hier baat bij hebben, dan is er ongetwijfeld een goede toepassing van serious gaming voor elk beroep te bedenken.


Gamer.nl zomermodus: Dit artikel valt onder de Gamer.nl zomermodus. Elke werkdag verschijnt er een andere rubriek om het goede weer en de magere release line-up van games tegen te gaan. Elke dinsdag: gamifications, waarin je ziet hoe games steeds vaker opduiken in het dagelijks leven.