Hieronder een verslag dat KCI maakte van het Paintball event dat op 6 mei 2001 plaatsvond.

Dit weekend was het dan eindelijk zover, het onofficiele paintball-event van een flinke groep van Gamers.nl crew & bezoekers. Ik loop zaterdagavond om 22:49 de deur uit richting de bus, want ik ga naar Shockers in de Amsterdam RAI in Amsterdam. Gaat opeens de telefoon:

“Hallo?”

“Hallo, met Esther van Paintball Power in Bunnik… ik heb slecht nieuws voor je”

(ik voelde de bui al hangen)

“Jullie groep zal morgen niet kunnen komen paintballen wegens de gevaren voor MKZ...”

Ik werd gek...

Direct heb ik gevraagd of Jimmy (die op dat moment nog op IRC rondhing) iedereen zou kunnen proberen te informeren. Dus nog diezelfde avond stond er in grote letters op de voorpagina van www.Gamers.nl :

UNOFFICIAL GAMERS.NL PAINTBALL EVENT CANCELED

Dit tot grote teleurstelling van iedereen.

Toch leek het een groot gedeelte van de groep die zich had ingeschreven wel leuk om toch op de afgesproken plek langs te komen om vervolgens iets leuks te gaan doen in Utrecht of omstreken. Eenmaal in Bunnik aangekomen kwam ik DutchCommander tegen aan het eind van het perron ons opwachtend. Daar kwamen uit dezelfde trein ook JuGGernaut, Blade[PHQ], Xtinction Bakema & Kone2DaBone tegen gekomen, en we zijn samen het terrein van Paintball Power opgelopen en ik heb gevraagd om een iets betere uitleg. De mensen van Paintball Power hadden het volgende te melden:

Gisteravond heeft de eigenaar van het terrein een fax binnengekregen dat het onverantwoord was om nog mensen uit heel nederland op het terrein te laten aangezien het ook de graasplek is van een horde schapen. Omdat de eigenaar ook geen boete van 750,- per overtreding wil betalen heeft hij alle paintball-afspraken van de komende dagen laten afzeggen door Paintball Power.

Bob was liever gaan paintballen

Tot zover dus het paintball. Na nog even bij de uitgang te hebben gestaand zagen we in de verte Jimmy v/d Have aankomen lopen en werd ik bijna overreden door StyX die nogal enthousiast het terrein opreed!! Over naar ons backup plan: LaserQuesten in Utrecht. Zogezegd, zogedaan... en met een opgesplitste groep ( per auto en per trein ) gingen we op weg naar Utrecht. Deniax en W[]lf waren nog onderweg met de auto en zouden ons daar ontmoeten.... na enig gewandel kwam we op de afgesproken plaats (een terrasje op 't Neude) elkaar tegen. Langzamerhand raakte iedereen een beetje los en de stemming zat er al wel aardig in. Bakema en Wolf hadden digitale camera's en hebben zo dus de nodige plaatjes kunnen maken.

-> rechts: organisator KCI, die liever onbekend bleef.

Na ongeveer een uurtje en een aantal biertjes verder vertrokken we richting LaserQuest op de Biltstraat. Ik had snel gereserveerd voor twee potjes (17:00 en 17:20) maar we konden eerder beginnen en zouden daardoor zelfs even 10 minuten pauze krijgen, dus dat was wel mooi meegenomen (en was voor sommigen ook wel hard nodig ) We liepen door een smal gangetje de wachtruimte in en konden daar onze namen opgeven. Samen met een met een groepje van 5 personen zochten we in de wapenkamer een pack uit. En na een korte uitleg begonnen we ....

Het eerst potje was eigenlijk een inkomertje en de 2e was echt complete chaos.

Na afloop zijn we met zn allen teruggelopen naar Strairways to Heaven om op de stoelen buiten nog even af te koelen ('t was echt stikheet bij LaserQuest) met een groot glas Cola of Bier. Zonder Deniax, Wolf en DutchCommander die inmiddels naar huis gegaan waren. Daarna zijn we naar het station gelopen en hebben we allen diep bedroefd en al huilend afscheid genomen van elkaar.

Helaas dat een aantal mensen niet is gekomen Op naar de volgende meeting, en dan natuurlijk écht paintballen !