Al sinds jaar en dag wordt er in de zomer de E3 georganiseerd in Los Angeles. Drie dagen lang wordt de internationale pers losgelaten in een gebouw vol met games die pas (veel) later uitkomen. Alle grote uitgevers houden persconferenties waarin nieuwe games – en soms ook nieuwe consoles – worden aangekondigd. En elke ontwikkelaar en uitgever op deze planeet gooit zijn mooiste trailers de deur uit.

Dit jaar is de E3 van dinsdag 15 tot en met donderdag 17 juni. Maar daarvoor zijn er al verschillende persconferenties, te beginnen met die van Project Natal, maandagochtend, 14 juni, om 4.00 uur. Eigenlijk krijg je dus vier volle dagen met een enorme hoeveelheid aan nieuws en impressies voor je kiezen.

Gamer.nl reist zoals gebruikelijk ook af naar het zonnige Los Angeles om daar weinig zonlicht, maar heel veel games te zien. Natuurlijk hebben we ook een klein legertje redacteuren in Nederland zitten, om ervoor te zorgen dat je niets hoeft te missen van het nieuws.

Wat kun je op Gamer.nl precies verwachten tijdens de E3?
- Al het laatste nieuws online op het moment dat het de monden van de woordvoerders verlaat;
- Liveblogs van alle grote persconferenties van o.a. Sony, Microsoft en Nintendo (met Facebook-chat);
- Vele nieuwe trailers;
- Tientallen impressies van games die je later dit jaar (en pas volgend jaar) gaat spelen;
- Blogs van aanwezige redacteuren die het gekkenhuis beschrijven;
- Columns en reflecties over de staat van de industrie en de manier waarop de grote uitgevers zichzelf presenteren;
- Speciale E3-journaals die kort en bondig al het belangrijke nieuws samenvatten.

Kortom: op Gamer.nl hoef je niets van de E3-beurs te missen. En om de overdosis aan informatie een beetje overzichtelijk te houden, hebben we een dossier aangemaakt waarin elk nieuwtje, elke impressie, elk woord dat er op Gamer.nl over de E3-beurs wordt gerept, terug te vinden is.

Overigens kunnen verhitte discussies ook deze E3 weer gevoerd worden in het  E3-topic op het Gamer.nl-forum.