Mis je een zwarte druipsnor, heb je geen vriendin die Juanita heet en speel je ook geen Spaanse gitaar, maar wil je wel in een typisch Zuid-Amerikaanse stemming komen, dan heeft de Mexicaanse sterrenkok van Gamer.nl, El Grande, de ideale oplossing voor je. In het volgende culinaire hoogstandje wordt de vervaardiging van een van de bekendste Latijns-amerikaanse gerechten beschreven. Zakdoekjes aangeraden, want we weten zeker dat het water straks uit je mondhoeken zal stromen. Tortilla ala 'El Grande'

De tortilla, ook bekend als maispannekoek, is de basis voor onze Mexicaanse tortilla. Zorg er voor dat je een pakje in huis hebt. Verder hebben we nodig:

Ingrediënten:

2 ons sla (mag uit een zakje komen, aangezien sommige gamers nogal lui zijn)3 paprika's (rood, groen en geel, in de kleuren van de Mexicaanse vlag)3 tomaten1 blikje Mexicaanse bonen1 blikje Mais1 flesje Bandidos (geen Mexicaans eten zonder BIER)3 ons gehakt (mag half om half of runder zijn)

Stap 1:

De eerste stap is het schoonmaken en fijn hakken van de groente. Kijk wel uit voor je vingers, niemand heeft trek in afgehakte vingertopjes. Heb je de paprika's in kleine blokjes fijn gehakt, de tomaten vermalen en de sla gewassen, dan is het tijd voor stap 2.

Stap 2:

De tweede stap bestaat uit het klaarmaken van het gehakt. Zorg dat de pan heet genoeg is. Er hoeft geen olie of boter bij, aangezien gehakt al botervet van zichzelf is. Gooi of leg het gehakt in de pan om te rullen. Wel regelmatig omscheppen, anders blijft de bovenkant rood en de onderkant zwart.

Om het een extra Mexicaans smaakje te geven kun je nu wat Bandidos erbij gooien (als je de fles nog niet hebt opgedronken). Is het gehakt mooi bruin, dan is het verstandig om al het vet en vocht af te gieten.

Stap 3:

We hebben vlees en we hebben groente. Dan is het tijd om de fijngehakte groentes aan de pan toe te voegen. Er ontstaat nu een grote brei van gehakt en groentes, maar dat is logisch omdat we ze net bij elkaar hebben gegooid. Vergeet ook niet het mais en de bonen toe te voegen.

Laat het geheel even opstaan zodat het warm kan worden, schep het een aantal keren om en zet het vuur laag.

Stap 4:

De vulling is klaar, nu de tortillas. Als je lui bent kun je ze in de magnetron gooien. Wil je echt lekkere tortillas, verwarm ze dan in de koekenpan. Wel opletten en keren, anders heb je zwarte pannekoeken.

Stap 5:

Zijn de tortillas warm, dan kunnen ze gevuld worden. Leg wat vulling in het midden van de tortilla, gooi er wat sla op. Vouw de tortilla dicht en plaats deze op een bord. Open je biertje, ga op de bank zitten en...

Namens El Grande... Eet smakelijk!