Wie is Bill Roper?

Bill Roper begon al op hele vroege leeftijd met alles wat maar met games te maken had. Zijn ouder leerde hem wiskunde door middel van kaartspelletjes en sinds dat heugelijke feit is hij niet meer weg te slaan van alles wat maar met games te maken heeft. In zijn eerste inleving in de game industrie besefte hij dat het tijd was voor interactieve games op de PC zoals wij ze nu thuis hebben staan. Hij begon samen met vrienden het nu niet meer weg te denken Blizzard Entertainment. Games die je of wel of niet leuk vindt, komen uit de handen van de nu meer dan 100 werknemers die het bedrijf rijk is. Tijd voor Bill om afstand te nemen. Verleden jaar nam hij de eer aan zichzelf en ging samen met een paar van de zelfde mensen waarmee hij Blizzard Entertainment oprichte richting een nieuwe toekomst. Ze namen ontslag en begonnen en niet bedrijf: Flagship Studios. Op de E3 2004 stelde wij Bill een aantal vragen, vragen waar hij diep en vooral met veel humor op inging.

GNL: Hi Bill, Wat vind je van de E3 dit jaar? B. Roper: De E3 van dit jaar straalt een hoop goede energie uit (zou de beste man teveel naar Jomanda geluisterd hebben? – red). Het is duidelijk te zien dat het beter gaat met onze industrie. Veel uitgevers richten zich meer op kwaliteit dan op kwantiteit en hebben daadwerkelijk geluisterd naar de gamers. Verder is het altijd erg cool om hier gewoon even rond te lopen. GNL: Welke nieuwe games en gadgets springen in het oog? B. Roper: Oei dat is moeilijk. Eigenlijk veel te veel, maar om sowieso te beginnen World of Warcraft. Ik ben al een tijdje bezig met de beta en om nu te zien waar het team mee bezig is geweest, is fenomenaal. Verder ben ik erg te spreken over de ideeën achter Guild Wars, dat spreekt me wel aan. Hier tegenover staat Street Racing Syndicate van Namco, ik heb weinig met race games, maar met de opties die je hebt om je auto te tunen lijkt het bijna op een RPG. Om in de auto sfeer te blijven viel me Auto Assault ook op, een MMO game, maar dan gebaseerd op auto racing in plaats van personages levelen.

Ik heb de eerste vrije mogelijkheid echter wel benut om te kijken naar Knights of the Old Republic 2. Ik ben verslaafd geweest aan KOTOR en moest natuurlijk wel even zien wat er ging komen in het vervolg. Toen ik daar was heb ik ook gelijk even Jade Empire bekeken, de mensen bij Bioware weten wel waar ze mee bezig zijn als ik het zo allemaal bekijk. En natuurlijk kan ik de titels waar veel gamers op wachten niet laten ontbreken. Half-life 2, Doom3 en Stalker, het ziet er allemaal zo adembenemend mooi uit.

GNL: Wat voor soort games speel je zoal? B. Roper: Okay, das een leuke vraag. Ja ik speel eigenlijk alles wel. Ik ben een game junky, opgevoed door mijn ouders die mij wiskunde wilde leren door middel van kaartspelletjes. Ik ben op die manier begonnen met gamen en eigenlijk ben ik er niet meer vanaf gekomen. Er zijn maar weinig games die ik niet speel. Over het algemeen liggen mijn favorieten toch meer in de buurt van de RPG's en de RTS games. Maar dat houdt niet in dat ik geen sport games speel ofzo.