De sfeer en de gekte rondom E3 proberen we te vangen in een nieuw video-item: een viertal afleveringen waarin de Gamer.nl-redactie de persconferenties en beursvloer aandoet en we onze mening geven over de verschillende games die we te spelen krijgen. Zo zie je meteen welke games ons echt enthousiast maken en wat er allemaal gebeurt op de grootste gamebeurs van het jaar.

Natuurlijk staat de website de gehele week ook bomvol met impressies van games en het laatste nieuws. Tijdens de persconferenties zitten wij paraat om alle nieuwtjes zo snel en accuraat mogelijk op de website te knallen. Via de website of via de iPhone-, iPad- en Android-apps kom je zo het laatste gamenieuws als eerste te weten. Ook geven wij onze mening over de persconferenties van Microsoft, Sony en Nintendo via commentaarartikelen. Kortom; voor je E3-coverage moet je op Gamer.nl zijn.

Bekijk hier het Dossier van E3 2011, waar alle artikelen, nieuwsberichten en trailers verschijnen.

Hieronder vind je een uitgebreide agenda met alle belangrijke data en tijdstippen wanneer je belangrijk nieuws of items kunt verwachten.

De Gamer.nl E3-agenda

Maandagochtend 6 juni: Gamer.nl @ E3 aflevering 1 – De eerste video toont hoe de Gamer.nl-redactie aankomt in Los Angeles en vooruitblikt op wat er op deze E3 verwacht kan worden. Ook vestigt de redactie zich in de luxe villa die voor een week is afgehuurd en wordt het Convention Center alvast bezocht.

Maandag 18:00 uur: De Microsoft-persconferentie - Op Gamer.nl lees je het nieuws meteen nadat het op de persconferentie wordt aangekondigd, gevolgd door een commentaarstuk waarin we ons eindoordeel over Microsoft’s presentatie geven. Welke nieuwe games kondigde het Amerikaanse bedrijf aan?

Maandag 21:30 uur: De Electronic Arts-persconferentie – Ook tijdens deze persconferentie lees je het laatste nieuws op Gamer.nl. EA heeft elk jaar een flinke en indrukwekkende line-up, dus verwacht veel mooie games.

Maandag 23:30 uur: De Ubisoft-persconferentie – Gamer.nl schrijft gestaag door om je zo op de hoogte te houden van alle nieuwtjes omtrent Ubisoft. Wat heeft de Franse uitgever nog voor uniek nieuw IP in petto? Verwacht extra aandacht voor titels als Assassin’s Creed en Rayman.

Dinsdag 7 juni, 02:00 uur: De Sony-persconferentie - Voor de nachtbrakers onder jullie blijft de nieuwsredactie van Gamer.nl gewoon wakker, zodat alle nieuwtjes die uit Sony’s conferentie komen meteen te lezen zijn. Eindelijk meer informatie over de nieuwe Sony handheld… en een nieuwe trailer van Uncharted 3 zou ook niet verkeerd zijn!

Dinsdag 18:00 uur: De Nintendo-persconferentie – Hopelijk zit je er tegen deze tijd weer helemaal klaar voor, want Nintendo gaat eindelijk meer bekendmaken over zijn nieuwe spelcomputer. Je leest alle details hier, gevolgd door een commentaarstuk.

Woensdagochtend 8 juni: Gamer.nl @ E3 aflevering 2 – De Gamer.nl-redactie op locatie haast zich langs alle persconferenties en geeft ondertussen zijn mening over alles wat het te zien krijgt. Welke conferentie weet een onvergetelijke indruk achter te laten?

Donderdagochtend 9 juni: Gamer.nl @ E3 aflevering 3 – Inmiddels is de E3 al meer dan een dag open en zijn er al verschillende games gecheckt. De redactie op locatie geeft eerste indruk over de games en loopt rond over de beursvloer.

Vrijdagochtend 10 juni: Gamer.nl @ E3 aflevering 4 – In deze laatste afleveringen worden nog een hoop games besproken en wordt er – moe maar voldaan - afscheid genomen van deze E3.

Heel de week: Ook niet onbelangrijk: vanaf woensdag hebben we dagelijks verschillende impressies van de nieuwste games en hardware. Deus Ex: Human Revolution, de NGP / Vita, Gears of War 3, Tomb Raider, de nieuwe Nintendo-console. Elke dag kun je meerdere impressies verwachten en die blijven wekenlang verschijnen, tot er echt niets nieuws meer te vertellen valt.