In de prijsvraag hebben we bezoekers gevraagd waarom juist zij mee moeten doen aan de bèta van Gears of War 3. Nou, dat hebben we geweten. Tussen alle antwoorden hebben we de meest enthousiaste, grappige of ronduit rare redenen gehaald.

Fans

Sommige mensen kijken gewoon enorm uit naar Gears of War 3, omdat ze goede ervaringen met de vorige games in de reeks hebben. Zo ook Lolke A Bouma (LDawg): "Het begon allemaal toen mijn broer de eerste Gears of War leende van een vriend. Hij vond het super vet, maar ik had maar moeite met de manier van spelen. Het van cover naar cover gaan zat in die tijd nog in geen enkele andere game. Maar mijn broer bleef enthousiast en besloot om de game zelf ook te kopen. Hij bleef mij opdringen om samen met hem in de coöperatieve modus het verhaal uit te spelen.. Vooruit, dacht ik. En na een tijdje spelen begon ik het echt te snappen en was ik helemaal verliefd. Niet veel later kwam het tweede deel uit en die ben ik ook weer gaan spelen. De horde-modus heb ik helemaal platgespeeld samen met een paar vrienden en ik speel het nog regelmatig. Ook heb ik alle DLC voor Gears 2, want hoe meer maps, hoe beter. Ik verwacht dat met Gears of War 3 weer hetzelfde gaat gebeuren, de super brute executions en de nieuwe Beast-modus trekken mij erg aan."

Anderen, zoals Alexander de Haan (ProZ4c), zijn even enthousiast, maar verliezen hun kritische blik niet volledig uit het oog: "Juist ik moet kans maken op de bèta omdat ik geen game zo vaak heb uitgespeeld als het eerste deel. Zowel de single- als multiplayer van het eerste deel hebben een dusdanige indruk op mij gemaakt qua gameplay, visuele effecten en herspeelbaarheid die ik nog bij geen andere game als zodanig heb ervaren. Dit geldt dus helaas ook voor het tweede deel van de serie waar ze in mijn ogen op een aantal aspecten de verkeerde weg in zijn geslagen. Ik ben dan ook zeer benieuwd of ze in het derde deel de gameplay-elementen dusdanig hebben aangepast dat het weer meer in lijn ligt met het enorm verslavende eerste deel en zal dan ook niet schromen mijn bevindingen te delen in de diverse communities in de hoop dat er wellicht alsnog gehoor aan wordt gegeven!"

Verjaardag en Locust-ondergoed

Sommige mensen zijn gewoon een beetje gek en stellen zichzelf graag op de proef. Bijvoorbeeld Damien Hubregtse (TDF Damien NL): "Ik verdien die code omdat ik Gears 1 en 2 hellemaal op Insane heb uitgespeeld en ik het een van de beste gamereeksen op Xbox 360 vind." Ook de reden van Jacques Koelewijn (jigsawnl) is goed: "Ik moet meedoen aan de bèta van Gears of War 3, omdat ik op mijn 24e verjaardag lekker Gears of War 3 wil  kunnen testen." Tja, we geven bij Gamer.nl graag een verjaardagscadeau.

Dan zijn er nog mensen die zo gek zijn van Gears of War dat ze waarschijnlijk ook Locust-ondergoed hebben. Ontmoet Giorgio Jansen (IRGIORGIO): "Ik heb alles van Gears of War. Alle tien faceplates, de drie sdcc 2010-posters, de Pax-poster, alle figurines, de Locust Drone buste, de twee sdcc blue statues, de platinum Boomer statue, replica live size gold Lancer, sleutelhangers, boeken, strips, en de zeer exclusive last day cog tag en zelfs een energydrankje en pepermunt!" Bij Gamer.nl weten we bij de helft van deze waslijst niet eens wat het is, dus dan ben je wel hardcore.

Jeffrey Jesmiatka (xtclunatic) is gewoon fan van Cole: "Omdat als je genoeg wedstrijden in de bèta van Gears of War 3 speelt, je met The Cole Train kunt spelen. Als je genoeg wedstrijden met hem speelt komt Cole ter beschikking in de uiteindelijke versie van Gears of War 3. En zeg nou zelf: Cole is gewoon de helft van Gears of War, met zijn uitspraken en macho-gedrag. Pas maar op bèta want here comes the train baby!" Tenslotte zijn er ook mensen die een even simpele als geniale reden hebben om mee te willen doen aan de bèta. Zoals Beau Gielesen (tankie1100): "Ik hou van zagen." Tja, daar heb je een punt. Geniet van je code!

Dit is de complete lijst aan winnaars van de Gears of War 3 bètacode. Deze winnaars krijgen hun code zo snel mogelijk via de mail thuisgestuurd.

Pim Strengers (pimstrengers)
Dennis Beeren (DenXD)
Alwin Wubs (the thief09)
Alexander de Haan (ProZ4c)
Taha Chebli (cheta74)
Giorgio Jansen(IRGIORGIO)
Martin van Vuuren (Ozgiliath)
Lolke A Bouma (LDawg)
Luco van de Wolfshaar (tX BlackBULL)
J-jay t Bakker (bakkerboy)
Jeffrey Jesmiatka (xtclunatic)
Jacques Koelewijn (jigsawnl)
Joppe Hendriks (joppe99999)
Martijn Smit (martijn3107)
Rick van Dijk (Septaro1)
Damien Hubregtse (TDF Damien NL)
Rob Schalk (serphilith)
M.B. van Weerden (Xtreme Henk)
KGA Dogge (koffertje)
Beau Gielesen (tankie1100)

Niet gewonnen? Er zijn nog verschillende manieren om mee te kunnen doen met de Gears of War 3-bèta. Als je via Bol.com één van deze Xbox Live puntenkaarten of abonnementen koopt, krijg je autmatisch toegang tot de bèta. Deze speciale actie loopt tot en met 22 april. Ook mensen die in het bezit zijn van de Bulletstorm: Epic Edition krijgen toegang.