Afgelopen zaterdag (28-10-2000) was het moment supreme eindelijk daar. Alle spanning die de finalisten de voorbije weken hadden opgebouwd om tot de laatste rondes te komen mocht er op het 'Gamer Ov Da Year' event dat in Antwerpen werd gehouden uit. Dit tournooi dat door Infogrames was georganiseerd en waarvan de voorrondes online (door Clanbase) waren gehouden, werd in de dokken (Hangar 26) afgesloten met 64 van de beste UTers in de Benelux. Ons eigen GamePoint was aanwezig om de wedstrijden goed te laten verlopen en het netwerk te verzorgen. Daarnaast was ook een flinke delegatie aanwezig van de landelijke pers, waaronder het nieuwe gameprogramma van Veronica, enkele magazines en natuurlijk de online pers waaronder twee van onze eigen redactieleden (Bob en mijzelf). Na een flink aantal poules werden de tafels steeds leger waarna de twee laatste spelers, .Mc.DeMon en [WMD]Insane-] de stijd aangingen voor de hoofdprijs, een reis naar het Diesel Hotel in Miami. De finale-maps bestonden uit Turbine (gekozen door DeMon) en Liandri (Insane). Het was voor ons echter al snel duidelijk waarom de .Mc.DeMon zijn map had gekozen toen we de score zagen: 22-3 voor DeMon!

De eigenaar van het Miami-ticket was dus bepaald, maar de andere finalisten en half-finalisten gingen ook niet met lege handen naar huis. Zij kregen elk een UnrealTournament mee naar huis die was getekend door de makers van het spel (Epic/Digital Extreme) en een GODY-jack (ontworpen door het merk Diesel).

Dezelfde avond werd er in Hangar 27 ook een officiele Diesel party gehouden in samenwerking met Infogrames, waar oa de nieuwe kledinglijn werd geshowed en waar er relaxed kon worden gepraat met het scenepubliek uit de Belgische modewereld (..ja, je bent nog steeds op gamers.nl ). Ondanks de tickets die de deelnemers van GODY hadden gekregen om dit loungefeest bij te wonen, kwamen er toch verdacht weinig van deze mensen opdagen. Misschien zal het iets te maken hebben gehad met het feit dat er niets te gamen viel op dit feest. Ons heb je in ieder geval niet horen klagen gezien het aantal modellen dat er rondliep.

Dankzij de wintertijd hadden we ook nog een excuus om het allemaal nog een uurtje later te maken en vertrokken we om 5.00 uit Antwerpen richting huis. Voor ons een geslaagde LAN-finale met een leuk einde.