Het is 1989 en Nintendo staat inmiddels bekend als één van de betere game ontwikkelaars. 4 jaar terug bracht dat bedrijf het Nintendo Entertainment System uit met games zoals Super Mario Bros 1 en Duck Hunt. Vooral de jeugd viel meteen voor het systeem maar Nintendo was nog niet uitgespeeld. Het bedrijf was ondanks de grote en rijke geschiedenis (Nintendo maakte al in de 19de eeuw speelkaarten en later waren ze verantwoordelijk voor de Disney speelkaarten) een erg jong en ambitieus bedrijf met mensen zoals Miyamoto en Gunpei Yokoi. Deze laatste bedacht de Game Boy. Zijn grootste inspiratiebronnen waren de kleine draagbare apparaatjes die meestal voorzien waren van één game. Yokoi vond dat er een draagbare console moest komen waar mensen ook van game mee konden wisselen, net als de NES dus.

Dat plan van Yokoi was in 1989 realiteit geworden en op de launchdag van de Game Boy werd het apparaatje door 40.000 mensen gekocht. Die komende twee weken werden er nog eens 160.000 verkocht en Nintendo verzond ondertussen maar liefst 1.1 miljoen Game Boys naar Amerika. In 1992 was de Game Boy zelfs zo succesvol dat hij maar liefst 32 miljoen keer was verkocht. Vorig jaar bracht Nintendo ons de blijde boodschap dat er maar liefst 100 Miljoen Game Boys over de toonbank waren gevlogen.

Onder de naam Game Boy verstaan we 3 apparaten, namelijk de Game Boy, de Game Boy Pocket en de Game Boy Color. Die laatste twee zijn steeds op zichzelf staande upgrades die wel degelijk een goede verbetering waren.

Vorig jaar tijdens de Spaceworld 2000 (een jaarlijkse beurs in Japan waar Nintendo altijd prominent aanwezig is) toonde Nintendo echter een hele andere Game Boy. Nintendo wilde voorgoed af van het kinderachterlijke imago en begon met de ontwikkeling van een nieuwe Game Boy. Dit apparaat zal 32 bits worden en vooral 'stoere games' krijgen. Verder zal er een internet mogelijkheid op komen via de mobiele telefoon en zal de connectie met de Gamecube erg duidelijk aanwezig zijn.

Op 21 Maart 2001 kwam de Game Boy Advance uit in Japan om op respectievelijk 11 en 22 Juni in Amerika en Europa te verschijnen. Wij testten de Japanse Game Boy Advance en konden maar tot één duidelijke conclusie komen.