Het is inmiddels een jaarlijkse traditie voor ontwikkelstudio Blizzard om serieus aan de slag te gaan met 1 april. Dit keer kwam het bedrijf met de Tomb of Immortal Darkness, een volledig in duisternis gehulde kerker voor World of Warcraft waarin spelers onmogelijk kunnen zien waar ze heen moeten. Het motto bij deze kerker is "in het donker kan niemand je horen gillen". 

Een andere grap van Blizzard is Crabby: The Dungeon Helper. Deze krab is gebaseerd op de paperclip met de bijnaam Clippy, die mensen ondersteuning biedt in oudere versies van Microsoft Office. Crabby helpt spelers zogenaamd met tips en hints tijdens het spelen van World of Warcraft.

Voor Diablo III heeft Blizzard de Horadric Cube-app bedacht, een applicatie voor iPhone. Hiermee kunnen gebruikers nieuwe apps maken door een aantal andere te combineren. Combineer Skype en Kindle bijvoorbeeld tot Skyndle, of combineer Fruit Ninja en Angry Birds tot Ninja Birds. Binnenkort, wanneer de sterren goed staan, kan de Horadric Cube bovendien portalen openen naar de hel.

Tot slot heeft Blizzard via een video een nieuwe StarCraft-game aangekondigd voor Kinect. StarCraft: Motion Overdrive zou werken met Kinect. Spelers besturen hun units in de real-time strategiegame met bewegingen van hun lichaam.

Qwark

Voor de massively multiplayer onlinegame Guild Wars 2 is zogenaamd een nieuwe klasse aangekondigd. Aan de fantasy-MMO wordt een moderne commando toegevoegd. Op de officiële website heeft ontwikkelaar Arenanet uitgepakt met vele screenshots, wallpapers en een video. 

Ook Sony heeft 1 april niet ongemerkt aan zich voorbij laten gaan. Op de Amerikaanse PlayStation Blog staat een bericht van het Ratchet & Clank-personage Copernicus Qwark. Uit woede dat zijn naam niet in de titel zit van Ratchet & Clank: All 4 One heeft Qwark ontwikkelaar Ted Price onder handen genomen. Price heeft er nu volgens het bericht mee ingestemd dat de game Copernicus Qwark's Awesomely Epic 3D Adventure Through Time & Space gaat heten.

Ninja

Ninja Theory, ontwikkelaar van Heavenly Sword en Enslaved: Odyssey to the West, is volgens zijn vacaturepagina op zoek naar een echte ninja. "We zijn momenteel op zoek naar een getalenteerde en dodelijke Ninja (echte Ninja) om echte Ninja-activiteiten in en om de studio te doen. Verantwoordelijkheden omvatten het uitschakelen van de slechteriken, spionage en sabotage."

Ondertussen zou Namco Bandai Partners bijna het complete budget voor Ace Combat: Assault Horizon hebben uitgegeven aan een MiG-21Bis-gevechtsvliegtuig dat behoorde tot de luchtmacht van Estovakia. "Namco Bandai UK is klaar met normale, saaie marketing- en standaard PR-stunts", zegt marketingdirector Lee Kirton. Het opknappen van het vliegtuig zou zo'n 323 duizend euro hebben gekost.

Voor Minecraft is er speciaal op 1 april een winkel geopend. Voor 99 dollar kunnen spelers hun naam laten wijzigen, het kost 42 dollar om een zadel te kopen voor de creeper-monsters en voor 494 dollar kunnen spelers een reactie van de klantenservice verwachten.

Handgeschreven

Website MCV plaatste een bericht over een nieuwe brilloze 3D-techniek voor iPad en iPhone, dat door veel mensen als echt werd geïnterpreteerd. Een van de meest uitgebreide grappen is die van Destructoid. De mensen achter deze website hebben een volledig functionerende handgetekende en handgeschreven versie van hun homepage gemaakt. 

Aan League of Legends wordt een praktisch onverslaanbare kampioen toegevoegd; Twee dierenwinkelmedewerkers zijn ontslagen, omdat ze Angry Birds speelden met echte dode vogels; Blaze en Fitness First hebben een video van een Wii-controller met ingebouwde stappenteller; Popcap brengt een magnetron met touchscreen uit; Thinkgeek komt met allerlei maffe gameproducten en website 1UP heeft exclusieve beelden van Halo Dance Central.