Amerika heeft de E3, Japan heeft de Tokyo Game Show, Engeland heeft de ECTS en Nederland sinds vorig jaar de GameExpo op de HCC beurs. Onze zuiderburen hebben, ook sinds vorig jaar, hun eigen, puur op games gerichte evenement. In de hoofdstad Brussel werd een jaar geleden namelijk voor het eerst Futuris Powerplay georganiseerd en met ruim 15.000 bezoekers was het een groot succes. Dit jaar staat er een tweede editie op het program welke nog groter, beter en interessanter belooft te worden. Wij blikten alvast vooruit.

Futuris Powerplay 2003 wordt gehouden in de Brussels Kart Expo en zal plaatsvinden van vrijdag 31 oktober tot en met zondag 2 november. Het evenement bestaat grofweg uit twee onderdelen, namelijk de Futuris Powerplay gamebeurs, alwaar grote uitgevers hun nieuwste games aan het publiek laten zien en je de kans bieden ze zelf te spelen, en een LAN-party voor 650 personen welke het gehele weekend duurt. Verschillende games zullen er gespeeld kunnen worden, zowel voor de fun als in competitieverband en er staat een flinke prijzenpot te wachten op de beste deelnemers van in totaal €6.500.

Maar waar onze interesse vooral naar uit gaat is de beurs zelf: welke uitgevers staan er voor ons klaar en welke games zullen ze laten zien? Wij liepen de line-up van Futuris Powerplay 2003 even voor je na!

Electronic Arts

Natuurlijk ontbreekt games-gigant Electronic Arts ook niet op deze beurs. Men heeft een flink aantal veelbelovende games voor je klaar staan dit eindejaar en ze zijn bijna allemaal speelbaar op Futuris Powerplay.

De eerste game die je aan de tand mag voelen is Medal of Honor: Rising Sun, de nieuwe Medal of Honor consoletitel. Dit maal reis je af naar de Pacific, alwaar de Tweede Wereldoorlog op zijn minst zo hevig was als in Europra. Je neemt de rol aan van Joseph Griffin, een overlevende van de aanval op Pearl Harbour, welke tevens de spectaculaire openingsscène van het spel is. De PS2 versie van deze titel is speelbaar op Futuris Powerplay. Ook kan je de snowboardtopper SSX 3 aan de tand voelen op Futuris Powerplay. Het spel verbetert het bijna perfecte SSX Tricky op bijna elk vlak en belooft een van de meest uitdagende en verslavende extreme sportsgames ooit te worden. Het spel speelt zich dit keer af op één gigantische afdaling waarvan, naarmate je verder in het spel vordert, steeds een extra stukje tot je beschikking komt. Op het einde heb je zo'n grote berg tot je beschikking dat de volledige afdaling bijna een half uur in beslag zou kunnen nemen. Op Futuris kan je alvast een stukje afdalen op de GameCube en PS2. Tevens heeft Electronic Arts de illegale straatracegame Need for Speed: Underground present op Futuris Powerplay. Je kan de Xboxversie van deze supersnelle nachtelijke racegame alvast uitproberen. Ook FIFA 2004, Harry Potter: Quidditch World Cup, Lord of the Rings: Return of the King en de laatste The Sims-uitbreiding Abracadabra staan voor je klaar om eventjes gespeeld te worden.