Lange rijen voor winkels is een vertrouwd gezicht bij vrijwel elke console- of handheldlancering. In Japan moesten de PlayStation-fans dit keer echter wachten voor Sony's hoofdkantoor in Tokyo, waar het officiële countdown-evenement plaatsvond. De eerste dertig bikkels die de lange wachttijd in het ijskoude Tokyo trotseren kregen een lot waarmee ze kans maakten om de 'officiële' eerste eigenaar te zijn van een Japanse PlayStation 4. De eerste zijn betekent dus niet dat je de eerste bent (!).

(Foto's via DualShockers en Inside Games.)

En toen was het moment daadwerkelijk aangebroken. Ook de PlayStation 4 is nu officieel verkrijgbaar in Japan. Tijdens het launch-evenement spreken onder andere PlayStation-baas Shuhei Yoshida, Metal Gear Solid-maker Hideo Kojima en Sony-baas Andrew House.

(Foto's via Inside Games)

En als vanzelfsprekend is de PlayStation 4 sinds vandaag ook in de winkels verkrijgbaar. Dit gaat natuurlijk gepaard met het vertrouwde beeld van Japanse fans die in electronicawijk Akihabara in Tokyo in de rij staan om de PlayStation 4 zo snel mogelijk te bemachtigen.

(Foto's via DualShockers)