De eindejaars periode. Voor veel mensen betekent dit de inluiding van sfeervolle feestdagen, terwijl anderen zich meer bekommeren om het stormachtige herfstseizoen of de koude en barre winterdagen. Voor gamers staat dit echter gelijk aan een periode vol met topgames die natuurlijk allemaal gespeeld dienen te worden. Niet voor niets besluiten veel uitgevers om de meest veelbelovende games tot deze periode uit te stellen om zo een maximale afzet te kunnen garanderen via bijvoorbeeld de kerstinkopen.

Om toch het kaf van het koren te scheiden heeft Gamer.nl deze driedelige feature opgesteld, waarin de first party releases van alle drie de consoles worden toegelicht door middel van speciale mini-previews. We spreken van 1st party releases wanneer een bepaalde game uitgegeven wordt door de fabrikant van de console. In het geval van de Playstation 2 betreft dit dus Sony Computer Entertainment, terwijl het bij de Xbox en GameCube respectievelijk om Microsoft Game Studios en Nintendo gaat. Zoals gezegd zal deze driedelige feature je wegwijs maken in de games die deze drie grote spelers voor je in petto hebben tot het einde van dit jaar.

Playstation 2 Net als vorige jaren is het wederom de Playstation 2 die domineert met maarliefst 11 titels in de planning. Bovendien zijn het stuk voor stuk interessante games in verschillende genres. Dat is nog niet alles want ook qua third party support zit het vanzelfsprekend zeer goed met bovendien GTA: San Andreas als misschien wel de grootste PS2 release van dit jaar. GameCube

Ook de GameCube doet het goed dit eindejaar met een gezonde hoeveelheid van zeven first party games die er ook stuk voor stuk erg veelbelovend uit zien en over verschillende genres verdeeld zijn. Qua third party releases is het wel minder gesteld dan bij de Xbox en vooral de PS2, maar toch lijkt support van derden wel weer toe te nemen nadat dit een tijdlang erg matig geweest is.

Xbox De Xbox stelt een beetje teleur met slechts vier first party releases voor het tweede helft van dit jaar. Gelukkig betreft het hier wel potentiële toppers. Desondanks blijft het jammer dat een aantal titels wederom een jaar zijn opgeschoven qua releasedate, wat echter wel betekent dat Xbox gamers ook tijdens de eerste maanden van volgend jaar goed voorzien zullen zijn.

Al met al staat ons nog een drukke en interessante periode te wachten met veel potentiële toppers, wat vooral voor de beurzen van mensen met meerdere consoles slecht nieuws gaat betekenen. Zoals het er nu naar uit ziet hoeft niemand zich straks te gaan vervelen want er is in veel verschillende genres voorzien. Wij van Gamer.nl wensen je daarom een plezierige gameperiode tegemoet.

Om één van de drie features te lezen, klik je op de respectievelijke kop voor iedere console in bovenstaande tekst. Je kan ook de links op de rechter sidebar volgen.