Al sinds de release van Final Fantasy VII, nu zo'n 6 jaar geleden, is dit deel in de Final Fantasy-serie nog steeds mega populair. De fans speculeren dan ook al jaren over een eventueel vervolg op deze kaskraker. Toen Square Enix afgelopen september aankondigde dat er vervolg film op deze kaskraker uitgebracht zou worden, werd dit bericht met veel gejuich ontvangen door de fans. Maar met de slecht ontvangen film ”Final Fantasy: The Spirits Within” in het achterhoofd, vragen we ons af of dit nieuwe uitstapje naar het witte doek wel de juiste keuze is. Lees verder en kom achter alle feitjes die er tot nu toe zijn verzameld over Final Fantasy VII: Advent Children.

Sinds dit bericht bekend gemaakt werd, gonst het van de geruchten over de inhoud van de film. Hoewel Square Enix niet veel informatie over de film heeft losgelaten, zijn er toch wel een aantal interessante feitjes aan het licht gekomen. Deze keer neemt Square Enix het zekere voor het onzekere en brengt men de film uitsluitend uit op DVD uit. Het land dat als eerste de beschikking krijgt over deze 70 á 80 minuten durende DVD is natuurlijk Japan. De release ligt waarschijnlijk ergens in juli dit jaar. Over een eventuele Europese release is nog geen woord gerept.

Tot nu toe zijn er twee trailers vrijgegeven en hoewel deze trailers niet van erg lange duur zijn, voorzagen ze ons toch voor de nodige inhoudelijke informatie. Zo zal de setting van de film zich twee jaar na het einde van Final Fantasy VII afspelen, maar op welke plek precies wordt niet echt duidelijk. In één van de trailers is er wel een gevecht te zien tussen Cloud en een onbekende zilverharige man, beide vechtend in een omgeving die sterk lijkt op de ruïnes van Midgar.

Ook gaan er speculaties de ronde over een eventuele comeback van Sephiroth en Vincent Valentine. Zeker is in elk geval dat Barret, de stoere “guneman”, weer zijn entree zal maken. Zijn “gun-arm” is heeft nu echter wel een andere functie gekregen en is vervangen door een mechanische hand. Tevens is er een scène te zien waarin de zilverharige man die knielt voor een mysterieuze man in een rolstoel. Wie deze twee personen zijn is tot nu toe onbekend. Wel bekend is dat er in totaal 20 personages een rol in deze film zullen spelen, hoewel ze niet allen verschijnen in de twee trailers. Wel wordt vermoed dat rondborstige Tifa, Red XIII, Yuffie en Aeris in een of andere vorm hun entree in deze film zullen maken.

In de wereld zelf loopt ook niet alles op rolletjes; de planeet heeft nu te lijden aan een mysterieuze aandoening genaamd “ Syndrome”, ook wel Star Scar, Star mark en Planet Scar syndroom genoemd. Cloud zelf is nog steeds in zijn eentje en schijnt zijn tijd doorgebracht te hebben met een stel weeskinderen.

Maar welke betekenis schuilt er precies achter de naam; Advent Children? Hierover bestaan de twee volgende theorieën:

•De “Advent Children” zijn een groep door lot uitverkoren kinderen, die op een of andere reden beschermd moeten worden.

•De “Advent Children” zijn een groep mensen die immuun zijn tegen het Star Scar. Zij zouden de oplossing tegen het Star Scar kunnen zijn. Cloud zou deze mensen moeten vinden en beschermen.

Welke theorie ons de waarheid verteld zullen we later dit jaar ontdekken. Hoe dan ook, Final Fantasy VII: Advent Children lijkt een interessante wending aan het verhaal van Final Fantasy VII te geven. We kunnen haast niet afwachten.