Jack Carver heeft zijn mysterieuze en wrange verleden achter zich gelaten en de westerse maatschappij de rug toegekeerd. Hij is een bootverhuurbedrijf begonnen in de Stille Zuidzee, waar hij op een zonnige dag ene Valerie Constantine tegen het lijf loopt, die hem vraagt haar te brengen naar een niet op de kaart geregistreerd eiland, om niet eerder ontdekte Japanse ruïnes te fotograferen. Als Jack Valerie heeft afgezet op één van de eilandjes wordt hij op een zwoele avond aangevallen door een aantal huurlingen. Op dat moment begint Jacks gevecht tegen huurlingen, mutanten en God weet wat zich nog meer verschuilt op de eilanden.

Jack heet het één en ander tot zijn beschikking in de loop van zijn avontuur. Verschillende voertuigen, wapens en uitrustingselementen zijn in de ze feature overzichtelijk voor je opgesteld. We beginnen met een aantal voertuigen waar Jack achter het stuur van zal kunnen kruipen.

Rubberbootje

Zoetsappig, oranje en vooral gevuld met lucht is het rubberbootje dat Jack jat van een aantal nietsvermoedende huurlingen. Het zet wel vaart in Jacks zoektocht naar een aanmeerbaar strandje en is eenvoudig weer in het water te krijgen als hij het per ongeluk te ver het strand op schuift.

Patrouilleboot

Sneller, en vooral ook wendbaarder, zijn de aluminium patrouilleboten van Doctor Kriegers huurlingen. Een bestuurder en een gunner kunnen plaatsnemen in de stoelen aan boord. Het bootje heeft naast een machine geweer ook een raketwerper aan boord en is wat steviger dan het rubberbootje.

Buggy

Als Jack de eilanden over zou moeten lopen zou hij er een paar maanden over doen om zijn doel te bereiken. Er handig zijn de Buggies dus die de huurlingen gebruiken om over het eiland te geraken. Met een machinegeweer gemonteerd op de rolbeugel, kan dit geinige karretje naast lekker scheuren ook flink van zich afbijten.

Humvee

Steviger en vooral sneller is de Humvee, die de commandanten van de huurlingen gebruiken voor de bewaking van de grotere complexen en belangrijkere laboratoria. Jack maakt ook hier gretig gebruik van om van overvliegende helikopters te ontkomen. Ook de Humvee is voorzien van een machinegeweer.

Deltavlieger

Vlieg er eens uit! Jack houdt wel van een beetje avontuur en pakt waar hij de kans ziet een deltavlieger om afstanden sneller te overbruggen. De mogelijkheid om wapens af te vuren en granaten te gooien is een added bonus als nietsvermoedende bootjes onder hem patrouilleren.

Er staan op de eilanden verschillende varianten van de bovenstaande voertuigen, sommige zijn al tot puin geschoten en zal je links moeten laten liggen terwijl andere juist in perfecte staat op je staan te wachten. Er zijn voertuigen die de huurlingen gebruiken waar je ook in kunt stappen. Welke dat zijn zal je zelf wel uitvinden als je er tegen aan loopt. Let wel op, geen enkel voertuig is in het bezit van een Airbag, verwondingen die je oploopt tijdens je voorval zijn niet voor rekening van Krieger Corp!