Borderlands 2

Oneindig veel wapens! Oh my god!
Borderlands 2 draait om wapens, wapens en nog meer wapens. Er zitten duizenden moordmachines in het spel en onderdeel van het plezier is steeds betere vinden. Wat als er een kist in de game zou staan waar een oneindig aantal zeldzame wapens uit te halen viel? Twee gamers ontdekten een glitch waardoor ze precies dat kregen. Op zichzelf niet zo grappig, maar de reactie van de spelers is geniaal. Hoe de glitch tot stand kwam? In de woorden van de gamers zelf: "I think me taking your shit glitched it!"

Fifa 13

De onzichtbare speler
Als je een dag onzichtbaar kon zijn, wat zou jij dan doen? Je favoriete voetbalteam een handje (of moeten we zeggen voetje?) helpen in een belangrijke wedstrijd, misschien? In onderstaande video zien we een glitch in Fifa 13 die een speler onzichtbaar maakt. Tja, als de tegenstander je niet ziet is het natuurlijk makkelijk om een doelpunt te maken. Nadat hij heeft gescoord lijkt een medespeler de onzichtbare voetballer op een wel heel frapante manier te bedanken... maar dat kan toch niemand zien!

Dishonored

Lijken kunnen ook dansen
Je zou het niet verwachten, maar op een of andere manier zorgen dode mensen vaak voor problemen in games. En dan hebben we het niet eens over zombies. Nee, lijken weten soms niet goed hoe ze zich moeten gedragen in de spelwereld, terwijl ze eigenlijk alleen maar stil hoeven te ligen. Neem nou onderstaande video van Dishonored. De lijken komen vast te zitten in een rooster, van waaruit ze hun dansmoves aan de wereld tonen. Tja, je moet toch iets doen als je dood bent.

Sleeping Dogs

De spookbrommer
Sleeping Dogs zit blijkbaar vol maffe glitches. Nu is een brommer die eigenlijk door niemand wordt bestuurd al vrij eng, maar de bewegingen die het personage erbij maakt zijn helemaal bizar. Hier besteden we verder geen woorden aan, kijk maar gewoon...

Assassin's Creed 3

Over klonen en bevredigen
Open wereld-games zitten vaak vol met glitches. Dat is ook niet zo vreemd: met een gigantische spelwereld en duizenden personages en objecten moet er af en toe wel wat mis gaan. Ook Assassin's Creed 3 komt er niet onder uit. Zo heeft de game er een handje van objecten in de wereld te klonen: wanneer een personage een object, zoals een bezem, laat vallen, pikt hij die niet altijd op, maar verschijnt er vanzelf een nieuwe bezem in zijn handen. Onderstaande video laat zien dat ook de personages zelf gekloond kunnen worden. En in de tweede video zien we dat hoofdpersonage Connor wel een heel speciale manier heeft om zijn tegenstanders af te leiden...

Call of Duty: Black Ops 2

Thriller
Wat is cooler dan een zombie? Een dansende zombie natuurlijk! Michael Jacksons 'Thriller'-clip wordt nog eens dunnetjes overgedaan in de zombiemodus van Black Ops 2. Zombies kunnen misschien niet meer nadenken, maar dansen kunnen ze toch zeker, dat hebben ze inmiddels wel bewezen!

Guild Wars 2

Surfin' Tyria
De leukste glitches in MMO's zijn degene die je medespelers ook kunnen zien. Zoals de surfglitch in Guild Wars 2. Wanneer je het Mesmer-personage bent, en de 'blink'-skill gebruikt tijdens het autorunnen, dan stoppen de benen van het personage met lopen, maar beweegt hij zich nog wel voort in de spelwereld. Het resultaat? Het lijkt alsof hij rond aan het surfen is in de spelwereld.

Mass Effect 3

De dans van de toekomst
In de toekomst doet iedereen aan breakdancen. Althans, dat is wat je zou denken als je Mass Effect 3 speelt. De game zit vol met glitches die personages in de vreemdste poses neerzet. Meer dan eens lijkt het alsof ze een potje aan het breakdancen zijn. Of, zoals één van de spelers in onderstaande video claimt, in "Harry fucking Potter" verandert...

Medal of Honor: Warfighter

De verkeerde kant van de map
Op rottige plekken spawnen in een multiplayer van een shooter is op zich al vervelend, maar Warfighter maakt het wel heel erg bont. Spelers spawnen daar regelmatig buiten de map, waardoor ze dus vast zitten en niet mee kunnen doen aan het potje... of vanaf een veilige plek andere spelers kunnen uitschakelen. Hieronder enkele voorbeelden.

Tot zover weer enkele rare, leuke en frustrerende glitches van recente games die we hebben gevonden. Zelf zijn jullie er recentelijk misschien ook wel wat tegen gekomen. Laat het vooral niet na om die in de reacties te plaatsen.