Walk With Me wordt geleverd met twee stappentellers en de bijbehorende software op een Nintendo DS-cartridge. Het hoofddoel van het product is het bijhouden van het aantal gezette stappen. Dit doe je door na het aanmaken van een eigen profiel één van de stappentellers aan een kledingsstuk te hangen (met behulp van de bijgeleverde clip) of deze simpelweg in je broekzak te steken. Het apparaatje doet de rest, het zetten van stappen natuurlijk daargelaten.

Geen traditionele stappenteller

Wat Walk With Me onderscheidt van de traditionele stappenteller is de mogelijkheid om de stappenteller draadloos te verbinden met de Nintendo DS. Dit, in combinatie met het fraaie stukje techniek van de stappenteller, heeft tot gevolg dat loopgegevens omgezet worden in een overdosis aan statistieken. Hier ligt dan ook de kracht van Walk With Me.  Waar je normaliter enkel de dagelijkse hoeveelheid aan stappen en met een beetje geluk de gemiddelde hartslag te weten komt, registreert Walk With Me de stappen per minuut. Hierdoor laat het spel zien op welk moment van de dag je bijvoorbeeld het actiefst bent geweest.

Daarnaast worden de gegevens van elke dag opgeslagen en tover je met een druk op de knop talloze wekelijkse en maandelijkse statistieken op het scherm. Walk With Me laat je zelf doelstelling stellen en beoordeelt je door het aantal stappen te vergelijken met die van een diersoort. Voor een stappenteller heeft Walk With Me dus behoorlijk wat te bieden.

Daarbij zijn je stappen ook te gebruiken bij het doorlopen van enkele minispellen. Zo is het mogelijk om met je dagelijkse stapjes te kijken hoeveel elektriciteit ze zouden hebben opgeleverd en kun je er een tekening mee afmaken. Daadwerkelijke spelelementen zijn echter niet terug te vinden in deze minispellen. Enkel de gezette stappen spelen een rol van betekenis. Het is vooral een beloning voor je dagelijkse activiteiten. Dit doet niets af aan het product, maar zorgt er wel voor dat Walk With Me niet als een traditioneel spel beschouwd kan worden.

Mii's en hondjes

Bij het aanmaken van een profiel wordt gelijk onderstreept dat Nintendo verantwoordelijk is voor Walk With Me. De inmiddels alom bekende Mii's maken namelijk hun opwachting. Natuurlijk kun je een geheel nieuw ventje creëren, maar het is ook mogelijk om een bestaande Mii van je Wii naar je DS te transporteren. Dit is weliswaar niet erg opzienbarend, maar gezien de beoogde doelgroep zeker van toegevoegde waarde. De koddige poppetjes zijn immers ongekend populair. Maximaal vier personen kunnen tegelijk gebruik maken van de software. Om tegelijkertijd de stappen van al deze personen te kunnen meten, is het wel noodzakelijk om nog twee losse stappentellers aan te schaffen.

Het zijn overigens niet alleen mensen die gebruik kunnen maken van de stappentellers. Je kunt namelijk ook een specifiek profiel aanmaken voor je hond en deze met een stappenteller rond laten rennen. Hierdoor is het zeer eenvoudig om uit te vogelen of ook dit beestje zich netjes houdt aan de zogenoemde gezonde levensstandaard.

Tenslotte zijn ook het prijskaartje en het aanbod aan talen niet onbelangrijk bij een product als Walk With Me. Het laatstgenoemde valt wat tegen. Dit komt vooral omdat er geen Nederlandse taaloptie is. De gebruikte zinnetjes zijn dan weliswaar vrij eenvoudig, maar dat neemt niet weg dat het een gemiste kans is. Het gebruiksgemak speelt immers een behoorlijk grote rol. Dit valt aan vrijwel alle aspecten van Walk With Me te merken. Het is daardoor zonde dat juist een doeltreffende vertaling ontbreekt, wat zeker niet de grootste investering zou zijn geweest. Over de prijs kunnen we daarentegen kort zijn: de adviesprijs bedraagt zo'n vijftig euro. Dit is in vergelijking met andere stappentellers een fiks bedrag. Een kanttekening hierbij is overigens wel dat het hier draait om twee stappentellers en Walk With Me een stuk uitgebreider is.

    

Ruim voldoende

Walk With Me is een prima product. Het is weliswaar geen spel in de traditionele zin van het woord, maar het steekt goed in elkaar en doet zelfs meer dan het zou moeten doen. Aangezien Walk With Me in wezen een zeer uitgebreide stappenteller is en er geen daadwerkelijke spelelementen aanwezig zijn, kennen we geen cijfer toe, maar de totale indruk is overwegend positief.