Achtergrond

De easter eggs in Star Wars Battlefront

Waar zijn de leukste knipogen naar de Star Wars-films te vinden?

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

Met een rijke historie als solide basis voor Star Wars Battlefront, zou het vreemd zijn als ontwikkelaar DICE niet een aantal filmreferenties in de game zou stoppen. Naast de personages, planeten en voertuigen uit de films zijn er dan ook een aantal verassingen in de game te vinden. Maar waar?

Dit artikel komt uit de Ultieme Star Wars Guide, een 124 pagina's tellende scifi-bijbel die gemaakt is door redacteuren van Gamer.nl, InsideGamer en Power Unlimited. Koop de Guide, die bomvol staat met artikelen over Star Wars en Battlefront, hier voor 7,95 euro inclusief verzendkosten.

Ontwikkelaars stoppen hun games tegenwoordig vol met referenties naar eerdere titels, andere games of naar films om zo opmerkzame fans te trakteren op een lekkere dosis herkenning. Ook in Star Wars Battlefront ontbreken de filmreferenties niet, want het Star Wars-universum is ideaal voor verwijzingen. Natuurlijk is bijna ieder onderdeel uit Star Wars Battlefront een referentie naar de film, met bijvoorbeeld speelbare, iconische characters, planeten en wapens uit de films, maar om de echte Star Wars fan te belonen heeft DICE toch nog een aantal verborgen verassingen voor je in petto. Omdat jij het waarschijnlijk veel te druk hebt met het overeind blijven tegen hordes stormtroopers en rebellen, helpen we je een eindje op weg door de leukste ‘easter eggs’ voor je op een rijtje te zetten. Geen dank, ‘may the easter eggs be with You’! 

Gelukkig dragen stormtroopers een helm

Kan jij je de ene scène herinneren uit de allereerste Star Wars film waarin een stormtrooper zijn hoofd stoot tegen een decorstuk? In principe was dit natuurlijk een vervelend ongelukje, maar het werd alsnog in de film meegenomen. De gasten bij DICE hebben deze kleine blunder in de achtergrond opgemerkt en daarom op even subtiele wijze een soortgelijk stukje slapstick in Star Wars Battlefront verstopt. Er is namelijk een training mission in de game waarin de speler kennismaakt met de besturing van een AT-AT op de planeet Sullust, die een cutscene bevat met een stormtrooper die eveneens zijn hoofd bezeert. Dit gebeurt wel volledig op de achtergrond –net zoals in de film- alleen de oplettende spelers zullen dit momentje van onbenulligheid zien. Gelukkig is dit artikel ook voor de minder scherpe gamer bedoeld!

Een uit de kluiten gewassen salamander speelt verstoppertje

Deze easter egg is nog wel het moeilijkst te vinden: een hagedisachtig beest dat zich maar kort laat zien. De geschubde vriend zit namelijk verstopt in de bosjes een aangezien het beboste Endor natuurlijk vol staat met groen, is het best een zoektocht! De design director van DICE sprak al tijdens het ontwikkelproces over deze easter egg, maar het duurde vrij lang voordat een speler hem daadwerkelijk gevonden had, omdat hij op zeer specifieke plekken heel even zijn kop uit een bosje steekt en z’n tong laat zien. Het reptiel (we weten niet wat voor soort het is) lijkt een ode te zijn aan Ralph McQuarrie’s eerste ontwerpen van Endor.

Niet alleen de salamander is een ode aan de in 2012 overleden illustrator Ralph McQuarrie, op hetzelfde Endor kan je namelijk nog iets spotten, mits je de Walker Assault mode speelt van Star Wars Battlefront. Als je op een specifieke plek over het water tuurt, kan je een soort van tipi’s ontdekken die eveneens uit vroege design van McQuarrie gehaald zijn. Het mag duidelijk zijn dat DICE veel liefde heeft voor Ralph McQuarrie en geen wonder, want veel in het Star Wars-universum hebben we aan deze visionair te danken!

Wampa’s vieren een feestje?!

De wampa, een soort verschrikkelijke sneeuwman die je elders in deze special op nummer 17 van de top 50 aliens tegenkomt, heeft een kleine rol in The Empire Strikes Back. Maar in een verwijderde scène in dezelfde film, zien we ze nog een keer opgesloten in Echo Base, iets waar ze overduidelijk niet blij mee zijn. De scene heeft nooit het witte doek gehaald, maar DICE vond het prima materiaal voor een verwijzing die alleen échte fans volledig kunnen waarderen.

Mocht je een multiplayer potje spelen in de Echo Base map, dan kun je een deur aantreffen met daarop een geel memo briefje waaruit blijkt dat de kamer in kwestie allesbehalve veilig is. Hoewel de deur met geen mogelijkheid open is te krijgen is het toch wel tof om eventjes in alle rust te luisteren naar wat er achter deze deur afspeelt. Juist ja, de Wampa’s hebben een feestje! Althans, zo te horen is het er best gezellig.

Het is K-3PO en geen C-3PO

Voor de oplettende speler is deze easter egg niet heel lastig te vinden, maar kan wel voor verwarring zorgen. Wederom in Echo Base heeft DICE een referentie naar The Empire Strikes Back verstopt in de vorm van een wereldberoemde droid. Een aantal van de ontdekkers dachten in eerste instantie dat het C-3PO betreft die bedekt is door een laagje sneeuw, maar het blijkt dus zijn broertje K-3PO te zijn. K-3PO ligt halfdood op de grond in een van de kamers van Echo Base en heeft nog wat stuiptrekkingen, voor zover een robot daar last van kan hebben. 

Bobba Fett heeft wel degelijk de Sarlacc Pitt overleefd!

De sarlacc is in de Star Wars films te vinden op de gortdroge woestijnplaneet Tatooine. Tatooine is ook speelbaar in Star Wars Battlefront en op de kleinere variant van deze map is eveneens de welbekende Sarlacc Pitt te vinden. Dit is op zich al een leuke easter egg, en ook het vernoemen waard aangezien je dit gedrocht zelfs van de binnenkant kan bekijken, mocht je daar interesse in hebben. Speel je met Bobba Fett, dan kun je hier ook vrij gemakkelijk weer uit komen door z’n jetpack te gebruiken. Hij heeft het dus wel overleefd!

Ewoks zijn schattig

Ewoks leven in de bossen van het prachtige en natuurrijke Endor, Ze zijn helaas niet speelbaar in Star Wars Battlefront, maar wel nadrukkelijk aanwezig in de game. Zo kan je ze zien rondrennen over de loopbruggen die ze tussen de bomen hebben gebouwd, terwijl ze wegrennen voor de rondflitsende lasterstralen, en als je echt goed oplet kan je ze zelfs rond zien vliegen. Mocht je pech hebben als stormtrooper zijnde, dan gooien ze een steen op je hoofd. Hoewel… dit levert je wel een trophie of achievement op, dus zo erg is het ook alweer niet!

Ook de Jawa’s zijn van de partij

Niet alleen de Ewoks zijn onderdeel van het ecosysteem van Star Wars Battlefront, ook kan je Jawa’s spotten in de game. De Jawa’s zijn niet in de bossen van Endor te vinden, maar op Tatooine in de buurt van hun Sandcrawlers. Ook met deze wezens is helaas geen interactie mogelijk, maar mocht je de drang hebben om er eentje neer te schieten, dan zal de Jawa geen moment twijfelen en de benen nemen. 

Tusken Raiders op zoek naar Pod Racers

Naast het levendige Endor is er, zoals je al hebt kunnen lezen, genoeg te beleven op Tatooine. Naast de Sarlacc Pitt en de Jawa’s zijn daar ook de Tusken Raiders op de bergen te zien, die af en toe zelfs een schot lossen op spelers. Gelukkig doen die niet daadwerkelijk schade aan de spelers, hoewel het vast een ander verhaal is als je in je pod racer zou rondscheuren. De Tusken Raiders zijn het meeste gezien tijdens de survival game mode van Star Wars Battlefront, maar ook hier en daar in andere modes.

De Ultieme Star Wars Guide

Voor iedereen die graag tijd spendeert in ‘a galaxy far, far away’ hebben we binnenkort een must-buy in de winkels liggen: De Ultieme Star Wars Guide. In deze 124 pagina’s tellende scifi-bijbel vind je niet alleen tips, tricks en easter eggs van/voor de nieuwste DICE shooter, Star Wars Battlefront, maar nog veel meer op het gebied van George Lucas’ geesteskind. Een geschiedenis van Star Wars-games, de games over Jedi en Rebels die nooit uitgekomen zijn, vijftig van de meest bizarre Star Wars-ruimtewezens en wat hen zo freaky maakt, alles over de Star Wars-cartoons, een quiz, de toekomst van de Star Wars-films en nog veel, heel veel meer.

De meest enthousiaste ‘Warsies’ van de Gamer.nl, Power Unlimited- en InsideGamer-redacties hebben met passie geschreven over het meest fantastische universum dat ooit verzonnen is, met een onmisbaar handboek tot gevolg.

Voor nog geen tientje kun je dit boekwerk scoren, en als je door de 124 prachtpagina’s heen bent, kun je jezelf met recht een Star Wars-kenner noemen. En dan heb je waarschijnlijk nóg meer zin in alle films en games die na Star Wars Battlefront en The Force Awakens gaan verschijnen.

De Ultieme Star Wars Guide bestel je met € 2,- korting voor slechts € 7,95 (inclusief verzendkosten). Profiteer van het voordeel! De actie is geldig t/m 13 december 2015. Je ontvangt de gids 18 december in huis. BESTEL NU

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

Directeur van Angry Birds-maker Rovio stapt op Every Bullet Counts nu beschikbaar voor GTA Online
6

Reacties op: De easter eggs in Star Wars Battlefront

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Qinneth

  • 9 december 2015 13:03
  Een advertentie vermomd als artikel. Got it.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  AGxKiiNG

  • 9 december 2015 13:07
  Het is inderdaad een advertentie, maar toch ze hebben hier veel moeite ingestoken! Voor een blad van 124 bladzijde steun ik ze hierin. Het is een klein bedrag en het is gewoon hartstikke tof dat ze dit doen!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MichelMusters

  • 9 december 2015 13:12
  Ja, het is een soort van advertentie, maar wel van zelfgemaakte content! Dat is niet héél veel anders dan mijn wekelijkse redactiepost waar ik meld wat er op de site gaat verschijnen bijvoorbeeld. Als het voor een ander bedrijf was had ik er advertorial voorgezet, nu zijn we vooral héél trots op het eindresultaat en wilden we een artikel met jullie delen. Ja, natuurlijk ook om jullie op de hoogte te stellen van het bestaan van de Guide!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Agent4125

  • 9 december 2015 18:04
  @MichelMusters Klassieke typo: 'verassingen'. Verder helemaal geen gek idee om een artikel als dit tussen de rest te zetten. Mensen vergeten nog wel eens dat alle info op deze site GRATIS is…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MichelMusters

  • 9 december 2015 21:21
  @Agent4125 Ja, bekijk het zo: we hadden ook gewoon, zoals we wel vaker bij een mooie uitgave van onze uitgever doen, een nieuwsbericht kunnen plaatsen over het feit dat de Guide te koop is. In plaats daarvan heb ik geregeld dat we een artikel uit het betaalde blad gratis op Gamer.nl konden plaatsen. Om interesse te wekken? Natuurlijk, maar gratis blijft gratis :P

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Wormpaul

  • 9 december 2015 13:41
  Hmm, toen ik las dat het ging over een guide gemaakt door de bedrijven wist ik genoeg.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.