Afgelopen week vond de tweede editie van EA's Hot Summer Night plaats, een jaarlijks evenement van de grootste third party game-uitgever waarin de line-up voor de aankomende eindejaarsperiode, en een aantal titels voor het komende jaar, aan de pers worden voorgesteld. Net als vorig jaar was Gamer.nl ook dit jaar van de partij in de Redwood Studio van Electronic Arts, iets ten zuiden van San Francisco. Een kort overzicht van wat er te zien was, vind je hier.

Electronic Arts pakte dit jaar opnieuw groots uit voor de Hot Summer Night. Bijna alle aangekondigde spellen waren van de partij, waarvan een groot aantal in meer of mindere mate speelbaar was. Zo konden onder andere SSX On Tour, Burnout Revenge, Marvel Nemesis, Battlefield: Modern Combat, James Bond: From Russia With Love en Need for Speed: Most Wanted aan de tand gevoeld worden. Daarnaast waren er een aantal presentaties waarbij we konden toekijken hoe één van de ontwikkelaars het spel speelde.

Twee reeds aangekondigde spellen waren helaas niet aanwezig, namelijk Spore, de nieuwe creatie van Will Wright en Black, een actierijke shooter van Criterion. Een aantal onaangekondigde verrassingen, waaronder Special Forces, de aanvulling voor Battlefield 2 maakten gelukkig een hoop goed. Een andere opvallende afwezige waren de next-gen consoles en dan met name de Xbox 360. EA zal namelijk bij de release van deze console in de herfst, al een aantal spellen klaar hebben staan, maar geen van deze next-gen games was op de Hot Summer Night te bewonderen.

De pers verzamelt zich voor aanvang van het evenement.

De beschikbare tijd was helaas beperkt, waardoor we niet alle spellen even uitgebreid hebben kunnen spelen. Van de spellen die we wel hebben kunnen zien, vind je hieronder een korte impressie. Later deze week zal van een aantal van deze spellen een uitgebreidere preview online komen, met alle ins en outs die we over de games te weten zijn gekomen.