Achtergrond
Upload VR

E3-samenvatting: Upload VR Showcase

Een volgepakte videopresentatie

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
Tijdens de Upload VR E3 Showcase werden meer dan 30 virtual reality-games getoond, waaronder After The Fall, Budget Cuts 2 en The Walking Dead Onslaught.

Upload VR hield dit jaar voor het eerst een eigen showcase tijdens E3. Het virtual reality-mediabedrijf zei vooraf dat het zoveel mogelijk vr-games wilde gaan tonen en heeft zich aan deze belofte gehouden met een volgepakte videopresentatie. Er waren in totaal meer dan 30 virtual reality-spellen te zien, waaronder nieuwe aankondigingen, trailers, gameplay-beelden en behind-the-scenes-video's.

Een post-apocalyptisch Los Angeles in After The Fall

Het co-op-schietspel After The Fall speelt zich af in een alternatieve tijdlijn in 2005, in het post-apocalyptische Los Angeles. Maximaal vier spelers moeten zien te overleven in het verwoeste en vijandige landschap, door uitrustingen en wapens te maken en zichzelf te verdedigen tegen hordes van vijanden. Het spel wordt ontwikkeld door dezelfde makers als Arizona Sunshine, dat in 2019 naar de Oculus Quest komt.

After The Fall lanceert in 2020 voor SteamVR en Oculus.

Portal en stealth-elementen in Budget Cuts 2: Mission Insolvency

Budget Cuts 2: Mission Insolvency combineert elementen uit stealth-games met een soort Portal Gun. In het spel moet de speler infiltreren in het kwaadaardige TransCorp, om te voorkomen dat de organisatie nóg verder op de mensheid bezuinigd en iedereen vervangt door robots. Hierbij maakt de speler gebruik van een kleine camera, welke afgeschoten kan worden om locaties van een afstand te verkennen, te ontdekken waar de robots zich bevinden en een plan te maken.

Budget Cuts 2 moet ergens in 2019 verschijnen voor Steam VR. Ook is aangekondigd dat de orginele Budget Cuts dit najaar naar PlayStation VR komt.

Imagine Dragons komt naar Beat Saber

Beat Saber is een samenwerking aangegaan met Imagine Dragons. Tien nummers van de band en een nieuwe omgeving komen naar het virtual reality-ritmespel. De nummers Bad Liar, Believer, Digital, It's Time, Machine, Natural, Radioactive, Thunder, Warriors en Whatever It Takes zijn te spelen in alle moeilijkheidsgraden en kunnen als pakket of los worden aangeschaft.

Het Imagine Dragons-muziekpakket van Beat Saber kost 12,90 euro en is nu verkrijgbaar voor PlayStation VR, Oculus Rift, Oculus Quest en SteamVR. De nummers zijn ook los te koop voor 1,99 euro per stuk.

Bescherm je eikels in Acron: Attack Of The Squirrels

Acron: Attack Of The Squirrels is een chaotisch vier-tegen-één-spel, waarin eekhoorns meerdere eikels moeten stelen van een boom. Één persoon bestuurt de stilstaande boom door middel van virtual reality en kan verschillende objecten gooien richting de eekhoorns, om te voorkomen dat deze in de buurt komen en de eikels stelen. De vier andere spelers gebruiken hun smartphone om de eekhoorns te besturen en hebben als doel om de eikels van de boom te stelen en deze terug te brengen naar een verzamelpunt. Hierbij moeten ze de vliegende object, welke worden gegooid door de boom, zien te ontwijken.

Acron: Attack Of The Squirrels moet deze zomer verschijnen voor Oculus Rift, Oculus Quest en Android- en iOS-apparaten.

Overleef de zombie-apocalyps in The Walking Dead: Onslaught

Ontwikkelaar Survios heeft in een samenwerking met AMC The Walking Dead Onslaught aangekondigd. In het virtual reality-zombiespel, gebaseerd op de populaire tv-serie, moeten spelers zien te overleven in de zombie-apocalyps. Spelers kunnen hun hierbij hun personage upgraden, nieuwe vaardigheden vrijspelen en gebruik maken van zowel geweren als meleewapens. Het spel richt zich op realistische gevechten en wonden, met onder andere ledematen die afgehakt kunnen worden en de mogelijkheid om zombies te doorboren.

The Walking Dead: Onslaught lanceert in dit najaar voor de Oculus Rift en HTC Vive.

Naast de bovenstaande vijf games zijn nog veel meer virtual reality-games getoond tijdens de Upload E3 VR Showcase. Zo kwamen Meat Fortress, The Curious Tale of the Stolen Pets, Angry Birds Movie 2 VR, Dr. Who Edge of Time, Disciples of Dawn, Low-Fi, Hotel RNR, I Expect You to Die: Seat of Power, Mini Mech Mayhem, Drunkn Bar Fight, Golem, Dance Central, Echo Arena, Lone Echo 2, Boneworks, Battlewake, The Soulkeeper VR, Spaceteam, Audica, Asgard's Wrath, Rogan, Garden of the Sea, Abe, Espire 1, Solaris en Pistol Whip voorbij. Kijk hieronder de volledige videopresentatie van Upload VR terug.

Dit artikel delen:

Lees meer

E3-samenvatting: Limited Run Games Star Wars Jedi: Fallen Order bezit de Force
2

Reacties op: E3-samenvatting: Upload VR Showcase

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  clandestine666

  • 11 juni 2019 14:22
  Espire 1 Operative lijkt me een gave game. De makers zeggen geïnspireerd te zijn door Metal Gear Solid en Goldeneye 64, twee favorieten uit de jaren 90'. Ook voor m'n PSVR, dus die staat bij deze genoteerd. :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Heccer_NL

  • 11 juni 2019 16:24
  @clandestine666 thanks man, ziet er echt super cool uit.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.