Achtergrond
Square Enix

E3-samenvatting: Square Enix

Final Fantasy 7 Remake, Marvel's Avengers en Final Fantasy 8

Geschreven door Michel Musters op
In dit artikel staat al het belangrijke nieuws dat tijdens Square Enix' E3-persconferentie is aangekondigd.

Cloud ramt erop los in Final Fantasy 7 Remake

Square Enix heeft tijdens zijn E3-persconferentie nieuwe gameplay getoond van Final Fantasy 7 Remake.

Afgelopen nacht kondigde Square Enix al de releasedatum van de remake aan: 3 maart 2020. Volgens Square Enix is de eerste episode zo groot dat het Het spel komt in verschillende episodes uit en volgens Square Enix is de eerste episode zo groot dat het spel op twee blu-rayschijven wordt uitgebracht.

In de gameplaybeelden nemen de personages Cloud en Barret het op tegen een eindbaas. Gedurende gevechten kunnen spelers op elk moment tussen speelbare personages wisselen. Daarnaast vinden gevechten in real-time plaats, maar spelers kunnen naar wens de tactical modus gebruiken.

De remake werd tijdens de E3 in 2015 aangekondigd, maar sindsdien is Square Enix tot voor kort lange tijd stil geweest over de ontwikkeling van het spel. Final Fantasy 7 Remake werd aanvankelijk door een externe ontwikkelaar gemaakt, maar om de kwaliteit van de game te waarborgen besloot Square Enix het spel intern verder te ontwikkelen.

Final Fantasy 7 verschijnt op 3 maart 2020 exclusief voor PlayStation 4.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

Deluxe en collector's edities van Final Fantasy 7 Remake onthuld

Square Enix heeft tijdens E3 2019 twee speciale uitgaves van Final Fantasy 7 Remake uit de doeken gedaan.

Naast de standaardversie verschijnt er een deluxe-versie van het spel waarbij spelers er een artboek bij krijgen, de soundtrack op cd, een Cactua Summon-uitbreiding en een steelbook-hoesje waarop Sephiroth staat afgebeeld.

Daarnaast heeft Square Enix de '1st Class-editie' van Final Fantasy 7 Remake aangekondigd. Bij deze editie van het spel krijgen spelers de deluxe-versie plus een standbeeld van Cloud op zijn motor en met z'n zwaard in de hand. Deze versie van het spel is alleen verkrijgbaar via de Square Enix Store.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

Final Fantasy 8 krijgt een remaster

Final Fantasy 8 krijgt een remaster, zo heeft Square Enix vannacht op zijn persconferentie aangekondigd.

De remaster komt ergens later dit jaar naar PlayStation 4, Switch, Xbox One en pc via Steam. Veel meer informatie is er nog niet, maar er is wel een eerste trailer uitgebracht.

Final Fantasy 8 verscheen oorspronkelijk in 1999 op de eerste PlayStation. De rpg draait om een groep geleid door Squall Leonhart die terechtkomt in een conflict van een tovenares uit de toekomst Ultimecia, die de tijd zoals we die kennen wil vernietigen. In 2000 verscheen de game ook op pc.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

Final Fantasy Crystal Chronicles: Remastered Edition verschijnt deze winter

Ontwikkelaar Square Enix heeft een nieuwe trailer uitgebracht voor Final Fantsay Crystal Chronicles: Remastered Edition en verschijnt aankomende winter. Dit maakt het bedrijf bekend tijdens zijn E3-persconferentie in Los Angeles.

In de nieuwe trailer worden een aantal gameplaybeelden uitgelicht. Daarnaast wordt bekendgemaakt dat de game ook een versie krijgt voor iOS en Android.

Final Fantasy Crystal Chronicles: Remastered Edition verschijnt aankomende winter voor Nintendo Switch, PS4, iOS en Android.

Lees het complete nieuwsbericht hier.

Nieuwe trailer van Dying Light 2 toont gameplay

Square Enix heeft een nieuwe trailer van Dying Light 2 getoond waarin gameplay van het spel is te zien.

Het bedrijf toonde de trailer tijdens zijn E3-persconferentie. Tijdens Microsoft’s persconferentie werd al onthuld dat het spel van Techland in de lente van 2020 op pc, PlayStation 4 en Xbox One verschijnt. De game draait om Aiden, een overlevende in een geïnfecteerde wereld. In de game is de infectie die mensen verandert in razende zombies verder gevorderd en hebben mensen zich opgedeeld in verschillend facties.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

Circuit Superstars komt in 2020 uit

Tijdens de E3-persconferentie van Square Enix werd het racespel Circuit Superstars aangekondigd.

Het spel wordt gezien omschreven als een dynamische top-down racespel. Circuit Superstars kent arcade-achtige gameplay, maar ook realistische elementen. Zo is het noodzakelijk om pitstops strategisch te plannen. Ontwikkelaar Original Fire Games wil naar eigen zeggen met Circuit Superstars spelers meenemen naar verschillende tijdperken in de racesport.

Circuit Superstars komt in 2020 uit voor Nintendo Switch, Xbox One, PlayStation 4 en pc. De trailer is hieronder te bekijken.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

Marvel’s Avengers-game voor het eerst getoond

Square Enix toonde tijdens zijn E3-persconferentie voor het eerst beelden van het aankomende Marvel’s Avengers.

Square Enix werkt met Crystal Dynamics, bekend van de Tomb Raider-franchise, al geruime tijd aan de Avengers-game, maar tot vannacht was er nog nagenoeg niets over bekend en waren er nog geen beelden van uitgebracht. Eerder deze week lekte via een poster op de E3-beurs zelf al uit dat het spel naar PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia en pc komt. Nu is bekend dat het spel op 15 mei 2020 uitkomt.

De bekende helden uit het Marvel-universum zitten in het spel, zoals Captain America, Thor, Bruce Banner (de Hulk), Black Widow en Iron Man. San Francisco viert de opening van een nieuw hoofdkantoor van de Avengers. Er wordt een poging gedaan om nieuwe technologie te stelen, en de Avengers worden hiervan beschuldigd. Vijf jaar later bedreigt iets slechts de wereld, en moeten de Avengers alsnog in actie komen. Het verhaal is compleet uniek voor de game gemaakt.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

Nieuwe People Can Fly-game Outriders onthuld

Square Enix onthulde op zijn persconferentie de nieuwe People Can Fly-game Outriders.

De eerste trailer toont drie personages in een vernield landschap. Spelers kunnen hun eigen 'Outrider' maken op zoek naar de bron van een mysterieus signaal. In totaal kan de game met drie spelers tegelijk gespeeld worden. De officiële website is ook gelanceerd. De game komt in de zomer van 2020 naar pc, Xbox One en PS4. Veel meer is er nog niet bekend over de game, maar deze winter moet er meer informatie komen.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

The Last Remnant Remastered komt vandaag naar de Switch

Vandaag verschijnt The Last Remnant Remastered op de Switch.

Dat kondigde Square Enix aan tijdens zijn E3-persconferentie vannacht. De game komt beschikbaar op de eShop. Het is voor het eerst dat de game op een Nintendo-console beschikbaar komt.

The Last Remnant verscheen oorspronkelijk in 2008 op Xbox 360 en pc. Er werd wel aan een PlayStation 3-versie gewerkt, maar die is nooit verschenen. Eerder verscheen de remaster al voor PlayStation 4.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

En verder...

Dit artikel delen:

Lees meer

E3-analyse: Square Enix knalt er op los Deluxe en collector's edities van Final Fantasy 7 Remake onthuld
1

Reacties op: E3-samenvatting: Square Enix

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    aSTetsuo

    • 11 juni 2019 13:20
    Final Fantasy 8 remaster, instant buy!

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.