Achtergrond
Planet Zoo

E3-samenvatting: PC Gaming Show

Planet Zoo, Shenmue 3, Midnight Ghost Hunt en meer

Geschreven door Michel Musters op
In dit artikel staat al het belangrijke nieuws dat tijdens de PC Gaming Show is aangekondigd.

Planet Zoo verschijnt op 5 november

Planet Zoo komt op 5 november uit op pc. Deze zomer is er eerst een bèta.

Daarnaast is er nieuwe gameplay van het spel getoond op de PC Gaming Show. Het is de nieuwe game van Frontier, de ontwikkelaar van pretparksimulator Planet Coaster en Jurassic World Evolution.

In de game maken en runnen spelers hun eigen dierentuin. Spelers hebben zelf controle over hoe hun dierentuin er uit gaat zien en welke dieren er in leven. Het landschap van de dierentuin kan aangepast worden, alsmede de verschillende leefomgevingen van de dieren.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

Onthul de waarheid in Telling Lies

Ontwikkelaar Annapurna Interactive heeft een nieuwe trailer uitgebracht voor de FMV-game Telling Lies. Dit maakt het bedrijf bekend tijdens de PC Gaming Show van E3 in Los Angeles.

De nieuwe trailer legt de nadruk op het moeten onthullen van de waarheid door de gesproken woorden van de vier personages te gebruiken. In Telling Lies, dat voornamelijk bestaat uit live action-filmbeelden, krijgt de speler toegang tot een gestolen NSA-harddrive. Hierop kunnen de levens van vier personages bekeken worden die gespeeld worden door acteurs en actrices Logan Marshall-Green (Prometheus), Angela Sarafyan (Westworld), Kerry Bishé (Argo) en Alexandra Shipp (X-Men: Apocalypse).

Telling Lies wordt ontwikkeld door Sam Barlow, die tevens de bedenker was van de indiehit Her Story. In deze game uit 2015 werd dezelfde structuur van live action-filmbeelden gebruikt wat voor een unieke stijl zorgt.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

Shenmue 3 komt naar de Epic Games Store

Shenmue 3 komt op de Epic Games Store uit, zo werd op de PC Gaming Show aangekondigd.

Het is echter niet duidelijk of Shenmue 3 ook op andere platformen op pc beschikbaar komt. Er was in een nieuwe trailer in ieder geval geen Steam-logo te zien. De game komt verder ook naar PlayStation 4.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

Verover de wereld in Evil Genius 2: World Domination

Rebellion zet de toon met de nieuwe trailer voor Evil Genius 2: World Domination.

Evil Genius 2 geeft spelers de kans om als superschurk de wereld te terroriseren en de ultieme schuilplaats te bouwen. Tegelijkertijd doen geheim agenten hun best om de wereld te redden, wat vraagt om valstrikken en een leger aan kanonnenvoer.

Evil Genius 2: World Domination is vooralsnog alleen aangekondigd voor pc, maar ontwikkelaar sluit andere platformen niet uit.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

Nederlandse game Age of Wonders: Planetfall komt in augustus

Age of Wonders: Planetfall, ontwikkeld door het Nederlandse Triumph Studios, komt op 6 augustus uit voor pc, PS4 en Xbox One.

Dat werd aangekondigd op de PC Gaming Show vandaag. Age of Wonders: Planetfall werd in mei 2018 aangekondigd en is het nieuwe deel in de Age of Wonders-reeks van Triumph Studios. Het spel biedt turn-based combat in een science-fiction-setting, waarbij spelers hun eigen koloniën op planeten maken.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

Nieuwe beelden voor Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2

Ontwikkelaar Hardsuit Labs heeft nieuwe gameplaybeelden onthuld voor Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2. De nieuwe beelden zijn getoond tijdens de PC Gaming Show op E3.

Met de nieuwe beelden wordt de nadruk gelegd op verschillende elementen van de aankomende game. Zo wordt uitgelegd dat vampiers beschikken over zogenoemde ‘resonance’; een vaardigheid die spelers de emotionele kwaliteiten van mensen kan detecteren in hun bloed. Deze vaardigheid kan vampiers tijdelijk van extra kracht voorzien die met de tijd steeds sterker kunnen worden.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

Midnight Ghost Hunt laat je op spoken jagen

Tijdens de PC Gaming Show is de 4v4-multiplayergame Midnight Ghost Hunt aangekondigd.

In de nieuwe game van Vaulted Sky zijn vier spelers spokenjagers, terwijl vier andere spelers de spoken zijn. Spelers gebruiken allerlei gadgets om de spoken die zich in een landhuis schuilhouden op te jagen. Spoken kunnen objecten beïnvloeden en zichzelf op de jagers gooien.

Een alfaversie van de pc-game komt later deze zomer beschikbaar. Hieronder is de trailer te zien.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

Rebellion toont eerste beelden van Zombie Army 4: Dead War

Ontwikkelaar Rebellion heeft de nieuwe game Zombie Army 4: Dead War aangekondigd. De meldt het bedrijf via een trailer tijdens de PC Gaming Show op E3 in Los Angeles.

De maker van onder andere de Sniper Elite-franchise brengt met Zombie Army 4: Dead War een campagnemodus met coöp-gameplay voor vier spelers. Spelers kunnen kiezen uit verschillende klassen en de game speelt zich af in Italië en andere omgevingen. Met Zombie Army 4 kunnen verschillende vaardigheden, aanvallen en upgrades worden vrijgespeeld.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

Lekker mensen oppeuzelen in Maneater

Op de PC Gaming Show werd een nieuwe trailer getoond van de haaiengame Maneater.

Het spel werd vorig jaar op E3 aangekondigd en viel toen op dankzij het grappige concept. In de pc-game besturen spelers een forse haai die de kust van de Verenigde Staten terroriseert en zelfs af en toe op het droge flip-flopt om daar onschuldige mensen als snack te verorberen.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

Conan Chop Chop is geen 1 aprilgrap en verschijnt 3 september

Ontwikkelaar Funcom heeft tijdens de PC Gaming Show Conan Chop Chop officieel aangekondigd. De Hack and Slash-game staat gepland voor 3 september.

Conan Chop Chop is gericht op vier spelers die samen de wereld Hyboria verkennen en monsters een kopje kleiner maken. Funcom omschrijft de koddig vormgegeven roguelike als "waarschijnlijk onze beste Conan-game ooit". Funcom heeft eerder games als Age of Conan en Conan: Exiles uitgebracht.

De ontwikkelaar benadrukt dat de game geen 1 aprilgrap is, ondanks de datum van de aankondigingstrailer. Conan Chop Chop komt uit voor de Switch, Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

Griftlands heruitgevonden als tactische rpg

Klei Entertainment heeft tijdens de PC Gaming Show gameplaybeelden laten zien van de tactische rpg Griftlands. De scifi game verschijnt 11 juli als Early Access.

Hoewel de visuele stijl na de aankondiging in 2017 onveranderd is gebleven, laat Klei weten dat de studio niet tevreden was over hoe de game zich ontwikkelde. Griftlands wordt een tactische rpg, waarbij de gevechten gebruik maken van kaartspelelementen.

De betaalde alfa-versie verschijnt op de Epic Games Store, maar komt volgend jaar ook naar Steam.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

Vecht tegen ruimtepiraten in Starmancer

Tijdens de PC Gaming Show werd Starmancer, de nieuwe game van Ominux Games en Chucklefish, getoond.

In het spel proberen spelers een buitenaardse kolonie te managen terwijl ze de kolonie moeten verdedigen tegen ruimtepiraten. Spelers zijn zelf een geavanceerde combinatie tussen AI en mens en moeten zichzelf ook veilig houden voor de aanvallen.

Starmancer is geïnspireerd door Dwarf Fortress en moet evenveel complexe gameplay bieden. Spelers moeten dingen als stroom, zuurstof en voedsel regelen, maar ook relaties met andere facties. Het heelal wordt in elk potje opnieuw random gegenereerd.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

Standalone-versie Auto Chess aangekondigd voor Epic Games Store

Ontwikkelaar Drodo Studios, bedenker van de populaire Dota 2-mod Auto Chess, werkt aan een op zichzelf staande versie exclusief voor de Epic Games Store.

Auto Chess combineert element van Dota 2 en schaken en laat spelers kiezen uit ruim 50 stukken om op het schaakbord te zetten. Deze stukken gaan vervolgens geautomatiseerd het gevecht aan met de stukken van de tegenpartij. Drodo Studios was eerder in gesprek met Dota 2-ontwikkelaar Valve om een standalone-versie te ontwikkelen, maar de twee studio's besloten elk een eigen versie van de mod uit te werken. Volgens geruchten gaat Valve's versie Dota Underlords heten.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

Domineer met krachtige wapens in Valfaris

Ontwikkelaar Steel Mantis heeft een nieuwe trailer uitgebracht voor de 2D actie-platformer Valfaris. Dit maakt het bedrijf bekend tijdens de PC Gaming Show van E3 in Los Angeles.

In de nieuw verschenen trailer worden verschillende gameplaybeelden en wapens getoond voor de game. De maker van Slain: Back from Hell biedt de speler de mogelijkheid om door een pixelachtige wereld te bewegen gevuld met sci-fi-wapens en vijandige aliens. In Valfaris krijgt de speler de taak deze wereld te verkennen en de aliens en andere vijanden te vernietigen met een groot arsenaal aan krachtige wapens om uiteindelijk het citadel te kunnen bereiken om het lot van de wereld te kunnen redden.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

En verder...

Dit artikel delen:

Lees meer

Bekijk hier live om 22:00 uur de Ubisoft-persconferentie vanaf E3 2019 Bekijk hier live om 21:00 uur de Limited Run-persconferentie vanaf E3 2019
2

Reacties op: E3-samenvatting: PC Gaming Show

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Baukereg

  • 10 juni 2019 21:47
  Unexplored 2 is zeker een game om in de gaten te houden. Het eerste deel is door één Nederlander gemaakt, maar desalniettemin veegt het de vloer aan met alle andere vergelijkbare procedural generated games die ik ken. Generated content komt kwalitatief gezien maar zelden in de buurt van hand-ontworpen content, maar Unexplored is een uitzondering die aantoont dat het wel degelijk kan. Deze man heeft een hele goede visie op dit punt. Grootste verrassing van de E3 voor mij, ook al hebben we nog maar weinig gezien.

  (Deel 1 is recent nog uitgekomen voor de Switch. Aanradertje!)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Swieb

  • 11 juni 2019 01:21
  @Baukereg

  Goed om te horen! De trailer wowde me niet echt, maar ik zal hem in de gaten houden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.