Je kunt ook samenvattingen lezen over dag 0, dag 1, dag 2 en Microsoft's, Sony's en Nintendo's persconferenties.

Fracture

Exclusieve Gamer.nl videos en previews Gamer.nl is op E3 aanwezig en we filmen en spelen de leukste games voor je.

Eerst nog een korte samenvatting van alle exclusieve video's en previews van dag 1 en 2:

Co-op modus in Resident Evil 5 (video) Co-op modus van Gears of War 2 (video) Fable 2 hands-on preview Final Fantasy XIII in beeld (video) Fracture hands-on preview God en slimme mensen spelen Spore (video) Je eigen pad kiezen in Fallout 3 (video) Rocken met Miyamoto in Wii Music (video) Star Wars: The Clone Wars preview Ultiem sociaal in nieuwe Animal Crossing (video) Van dak tot dak in Mirror's Edge (video) Wii is hier het duurste? (column) Wii Music hands-on preview Games met geweld en actie, daar houden gamers van en op de E3 is er weer genoeg lekkers te vinden. Zo filmden wij Fracture en Dead Space, twee games die heel anders ogen maar toch beiden een stoot adrenaline geven. Gamer speelde de twee nieuwe games van PlatinumGames, de ontwikkelaars die voorheen als Clover Studios door het leven gingen en games zoals Okami afleverden. Hier onze impressies van Mad World en Bayonetta. Nintendo´s Animal Crossing: City Folk is die oude bekende Animal Crossing die je kent met enkele nieuwe innovaties. Lees onze impressies hier. Net zo vrolijk is LittleBigPlanet dat later dit jaar op de PS3 uit komt. Wij speelden de game. Een James Bond die nog groen is achter de oren, zo kun je de hoofdrolspeler van Alpha Protocol het beste omschrijven. Wat vonden we er van? Je kunt het hier lezen. Star Wars: the Force Unleashed zou wel eens de beste Star Wars-game in jaren kunnen worden. Wij testten de game uit en onze impressies kun je hier lezen. We speelden de toekomstige PSN-hit Fat Princess, waarin je een bloederig gevecht aan moet gaan met je tegenstanders om een dikke prinses te redden. Gekker moeten ze het niet maken. We filmden tijdens Microsoft's conferentie hoe het nieuwe Xbox 360 dashboard er precies uit gaat zien. Ben je dus nieuwsgierig hoe je de komende jaren door je systeem bladert voordat je een game opstart, kijk dan hier. Bioshock komt ook naar de PS3 en wij onderwierpen de game aan een test. Natuurlijk komt ook Insomniac met een nieuwe shooter naar Sony's console, Resistance 2. Tijdens de persconferentie speelden ze de game en wij filmden het. Toen we de kans kregen Simon Hurley, de producer van het aankomende spektakel genaamd Borderlands, te interviewen, hoefden we geen twee keer na te denken. Bekijk het hier. Tevens speelden we de game, zoals je hier kunt lezen. Champions Online komt er aan en wij speelden het. Het wordt gemaakt door Cryptic, die je wellicht nog van de superhelden-MMO's City of Heroes en City of Villians kent, waarin je online eens flink de superheld - of inderdaad superschurk - uit kon hangen. De droom van iedere stripfanaat. En ten slotte speelden we ook LEGO Batman: The Videogame. Als je een game nodig hebt om in de sfeer te komen voordat je de nieuwe film gaat zien hoef je niet verder te zoeken!

Street Fighter IV

Nieuwe videos, screenshots en aankondigingen EA heeft een Knights of the Old Republic MMO aangekondigd. BioWare zal wederom het Star Wars-universum gebruiken, maar dit maal gaan ze het naar een hoger niveau tillen: online. Maarliefst vijf nieuwe trailers van de kleurrijke game De Blob. In deze game van THQ moet je de wereld een kleurtje geven. Dat gaat perfect met de Wii-mote! Ook Baja, van dezelfde uitgever, ziet er veelbelovend uit. Dan is er nog Destroy All Humans! Path of the Furon waar je als alien de mensheid een kopje kleiner maakt. Een veel enger soort aliens kun je op de PSP verwachten in Resistance Retribution. Ubisoft is er helemaal klaar voor om samen met professioneel snowboarder Shaun White een nieuwe franchise op te zetten. Vandaar ook nieuwe screenshots van Shaun White Snowboarding. Met Street Fighter IV komt een inmiddels stokoude franchise weer tot leven. Zowel oude bekenden als nieuwe gezichten vallen te zien in deze screenshots. Flock wordt een heel geinig downloadable puzzelspelletje van Capcom. Maar er komen meer downloadable games: in de trailer van Ratchet & Clank Future: Quest for Booty horen we wat precies het plan is voor deze nieuwe game in de franchise. Over platformers gesproken, Sucker Punch werkte altijd aan de Sly Cooper-reeks, maar komt nu voor de PS3 met een actiegame die zijn weerga niet kent: Infamous, waarin je superkrachten hebt. Bekijk de screenshots hier. Een teaser voor de nieuwe game van Raven Software (Soldier of Fortune, Wolfenstein) is eindelijk onthuld. Het gaat hier om Singularity. Jammer dat er nog zo weinig bekend is van deze first-person shooter. De uitgever, Activision, liet ook weten met Marvel Ultimate Alliance 2: Fusion te komen, waarvan je hier wat beeldmateriaal kunt bezichtigen. De nieuwe screenshots van Tomb Raider Underworld tonen Lara in een wel heel weinig verhullende zwemslip. Die graphics worden ook steeds realistischer zeg. De film Wanted, met Angelina Jolie en James McAvoy in de hoofdrol, krijgt ook een game. Die ziet er verassend goed uit voor een licentie-game! Kijk hier maar eens naar wat screenshots. Stop de persen! Nintendo werkt aan Pikmin 3 voor de Wii! Het werd eens tijd zeg, want deze franchise is één van ons favorieten. Toch komen er vooral veel games naar de Wii die uit mini-games bestaan. Zo zijn daar Carnival Games: Mini-Golf en Lawn Games. Echt originele games zijn nog wel te vinden op Nintendo's consoles, zoals de DS game I Heart Geeks. Je zou toch bijna denken dat de Wii niet meer voor hardcore gamers is bedoeld, maar dat komt volgens Miyamoto omdat de E3 daar niet geschikt meer voor is, zo gaf hij aan in een interview.

Mad World

Alle links van dag 3 bij elkaar

Gamer.nl exclusief:

Alpha Protocol (preview) Animal Crossing: City Folk (preview) Bayonetta (preview) Bloederig brok gameplay Dead Space (video) Bioshock (PS3) (preview) Borderlands (preview) Borderlands interview (video) Champions Online (preview) Fat Princess (preview) Fracture graaft kuil voor ander (video) Het nieuwe Xbox 360 Dashboard (video) LEGO Batman: The Videogame (preview) LittleBigPlanet (preview) Mad World (preview) Star Wars: The Force Unleashed (preview) Resistance 2 (video) Activision en Raven Software komen met Singularity (video) Aliens knallen op je PSP met Resistance Retribution (video) EA bevestigt BioWare's Knights of the Old Republic MMO Eerste trailer van Capcom's nieuwe puzzelgame Flock (video) Film Wanted krijgt na de release alsnog een game Gebruik superkrachten in nieuwe screenshots Infamous I Heart Geeks: een soort Incredible Machine voor de DS Korte blik op Marvel Ultimate Alliance 2: Fusion (video) Maak gehakt van de mensheid in Destroy All Humans! (video) Met de plank over de piste in Shaun White Snowboarding Met een bal over de kermis in Carnival Games: Mini-Golf Miyamoto: "E3 is niet meer voor hardcore games bedoeld" Nintendo werkt aan Pikmin voor de Wii Ontwikkelaar over Ratchet & Clank Future: Quest for Booty (video) Oude bekenden in vrolijke screenshots Street Fighter IV Niet naar Lara's kont kijken in nieuwe Tomb Raider Laat het zand opstuiven in nieuwe trailers van Baja (video) Spelen in je achtertuin met Lawn Games voor de Wii Vijftal video's tonen kleurrijke De Blob in actie (video)