Wil je nog even op de hoogte gesteld worden van wat je gisteren allemaal hebt gemist (en dat is een hoop), kun je hier de samenvatting lezen en hier

ons verslag van de conferentie die Microsoft gaf.

Vandaag houden Nintendo en Sony hun conferenties en gaan we games spelen en mensen interviewen om jullie op de hoogte te stellen van al het lekkers dat gaat komen. Wees voorbereid met deze samenvatting die constant bijgehouden wordt!

Wii Spots Resort Exclusieve Gamer.nl videos en previews

Bij Gamer proberen we zoveel mogelijk games te spelen en zoveel mogelijk games van beeldmateriaal te voorzien, zodat jij een goed beeld hebt van alle nieuwe games die er aan zitten te komen.

Zo filmden wij de hands-on sessie van Fallout 3 tijdens de persconferentie van Microsoft. Het corny jaren 50-filmpje waarin de Pipboy weer zijn intrede doet bracht de speler helemaal terug naar de roots van het spel. De humoristische wijze waarmee nucleaire rampen en grof geweld worden gepromoot zijn onvergetelijk. Ook van de Microsoft-conferentie: de co-op modus in Gears of War 2 waar Cliffy op ons trakteerde. Bekijk het hier. Ook Resident Evil 5 bevat een co-op mode en die hebben wij ook gefilmd. Bekijk de video. Toen tijdens de Microsoft-conferentie door Square Enix een Xbox 360-versie van Final Fantasy XIII werd aangekondigd, toonde men een prachtige nieuwe trailer. Ook daar waren we bij en dat filmden we. De aankondiging van Animal Crossing: City Folk voor de Wii was één van de grootste voor Nintendo deze E3. Dit legden wij natuurlijk op video vast en je kunt het hier bekijken. Ook Wii Music was een gezellige boel.

Fallout 3

Nieuw aangekondigde games (en trailers en screenshots) We beschreven live wat er aangekondigd werd op de Nintendo persconferentie en analyseerden het daarna ook nog eens. Er komen een aantal nieuwe games uit, zowel voor de Wii als de Nintendo DS. Op de Wii komt in de lente van volgend jaar Wii Sports Resort (link met screenshots), het vervolg op de populaire lanceertitel. Muziek maken was nog nooit zo simpel als in Wii Music, dat officieel werd heraangekondigd op deze conferentie. Dan is er nog Animal Crossing: City Folk, waarin je online andere spelers kunt uitnodigen in je stad en via een microfoon die je op de televisie plaatst kunt praten. Op de DS kondigt Nintendo Grand Theft Auto: Chinatown Wars aan, waarmee GTA eindelijk op de populaire handheld te verkrijgen is. Ook staat er een nieuwe Pokémon-titel op stapel, Pokémon Ranger: Shadows of Almia. Daarnaast komt er een vervolg op Guitar Hero: On Tour, Guitar Hero: On Tour Decades. We beschreven live Sony's conferentie. Dat kun je hier lezen. Daarna analyseerden we de conferentie. Ook daar zijn wat nieuwe games aangekondigd. Een korte teaser van God of War 3 werd getoond voor de PS3. Andere aangekondigde games voor Sony's console zijn MAG, een online shooter voor maximaal 256 mensen en InFamous, waarin je een superheld of superschurk speelt in een GTA-achtige wereld. Op de PSP mogen we Resistance Retribution verwachten, waardoor het Resistance-universum nog wat meer wordt uitgediept. Het wordt een shooter in het derdepersoonsaanzicht. Op PSN komen ook nieuwe games. Wat te denken van Ratchet & Clank: Quest for Booty, een game die qua uiterlijk niet onder doet voor de eerder verschenen retail-game. Eindelijk is de eerste trailer uitgegeven van Jade Raymond's nieuwe project, I am Alive. In deze game is het de bedoeling om te gaan met een grote ramp en de gevolgen daarvan in de stad Chicago. Fans van de eerste PC-RPG's van BioWare hebben lang moeten wachten op een nieuwe, speciaal voor PC ontwikkelde RPG van de grootmeesters. Deze E3 krijgen we, enkele jaren na de eerste aankondiging, eindelijk meer te zien van Dragon Age: Origins. Overigens zou de game zo maar eens op consoles kunnen uitkomen, aldus dit nieuwsbericht. EA heeft een aantal nieuwe titels op stapel staan, zoals Sim Animals, een simulatiespel dat je in de huid laat kruipen van een dier en zal verschijnen op de Wii en DS. Ook brengen ze een nieuwe game van id Software uit, Rage, dat er al erg goed uit ziet. Portal: Still Alive is een net aangekondigde game die exclusief op Xbox 360 LIVE Arcade uitkomt. Ook nieuw voor LIVE Arcade is Uno Rush, het vervolg op de populaire kaart-game. De pas aangekondigde avatars van Microsoft komen terug in de nieuwe Scene It? Box Office Smash, waarvan je nieuwe screenshots kunt bekijken.

Gears of War 2

Al eerder aangekondigde games (en trailers en screenshots) Marcus en consorten zijn terug in Gears of War 2.  In deze officiële E3-trailer wordt de sfeer alvast gezet. Twee andere games die Microsoft uitbrengt en waar ze screenshots voor heeft vrijgegeven zijn Banjo Kazooie: Nuts & Bolts en Fable 2. Dan zijn er nog de games waarmee ze de casual gamers aan proberen te spreken, waar ook screenshots voor zijn verschenen: Lips en You're in the Movies. Fallout 3 van Bethesda Softworks belooft een actie-RPG te worden die Oblivion combineert met een post-apocalyptische wereld. In deze nieuwe trailer wordt het nog maar eens duidelijk wat de gevolgen van een gigantische nucleaire ramp op onze planeet kunnen zijn. Sfeervol en geweldadig zijn woorden die deze E3-trailer het beste beschrijven. Electronic Arts heeft flink wat titels op stapel staan. Zo presenteren ze Dead Space, waarmee ze een interessante nieuwe IP in handen hebben. Een game die best eens uit zou kunnen groeien tot een serie. Bekijk deze trailer maar eens. Een andere game is Mirror's Edge, waarvan de nieuwe trailer weer wonderschoon is. EA Black Box komt met Skate It op de proppen, een spin-off voor de Nintendo Wii en DS. Dit deel zal wederom trachten de sport zo realistisch mogelijk neer te zetten. Hier zijn wat screenshots. Dan is er nog een nieuwe trailer van het langverwachte Red Alert 3. Ook Spore krijgt weer aandacht, zoals op de E3's van de voorgaande jaren, via deze trailer. De hoeveelheid licht bepaalt zeker niet hoeveel last je krijgt van zombies. Resident Evil 5 lijkt wel erg veel op haar voorganger, maar is dat zo erg als we het over één van de toppers van vorige generatie hebben? Wij dachten van niet. Bekijk deze nieuwe trailer maar eens. Niet zo eng maar toch monsterlijk goed is Ghostbusters, de nieuwe game dat een direct vervolg op de films is. Hier is de nieuwe trailer. THQ pakt flinkt uit tijdens de E3. Zo heeft het een nieuw filmpje vrijgegeven van Saints Row 2 waarin met name de customization-mogelijkheden aan het licht komen. Bekijk het hier. Ook hebben ze nieuwe screenshots en de intro van Darksiders: Wrath of War online gezet. Op de Nintendo DS komt Age of Empires: Mythologies. Verder valt de CGI-intro van Warhammer 40.000: Dawn of War II ook te zien, Erg sfeervol! De eerste screenshots van Dungeon Hero zijn beschikbaar. Deze hack-and-slash RPG speelt zich namelijk allesbehalve in een utopische wereld met optimistische hoofdpersonages af. Het spel, dat ook online te spelen zal zijn, staat op dit moment gepland voor 27 maart 2009.

Resident Evil 5

Ander nieuws (releasedata, persconferenties en demo's) Voor een complete beschrijving van de Electronic Arts persconferentie kun je hier terecht. We vertellen over de games die getoond werden en geven daarna nog onze indruk van de line-up. Tijdens Sony's conferentie werd aangekondigd dat in de VS het PS3-model met de harde schijf van 80GB het standaard model wordt en een prijs van 399 dollar zal krijgen vanaf september. Ook werd aangekondigd dat er een Platinum-reeks voor de PS3 zal verschijnen, vermoedelijk ook in Europa, waar de games een stuk goedkoper zullen zijn. De games die hier onder zullen vallen zijn: Resistance: Fall of Men, Motorstorm, Warhawk, Call of Duty 3, Fight Night, Need for Speed Carbon, Rainbow Six: Vegas, Assassin's Creed, Elder Scrolls IV: Oblivion en Ninja Gaiden Sigma. Alle links van dag 1 bij elkaar

Gamer.nl exclusief:

Co-op modus in Resident Evil 5 (video) Co-op modus van Gears of War 2 (video) De E3 persconferentie van Sony (insider) Final Fantasy XII in beeld (video) Je eigen pad kiezen in Fallout 3 (video) Nintendo E3 persconferentie: de gamer vergeten (insider) Rocken met Miyamoto in Wii Music (video) Ultiem sociaal in nieuwe Animal Crossing (video) Apocalyptische intro en screens van Darksiders: Wrath of War (trailer) Bekijk de intro van Warhammer 40.000: Dawn of War II (trailer) BioWare's Dragon Age vermoedelijk ook naar consoles De Locust verdienen nog meer kogels in Gears of War 2 (trailer) Duister rollenspel Dungeon Hero laat van zich zien EA gaat id Software's Rage uitgeven EA kondigt simulatiespel Sim Animals aan Eerste screenshots van karaoke-game Lips Electronic Arts E3 2008 persconferentie Filmische trailer van Ghostbusters is erg geestig (trailer) God of War 3 aangekondigd op Sony's conferentie Guitar Hero: On Tour krijgt vervolg genaamd Decades Hoe een nucleaire winter to overleven in Fallout 3 trailer Nieuwe trailer van DICE's Mirror's Edge (trailer) Nintendo kondigt Grand Theft Auto: Chinatown Wars aan Nintendo kondigt hun nieuwe project Wii Music aan Ontwikkelaars over survival horror in de ruimte in Dead Space (trailer) PlayStation 3 krijgt Platinum-spellen Pokémon Ranger: Shadows of Almia aangekondigd Portal: Still Alive exclusief op Xbox LIVE Arcade (trailer) Praat met vrienden in Animal Crossing: City Folk Ratchet & Clank Future: Quest For Booty naar PSN Resistance Retribution aangekondigd voor PSP Rood alarm voor Japanse leger in Red Alert 3 Screens van Microsoft: Fable 2, Banjo Kazooie en Scene It? Screenshots You're in the Movies tonen acteertalent Skate it vertoont wederom z'n kunstjes Sony introduceert de 80 gigabyte-versie van de PS3 Spore is wederom te zien op de E3 met nieuwe trailer Strategie op de Nintendo DS in Age of Empires: Mythologies (trailer) Trailer toont donkere gevechten Dragon Age: Origins Trailer van Jade Raymond's nieuwe game I Am Alive Transeksualiteit en interieur make-over in Saints Row 2 (trailer) Vecht met 256 mensen tegelijk in online PS3 shooter MAG Wii Sports Resort aangekondigd, eerste screenshots Win echte prijzen met Uno Rush voor Xbox LIVE Arcade (trailer) Zombies genieten van de zon in nieuwe trailer Resident Evil 5