Achtergrond
Doom Eternal

E3-samenvatting: Bethesda

Doom Eternal, Deathloop en Ghostwire Tokyo

Geschreven door Michel Musters op
In dit artikel staat al het belangrijke nieuws dat tijdens Bethesda's E3-persconferentie is aangekondigd.

Doom Eternal komt op 22 november uit

Doom Eternal is vanaf 22 november beschikbaar op pc, PlayStation 4, Xbox One en Switch. De releasedatum werd onthuld op Bethesda’s E3-persconferentie.

Er komt tevens een collector's edition van de game uit waar de iconische Doom-helm bij geleverd wordt. Deze kunnen mensen echt opzetten.

De game werd uitgebreid getoond tijdens de persconferentie via een nieuwe trailer en gameplaybeelden. In het spel bezoeken spelers zowel de hemel als de hel. De game krijgt tevens een nieuwe multiplayerervaring genaamd Battlemode. Twee demonen die door spelers worden bestuurd nemen het op tegen één door een speler bestuurde marinier. De modus moet erg strategisch en competitief worden.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

Makers The Evil Within komen met Ghostwire Tokyo

Tango Gameworks, de studio achter de The Evil Within-reeks, komt met een nieuwe game genaamd Ghostwire Tokyo. Dat werd op Bethesda's E3-persconferentie aangekondigd.

Het gaat om een actie-adventuregame. Mensen verdwijnen op mysterieuze wijze in Tokio en spelers moeten er achter komen hoe dat komt. Spelers verkennen de stad om zo de mensheid te redden. In de game nemen spelers het op tegen paranormale krachten. Een releasedatum voor het spel is er nog niet.

Lees het complete nieuwsbericht hier.

Commander Keen keert terug als free-to-play game

Een nieuwe Commander Keen wordt deze zomer door Bethesda uitgebracht op iOS en Android.

In dit nieuwe deel speel je als de zoon en dochter van de originele Commander Keen. Het duo treedt in de voetsporen van hun vader op een intergalactisch avontuur. Net als in het origineel is ook deze nieuwe Commander Keen een platformer. Daarnaast bevat het ook een PVP-element. Het spel heeft een nieuwe tekenfilmachtige grafische stijl.

Lees het complete nieuwsbericht hier.

Dishonored-ontwikkelaar Arkane Lyon kondigt Deathloop aan

Ontwikkelaar Arkane Lyon heeft de nieuwe first-person actiegame Deathloop aangekondigd. Dit maakt het bedrijf bekend tijdens de E3-persconferentie van Bethesda.

Arkane Lyon, de maker van onder andere Dishonored, omschrijft Deathloop als ‘een game dat spelers transporteert naar een wetteloos eiland genaamd Blackreef en het verhaal volgt van twee uitzonderlijke sluipmoordenaars’. Spelers kunnen in Deathloop het eiland verkennen dat gevuld is met indrukwekkende omgevingen op de manier die zij wensen. Spelers krijgen de taak om doelwitten over het hele eiland uit te schakelen om uiteindelijk de cyclus, de Deathloop, te beëindigen.

Het is momenteel nog niet bekend wanneer de game lanceert en op welke platformen.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

Nieuwe beelden van Wolfenstein: Youngblood

Op Bethesda's E3-persconferentie heeft het bedrijf nieuwe beelden getoond van Wolfenstein: Youngblood.

Wolfenstein: Youngblood werd op E3 2018 onthuld. Het spel speelt zich af in Parijs in de jaren '80, in een alternatieve tijdlijn waar Nazi-Duitsland de Tweede Wereldoorlog heeft gewonnen. Spelers besturen Jess of Soph, de tweelingdochters van BJ Blazkowicz, het voormalige hoofdpersonage van de Wolfenstein-games. Daarnaast kan de game ook in co-op gespeeld worden.

Wolfenstein: Youngblood komt op 26 juli uit voor pc, PlayStation 4, Xbox One en Switch. Bethesda werkt ook aan de vr-game Wolfenstein: Cyberpilot. Die game komt ook op 26 juli uit voor pc.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

The Elder Scrolls Blades eind dit jaar naar Switch

Tijdens de E3 persconferentie heeft Bethesda aangekondigd dat de free to play mobile game The Elder Scrolls Blades eind dit jaar op de Nintendo Switch verschijnt.

Het wordt ook mogelijk om je voortgang uit de smartphone-versie van de game mee te nemen naar de Switch-versie. Ook op de Switch is de game gratis te spelen.

The Elder Scrolls Blades krijgt daarnaast vandaag een grote update met daarin arenagevechten, een nieuw jewel-systeem en een questline over draken.

The Elder Scrolls Blades verscheen eerder dit jaar in early access op mobiele apparaten.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

Fallout 76 krijgt nieuwe Wastelanders-uitbreiding en battle royale-modus

Fallout 76 krijgt aankomende herfst een nieuwe uitbreiding genaamd Wastelanders. Daarnaast wordt er een gratis battle royale-modus toegevoegd met de naam Nuclear Winter. Dit maakt ontwikkelaar Bethesda bekend tijdens zijn E3-persconferentie.

Met de Wastelanders-uitbreiding wordt de focus gelegd op een nieuw verhaal in Fallout 76. De Wastelanders-update speelt zich een jaar later af na het openen van Vault 76 en zijn er mensen die zijn teruggekeerd naar Appalachia. Verschillende groepen Settlers en Raiders plannen om over de wereld te heersen en proberen een verborgen schat te claimen. De uitbreiding bevat een nieuwe reeks aan quests waarmee de keuzes verschillende gevolgen kan hebben.

Bethesda maakte ook bekend een battle royale-modus toe te voegen aan Fallout 76, genaamd Nuclear Winter. Deze nieuwe modus wordt gespeeld met 52 spelers en daagt de speler uit om te strijden voor de rol van opzichter van Vault 51.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

Rage 2 krijgt Rise of the Ghosts-uitbreiding

De shooter Rage 2 krijgt later dit jaar een uitbreiding genaamd Rise of the Ghosts.

Een precieze releasedatum voor de uitbreiding is er nog niet, maar Rise of the Ghosts komt naar pc, Xbox One en PlayStation 4. De uitbreiding bevat nieuwe voertuigen (waaronder een motor), een draagbare mech, cheat codes om het spel op andere manieren mee te spelen en nieuwe modi.

Rage 2 kwam een kleine maand geleden uit en speelt zich af in een post-apocalyptische wereld. In het spel vergaren spelers speciale krachten om vijanden op spectaculaire wijze te doden. Ook het rondrijden en vliegen in voer- en vliegtuigen speelt een grote rol.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

Bethesda komt met streamingtechnologie Orion

De streamingtechnologie Orion van Bethesda belooft het mogelijk te maken om zelfs met een slechte internetverbinding games op de hoge kwaliteit te spelen.

De techniek zou op meerdere game-streamingdiensten toegepast kunnen worden om de prestaties van Bethesda-games te verbeteren. Tijdens de persconferentie van Bethesda werd Doom (2016) in 4K en 60fps gespeeld op een smarthphone met behulp van deze technologie. Eind dit jaar wordt er een beta test gestart voor een beperkt aantal spelers om Orion uit te proberen.

Door je in te schrijven voor de Slayers Club is het mogelijk om aan de test van de streamingtest deel te nemen.

Lees het complete nieuwsbericht hier.

Dit artikel delen:

Lees meer

E3-analyse: Bethesda krabbelt weer omhoog Bethesda komt met streamingtechnologie Orion
5

Reacties op: E3-samenvatting: Bethesda

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Ryme

  • 10 juni 2019 04:26
  Hoopte stiekem om iets te horen van Fallout Shelter 2 maar blijkbaar is die alleen nog maar speelbaar in China.
  Ben wel erg benieuwd naar Orion in combinatie met nieuwe consoles en ook Google Stadia.
  Nieuwe IP’s zagen er goed uit maar wil wat meer gameplay zien om me echt te overtuigen en verder ben ik enthousiast over de nieuwe Doom

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Huh

  • 10 juni 2019 07:20
  En daar gaan we. Naast alle launchers heeft iedere uitgever dalijk ook zijn eigen streamingdienst.
  Ik hoop niet, maar ik vrees van wel, dat dit inhoudt dat we in de nabije toekomst meerdere abonnementen af moeten sluiten om fatsoenlijk te kunnen gamen.

  Nou, dat gaat wat worden. Begin maar alvast met sparen. 😝

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  burhan42

  • 10 juni 2019 11:27
  @Huh of je neemt juist geen abonnement (als iedereen dit deed) dan pas stoppen ze met dit soort onzin.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Huh

  • 10 juni 2019 13:11
  @burhan42 en dan? Moet ik ‘s avonds naast mijn vrouw op de bank goede tijden gaan zitten kijken!!!

  Nee, dank je.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  xXDannyNLXx

  • 11 juni 2019 15:58
  @Huh geef haar een videoland abbo en een tablet, is de tv voor jou :P

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.