De E3 staat alweer bijna voor de deur. Op 16 mei aanstaande beginnen de conferenties en op 18 mei gaan ook de deuren van de Expo zelf open. Het evenement duurt drie dagen en is dus afgelopen op 20 mei, maar in die drie dagen staat ons haast evenveel nieuws op het gebied van games te wachten, als de rest van het jaar samen.

De E3 van 2005 belooft sowieso een bijzondere te worden, want naar verwachting zullen alle drie de next-gen consoles onthuld worden. Microsoft zal al op 12 mei het spits afbijten met de onthulling van de Xbox 360 op MTV, maar op de E3 zelf wordt het apparaat nog wat uitgebreider uit de doeken gedaan, beginnende met de persconferentie op 16 mei.

Hoewel we inmiddels al aardig wat weten van de Xbox 360, is de Playstation 3 nog in mysterie gehuld. De CELL-processor klinkt veelbelovend, maar of hij ook werkelijk zo krachtig is als beweerd wordt, komen we hopelijk op de E3 te weten. Ook van deze console mogen we de eerste details al op 16 mei verwachten.

En dan is er nog de Revolution van Nintendo, Deze console wil zijn naam waar gaan maken en belooft ons een vernieuwende manier van gamen waar de concurrentie nog een puntje aan kan zuigen. We zullen tot 17 mei moeten wachten, voordat de eerste concrete informatie rond deze machine uit de doeken wordt gedaan.

Naast al het next-gen spektakel zou je haast vergeten dat ook op de huidige generatie consoles nog genoeg te doen is. Nintendo heeft een nieuwe Zelda in de wacht, Sony wekt onze interesse met Shadow of the Colossus en ook de Xbox is nog lang niet afgeserveerd, al hoeven we van Microsoft zelf niet al te veel meer te verwachten. PC gamers hebben het ook zeker niet slecht, met titels als Quake 4, Prey, Alan Wake, S.T.A.L.K.E.R. en Oblivion om naar uit te kijken.

Het zal dus weer moeilijk worden om door de bomen het bos te zien en daarom hebben we alvast het een en ander op een rij gezet. Welke games en hardware zijn er te zien op de E3 en wat kunnen we ervan verwachten? Je leest het de komende dagen in diverse artikelen die we voor jullie klaar hebben staan.

Actie First Person Shooter Adventure Role Playing Game Strategie Sim / Racing Next-Gen Handheld