Nintendo persconferentie

Nintendo bijt het spits af met zijn persconferentie op de tweede dag. Directeur van Nintendo Amerika Reggie Fils-aime praatte het geheel aan elkaar.

Nintendo kondigt nieuwe Zelda-game aan en toont de eerste gameplaybeelden
De nieuwste Zelda heet Zelda: Skyward Sword en de eerste gameplaybeelden worden getoond door niemand minder dan Shigeru Myamoto.

Nintendo verrast het publiek met nieuwe Kirby-titel
Nintendo kondigt het spel Kirby's Epic Yarn aan voor de Nintendo Wii. Kirby is volledig uit garen opgebouwd en kan wederom allerlei vormen aannemen, zo zien we een race-auto, een ufo en een reuzachtige gevechtstank.

Een Nieuwe Donkey Kong Country maakt zijn opwachting
Donkey Kong Country: Returns zo heet het nieuwste deel in de Donkey Kong spellenreeks. Het is een tweedimensionale platformgame, waarin spelers met de aap Donkey Kong zich een weg moeten banen door de vele levels.

De Nintendo 3DS wordt getoond aan het publiek
De Nintendo 3DS wordt uit de doeken gedaan op de persconferentie van Nintendo. Helaas is er geen beeld te tonen met de 3D-technologie omdat het effect alleen persoonlijk is te waarnemen. Binnenkort verwachten we onze eigen ervaringen met het apparaat te kunnen plaatsen.

Na vele jaren keert Kid Icarus terug in een nieuwe game op de Nintendo 3DS
De held uit de Kid Icarus serie heet Pit, en is de persoonlijke bodyguard van Palutena en aanvoerder van het leger. Er werd beeldmateriaal van het spel getoond maar niet in 3D.

 


 

Sony persconferentie

De Sony persconferentie begon een uurtje na die van Nintendo. Sony heeft 3D gaming en Move hoog in het vaandel staan. Een korte samenvatting wat ze hebben gepresenteerd:

Killzone 3 krijgt 3D en PlayStation Move ondersteuning
Tijdens een demonstratie van het spel was te zien dat het spel volledig te spelen is met de Move-controllers van PlayStation 3. De game komt uit in februari 2011.

Sony maakt een nieuwe game in hun Move line-up bekend: Sorcery
Sorcery plaatst de speler in de rol van tovernaarsleerling, het spel wordt bestuurd met de motion-controller van Sony. Door de Move-controller op een bepaalde manier te zwaaien zijn er verschillende spreuken op vijanden uit te spreken.

Prijs en releasedatum van PlayStation Move wordt bekendgemaakt
Tijdens de presentatie maakt Sony de prijs en de releasedatum van hun nieuwe bewegingsgevoelige controller PlayStation Move bekend. Opvallend is dat Move als eerste beschikbaar is in Europa en wel op 15 september.

Portal 2 komt ook uit op de Playstation 3
Na de Playstation 3 te hebben vervloekt, kondigd Gabe Newell, de directeur van Valve, zelf het verschijnen Portal 2 op de PS3 aan. Ook Steam wordt naar PS3 gebracht.

Sony kondigt betaalservice PlayStation Plus aan
Een betaald abonnement komt naar het PlayStation Network, spelers die gebruikmaken van deze service krijgen vele voordelen. Spelers kunnen als eerste meedoen in bèta's, krijgen gratis content en korting op producten in de PlayStation Store.

Twisted Metal wordt aangekondigd exclusief voor de PlayStation 3
Een volledig nieuwe versie van het actiespel Twisted Metal, waarin spelers elkaar moeten uitschakelen door middel van wapens bevestigd op de meest uiteenlopende voertuigen, komt uit in 2011 voor de PS3. Dit kondigde Sony aan het einde van zijn persconferentie aan.

 


 

Trailers

Zelda: Skyward Sword
Kirby's Epic Yarn
Donkey Kong Country Returns
Golden Sun: Dark Dawn
Wii Party
Mario Sports Mix
Kid Icarus: Uprising
Epic Mickey
Lost In Shadow
Dead Space 2
Portal 2
Kane & Lynch 2: Dog Days

 


 

Artikelen

Achtergrond: Nintendo, ode aan de fan
Achtergrond: Sony, de gulden middenweg
Preview: DJ Hero 2
Preview: Castlevania: Lords of Shadow
P
review: Spec Ops: The Line

E3-journaal