Microsoft 

Microsoft trapt geheel traditiegetrouw het begin van de persconferenties af. Hieronder de hoogtepunten op een rijtje.

Crytek maakt het spel codename: Kingdoms Exclusief voor Microsoft.
Crytek toont het eerste teaser-filmpje van hun nieuwe spel Codename: Kingdoms

Fable III krijgt een releasedatum en een nieuwe trailer wordt getoond
Peter Molyneux vertelt dat Fable III op 29 oktober uitkomt. Tevens liet hij nieuw beeldmateriaal zien van het spel waarin de speler de rol van koning op zich neemt.

Microsoft presenteert vijftien lanceertitels voor Kinect
Microsoft heeft op zijn persconferentie vijftien titels aangekondigd die beschikbaar zijn vanaf de release van Kinect (voorheen Project Natal). Een aantal van deze titels zullen voor een zacht prijsje over de toonbank gaan.

Microsoft kondigt de Xbox 360 Slim aan
Aan het einde van de persconferentie onthulde Microsoft officieel hun nieuwe Xbox 360 model. Een kleinere, stillere zwarte variant van de huidige Xbox 360. De nieuwe Xbox 360 Slim moet op 16 juli in europa uitkomen.
 


 

Electronic Arts 

EA is één van de grootste uitgevers binnen de game-industrie. Ook zij hadden een flinke persconferentie gepland op de eerste dag van de beurs. Hieronder een compilatie van de meest noemenswaardige aankondigingen.

Need For Speed: Hot Pursuit aangekondigd door EA
Het nieuwste deel in de Need for Speed-reeks opende de persconferentie van EA. Het spel werd middels een trailer en een gameplay-demonstratie getoond.

Bulletstorm van Epic Games krijgt een releasedatum
Cliff Belszinski van Epic Games presenteert Bulletstorm aan de aanwezigen, het spel oogt kleurrijk en zorgd voor genoeg actie op het scherm. Door het speelse karakter weet het weet zich te onderscheiden van de concurrentie.

Eerste multiplayer-beelden van Medal of Honor en multiplayerbèta
DICE toont de door hun ontwikkelde multiplayer-modus van Medal of Honor door een live presentatie. Daarna wordt er nog een trailer getoond.

Battlefield: Bad Company 2: Vietnam wordt aangekondigd
In een kort teaserfilmpje is de nieuwste uitbreiding voor Battlefield: Bad Company 2 genaamd Vietnam aangekondigd. Deze moet in de winter van dit jaar verschijnen

EA introduceert de Gun Club, een community voor liefhebbers van het Shooter genre
Electronic Arts heeft een community site gestart genaamd Gun Club, hierin verzamelen alle shooters van EA zich. Onder andere Battlefield Bad Company 2 en Medal of Honor zijn opgenomen in deze Gun Club. 
 


 

Ubisoft 

Om 2 uur 's nachts was de persconferentie van Ubisoft. Hieronder de belangrijkste berichten.

Nieuwe details van Assassin's Creed: Brotherhood bekendgemaakt
Meerdere filmpjes lieten het plot en nieuwe gameplay elementen zien van de nieuwste toevoeging in de Assassin's Creed-reeks. Gevechten vanaf de rug van een paard en kanonnen zijn nieuwe toevoegingen in de wereld van Ezio.

Driver: San Francisco officieel aangekondigd door Ubisoft
Ubisoft heeft de gelegenheid genomen om tijdens hun persconferentie de nieuwe game Driver: San Francisco aan te kondigen. De uitgever toont gelijk een demonstratie van het spel, ook wordt er duidelijkheid geschept over het verhaal rondom de hoofdpersoon.

Rayman: Origins onthuld
De nieuwe Rayman-game gaat terug naar de roots met tweedimensionale gameplay. Het spel wordt door een team van vijf personen ontwikkelt, waaronder Michel Ancel, de bedenker van Rayman.

Child of Eden wordt gedemonstreerd
Child of Eden is het nieuwe spel van de man achter Rez en Lumines. De game is met Kinect te spelen.

Opmerkelijk waren twee andere titels die Ubisoft aankondigde, de spellen Battle Tag en Innergy. Battle Tag is een thuisvariant van de bekende lasergames, de speler krijgt een harnas om en een laser pistool dat bepaalde statistieken registreert. Innergy is een feel good-spel dat moet zorgen voor balans en rust in het lichaam. Via een 'Energy Sensor' die wordt bevestigd aan de vinger, registreert het spel de activiteit van hart en hersennen.
 


 

Trailers

Assassin's Creed Brotherhood
Halo: Reach singleplayer campagne
Call of Duty: Black Ops
Child of Eden
Rayman: Origins
Battlefield: Bad Company 2 - Vietnam
Medal of Honor
Star Wars: The Old Republic
Metal Gear Solid: Rising
Fable III
Driver: San Francisco

 


 

Artikelen

Gamer.nl is ook aanwezig op de beurs en schrijven hier artikelen over verschillende games en events, een kort overzicht van de geschreven artikelen is hieronder te vinden.

Column: Kinect overtuigt niet
Preview: Call of Duty: Black ops
Achtergrond: Microsoft, zwak en veilig
Preview: Star Wars: The Force Unleashed 2

Vanavond vinden onder andere de persconferenties van Nintendo en Sony plaats. Je vindt al het nieuws ook terug in ons E3-dossier.

Al het nieuws live vanuit Los Angeles: Gamer.nl/E3