Achtergrond
E3

E3 2016: De Sony-persconferentie samenvatting

God of War, PlayStation VR, Kojima's nieuwe game en meer

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

De E3-persconferentie van Sony is alweer afgelopen. Hieronder alle aankondigingen op een rij.

Sony onthult nieuwe God of War
Sony opent de persconferentie op de E3 met de onthulling van een nieuwe God of War.

De nieuwe God of War laat de Griekse oudheid achter zich en put nu inspiratie uit Noorse mythologie. Kratos heeft een bijpassende baard en vecht met een grote bijl in plaats van de bekende Blades. Ook heeft hij een zoon, die hij in het getoonde stukje gameplay leert jagen. Aan het eind van de trailer is een draak te zien.

God of War wordt ontwikkeld door Santa Monica. Het is nog niet bekend wanneer de game in de winkels ligt.

The Last Guardian verschijnt in oktober
In een nieuwe trailer heeft Sony de verkoopdatum van The Last Guardian bevestigd.

De game zal op 25 oktober worden uitgebracht, aldus de video. Daarmee heeft het spel na negen jaar ontwikkeling eindelijk een verkoopdatum.

The Last Guardian wordt ontwikkeld door de makers van ICO en Shadow of the Colossus. Het spel stond origineel gepland voor de PlayStation 3, maar werd door veelvuldig uitstel overgeheveld naar de PlayStation 4.


Nieuwe gameplaybeelden van Horizon Zero Dawn getoond
Sony heeft nieuwe gameplaybeelden van Horizon Zero Dawn laten zien tijdens hun E3-persconferentie.

In de gameplaybeelden zijn rpg-elementen te zien, zoals een keuzemenu tijdens dialogen en de mogelijkheid om materialen te verzamelen. Aloy neemt de controle over van een de dinosauriërs en bereidt deze om over het landschap te reizen. Ook is te zien dat ze vanaf de rug van de wezens kan vechten.

Horizon: Zero Dawn plaatst spelers in een open wereld die zich ver na de huidige tijd afspeelt. De natuur heeft de wereld overgenomen en mensen leven een primitief bestaan. Ze jagen op grote mechanische wezens die als dinosauriërs over de planeet lopen.

Horizon Zero Dawn verschijnt 1 maart 2017 voor PlayStation 4.

Sony kondigt Days Gone aan voor PlayStation 4
Sony heeft Days Gone aangekondigd voor PlayStation 4 tijdens hun E3-persconferentie.

In de presentatie werd een korte trailer getoond met elementen uit het verhaal. Op het officiële Youtube-kanaal van PlayStation is hiernaast een video verschenen met tien minuten aan gameplay van de titel.

Days Gone wordt een open wereld game die zich afspeelt in de woeste wildernis, twee jaar nadat er een wereldwijde ramp heeft plaatsgevonden. Spelers kruipen in de huid van Deacon St. John, een huurmoordenaar met een bewogen verleden en een voorliefde voor het rijden van motoren.

De game is ontwikkeling bij Sony's Bend Studio, eerder verantwoordelijk voor games uit de Syphon Filter-reeks en Uncharted-games voor PlayStation Vita.

Een releasedatum voor Days Gone is niet genoemd.

Capcom onthult Resident Evil 7 Biohazard
Capcom heeft tijdens de E3-persconferentie van Sony een nieuwe Resident Evil aangekondigd. Resident Evil 7 Biohazard biedt volledige ondersteuning voor PlayStation VR.

De trailer van Resident Evil 7 impliceert dat de game kiest voor een nadruk op horror. Daarmee stapt de serie weg van de focus op actie, zoals in deel vier, vijf en zes.

De subtitel Biohazard is de originele naam van Resident Evil in Japan. De gamereeks kreeg voor het westen een andere titel.

Resident Evil 7 verschijnt op 24 januari 2017 voor PlayStation 4.

Nieuwe beelden Detroit: Become Human tonen keuzesysteem
Tijdens Sony's persconferentie op de E3 zijn nieuwe beelden getoond van Quantic Dreams nieuwe game Detroit: Become Human.

In de trailer wordt de nadruk gelegd op de keuzes die de speler kan maken tijdens het spelen. Er worden verschillende uitkomsten van een bepaalde scène getoond, die allemaal het gevolg zijn van andere beslissingen.

PlayStation VR verschijnt op 13 oktober
Shawn Layden van Sony heeft een releasedatum voor PlayStation VR bekendgemaakt tijdens de PlayStation E3-persconferentie.

In de Verenigde Staten lanceert Sony's virtual reality-headset voor PlayStation 4 op 13 oktober. Op Twitter werd bevestigd dat PlayStation VR dezelfde datum in Europa gaat verschijnen.

Tijdens de persconferentie werd bekendgemaakt dat meer dan vijftig PlayStation VR-games gaan verschijnen dit jaar. Onder andere Resident Evil 7 en een exclusieve versie van Star Wars Battlefront werden uitgelicht tijdens de persconferentie.

In Nederland gaat PlayStation VR 399 euro kosten. Een PlayStation 4-console is vereist voor het gebruik van de virtual reality-headset.

PlayStation VR

Battlefront X-Wing VR Mission naar PlayStation VR
Sony heeft Battlefront X-Wing VR Mission aangekondigd voor PlayStation VR tijdens hun E3-persconferentie.

De game komt exclusief naar Sony's virtualrealitybril. In de korte teaser is te zien hoe de speler een X-Wing bestuurt en de strijd aangaat met Tie-Wings onder begeleiding van iconische Star Wars-muziek.

Crash Bandicoot-remasters naar PlayStation 4
Crash Bandicoot komt naar de PlayStation 4. Sony werkt voor de terugkeer van Crash samen met Activision.

Sony verzorgt geremasterde versies van Crash Bandicoot 1, Crash Bandicoot 2 en Crash Bandicoot 3: Warped. De games worden volledig van de grond af opnieuw opgebouwd voor de PlayStation 4. Activision brengt Crash naar de wereld van Skylanders in Skylanders Imaginators.

Hideo Kojima onthult nieuwe game Death Stranding
Tijdens de Sony-presentatie op E3 heeft Hideo Kojima zijn nieuwe game Death Stranding gepresenteerd.

Er is nog niet veel over Death Stranding bekend. In een korte trailer wordt een naakte man met een baby op het strand getoond - waarna de baby van het strand verdwijnt.

Volgens Kojima zijn alle beelden met de in-game engine vastgelegd. De hoofdrol wordt vertolkt door Norman Reedus, de acteur van onder andere Daryl Dixon in The Walking Dead.

Een verkoopdatum is nog niet bekendgemaakt.

Batman: Arkham VR in oktober naar PlayStation VR
Batman: Arkham VR van Rocksteady Studios is aangekondigd als exclusieve titel voor PlayStation VR.

In de vr-game kruipen spelers in de huid van Batman en verkennen zij Gotham City. Er staat een nieuw mysterie centraal die de Dark Knight moet oplossen door zijn gadgets te gebruiken.

Batman: Arkham VR wordt ontwikkeld door Rocksteady Studios en komt exclusief naar PlayStation VR in oktober.

Insomniac ontwikkelt nieuwe Spider-Man
Insomniac werkt aan een nieuwe Spider-Man game voor de PlayStation 4. Dat onthult Sony tijdens de persconferentie op de E3.

In een korte teaser trailer is te zien hoe Spider-Man in de straten van New York slingert en vecht. Peter Parker in de game is al een ervaren superheld en bedreven in het bestrijden van de misdaad.

De game verschijnt exclusief op de PlayStation 4.

Square Enix toont VR-modus voor Final Fantasy XV
Final Fantasy XV kan op de PlayStation 4 ook in virtual reality worden gespeeld, in combinatie met een PlayStation VR.

Dat blijkt uit een nieuwe trailer die Square Enix vrijgaf tijdens de Sony E3-presentatie. In de video worden VR-onderdelen voor Final Fantasy XV gepresenteerd, waarbij de speler soms vanuit de eerste persoon in de wereld rondkijkt.

Het is één van de games die Sony voor PlayStation VR demonstreerde. Onder andere Batman: Arkham VR en Resident Evil 7 gaan ook met de bril werken. PlayStation VR is vanaf 13 oktober verkrijgbaar.

Ruimteshooter Farpoint voor PlayStation VR aangekondigd
De exclusieve PlayStation VR-game Farpoint werd vandaag aangekondigd tijdens Sony's E3-persconferentie.

Spelers worden in deze virtual reality-game plots naar een andere planeet geteleporteerd tijdens een mysterieuze expeditie in de buurt van Jupiter. Eenmaal aangekomen op de planeet blijkt dat hier vijandige wezens wonen die de speler moet zien te overmeesteren.

De scifi shooter is in ontwikkeling bij Impulse Gear, een studio in San Francisco met voormalige medewerkers van onder andere Crystal Dynamics, EA, Sega en Sony.

Farpoint wordt exclusief beschikbaar voor PlayStation 4. Een releasedatum is niet bekendgemaakt. Op de website van de ontwikkelaar zijn meerdere screenshots te zien.

Call of Duty: Modern Warfare Remastered maand eerder naar PS4
De campagne van Call of Duty: Modern Warfare Remastered is dertig dagen eerder te spelen op de PlayStation 4.

Om gebruik te maken van deze aanbieding, moet de game wel al vooraf besteld zijn. Vervolgens is de campagne een maand eerder te spelen. Call of Duty: Modern Warfare Remastered bevat ook een multiplayermodus met tien maps. Deze is pas beschikbaar vanaf de officiële releasedatum van de game.

Call of Duty: Modern Warfare Remasteredzit standaard bij de Legacy, Legacy Pro, en Digital Deluxe edities van Call of Duty: Infinite Warfare en is niet los verkrijgbaar. Beide games zijn vanaf 4 november verkrijgbaar voor PS4, Xbox One en pc.

Call of Duty Modern Warfare Remastered

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

Ontdek de wereld onder water in Abzu, verschijnt 2 augustus Call of Duty: Modern Warfare Remastered maand eerder naar PS4
38

Reacties op: E3 2016: De Sony-persconferentie samenvatting

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  coola

  • 14 juni 2016 05:15
  Beste E3 persco van 2016. Steekt met kop en schouders ver boven de andere persco's uit. Echt van begin tot eind genoten van deze persco

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Humpdog

  • 14 juni 2016 05:36
  @coola ik ga zo een stukje kijken voordat ik naar mijn werk, maar aan de hand van bovenstaande samenvatting verwacht ik dat je gelijk heb.

  Hopelijk heeft Sony geen klapvee nodig. Bij MS viel me op dat veel lui op het main floor dezelfde tshirts aan hadden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  hulstpower

  • 14 juni 2016 06:13
  @coola games games en games ja en dan komt xbox eind 2017 met hun upgrade console.
  Ja dan kan Sony volgend jaar nog aankondigen de neojnen de specs nog steeds niks bekend dus die kunnen ze gewoon nog omhooggevallen doen. Maar dit wil ik als gamer games games en nog eens games

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  wootism

  • 14 juni 2016 09:54
  @hulstpower Schrijf eens in leesbare taal jongeman.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • NIGHTMARE

  • 14 juni 2016 09:17
  @coola

  uuh nee matige games op god of war en crash na, meeste genoten van bf1 en xbox

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Untitled Player

  • 14 juni 2016 10:08
  @NIGHTMARE Horizon, Detroit, Resident Evil 7, Death stranding… Hoe zijn deze games "matig"? :P

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • NIGHTMARE

  • 14 juni 2016 17:27
  @Vovelic

  zo top dat jij al weet hoe deze games daadwerkelijk zullen zijn alleen res7 is bekend

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Untitled Player

  • 14 juni 2016 18:15
  @NIGHTMARE Oh maar jij kan dus wel al weten dat God of War, Crash en BF1 goed zijn en de rest matig en ik niet? :|

  K.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • NIGHTMARE

  • 15 juni 2016 11:05
  @Vovelic

  uiteraard gezien alle delen hiervan goed waren

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Grohe

  • 14 juni 2016 05:45
  Was weer een mooie show boys. Denk wel een van de toppers dit jaar :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Noatak

  • 14 juni 2016 06:15
  Verre weg de beste E3 persconferentie, zowel qua inhoud en kwaliteit. Sony neemt de gamers serieus. Geen ongemakkelijke situaties, slechte presentatie of flauwe grapjes, maar gewoon games.

  Dit is hoe je een goede show maakt. Chapeau.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Red Dead Demon

  • 14 juni 2016 06:36
  Te gek, Crash remasters.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • marco300

  • 14 juni 2016 06:42
  Ms dus een duidelijke winnaar ben ik bang. Was al bang dat helft van de show de inferieure VR headset aanbod zou komen. Ook veel games weer zonder release datum. Dus de helft zien we de aankomende 2 E3's weer voorbij komen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • NIGHTMARE

  • 14 juni 2016 09:17
  @marco300

  jij snapt het.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  wootism

  • 14 juni 2016 09:55
  @marco300 Of je hebt een totaal andere persconferentie gekeken, of je hebt totaal geen idee waar je het over hebt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • casualkiller

  • 14 juni 2016 07:28
  Vette show , vette games

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Xymie

  • 14 juni 2016 07:33
  Houd wel van verhalende "games" als Detroit. Horizon Zero Dawn is misschien een beetje crappy geacteerd, maar volgens mij is de gameplay echt gaaf. Verder zit er voor mij iig niet veel bij.
  Maar goed ik ben ook redelijk bevooroordeelde Xbox Fanboy so don't mind me :). Hoop echt dat VR aanslaat trouwens. 399 is wel een lekker bedrag.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Paralize

  • 14 juni 2016 07:45
  Zitten mooie spellen bij, wat mij betreft een paar tikkels teveel VR maar goed, dat is sony's nieuwe speeltje. Veel trailers die we komende jaren ook weer gaan zien.
  Na MS het meest genoten van deze persco.

  Ik wil zero dawn hebben :(

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TheRussian

  • 14 juni 2016 08:23
  Zag Sony er toch vanaf om PS4 4.5 uit te brengen ?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Untitled Player

  • 14 juni 2016 10:09
  @TheRussian Er was van tevoren al gemeld dat ze het op de E3 niet zouden hebben over de nieuwe PS4. Dus dat komt nog.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.