Achtergrond
Bethesda

E3 2016: De Bethesda-persconferentie samenvatting

Al het nieuws verzameld

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

In de vroege ochtend van 13 juni vond de Bethesda-persconferentie van E3 2016 plaats. We hebben voor de overzichtelijkheid al het nieuws van deze persconferentie verzameld. Onder andere de titels Prey, Dishonored 2 en Skyrim kwamen aan bod. 

Bethesda onthult arenashooter Quake Champions

Bethesda heeft Quake Champions onthuld. Dit is een arenashooter met een focus op multiplayer: de game richt zich op esports-toernooien. De shooter werd onthuld met een cgi-trailer, er is nog geen gameplay getoond.

Quake Champions heeft verscheidene speelbare personages met hun eigen vaardigheden. Volgens Bethesda draait de game om snelheid, vergelijkbaar met de Doom-reboot. Ook zal de game geen framerate-cap hebben op pc.

Tijdens Quakecon zal er meer bekend gemaakt worden over de arenashooter. Dit evenement duurt van 4 tot en met 7 augustus.

Arkane Studios komt met first-person scifi-game Prey

Arkane Studios (Dishonored) heeft tijdens Betheda’s E3-persconferentie de first-person scifi actiegame Prey aangekondigd. Het gaat hier om een reboot van de franchise.

In de game nemen spelers de rol aan van Morgan Yo, een proefpersoon in een onderzoek om de mensheid te verbeteren. Yu wordt wakker in het jaar 2033 op het ruimtestation Talos 1, hier gaat hij op zoek naar de geheimen die het station huishoudt. Het ruimtestation is overgenomen door een mysterieus buitenaards ras en met behulp van speciale krachten moet geprobeerd worden hier te overleven.

Prey verschijnt in 2017 voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Opening cinematic van Elder Scrolls: Legends uitgebracht

Bethesda heeft de opening cinematic voor de kaartgame The Elder Scrolls: Legends uitgebracht tijdens E3-persconferentie. Hiernaast is meer informatie over de bèta en platforms naar buiten gekomen.

De ontwikkelaar kondigde aan dat The Elder Scrolls: Legends naast pc en iPad ook gaat uitkomen op iPhone, Mac en Android-toestellen. Verder werd bekendgemaakt dat meer gebruikers worden toegelaten tot de bèta van de kaartgame. Inschrijven hiervoor is mogelijk via de officiële website van Bethesda. 

Skyrim krijgt remaster met mod-ondersteuning

The Elder Scrolls 5: Skyrim krijgt een remaster met mod-ondersteuning. Dat heeft Bethesda bekendgemaakt middels een trailer. De remaster verschijnt 28 oktober op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Eerder bracht Bethesda al mods uit voor consoles met Fallout 4. Voorheen waren mods voornamelijk iets voor pc-versies van spellen.

Nieuwe Fallout 4-dlc aangekondigd, Fallout Shelter naar pc

Bethesda heeft nieuwe downloadbare content voor Fallout 4 aangekondigd tijdens hun E3-persconferentie. De post-apocalyptische rpg wordt uitgebreid met drie nieuwe downloadable content-pakketten. Ook verschijnt de mobiele game Fallout Shelter voor pc.

Nu de eerste drie dlc-pakketten zijn uitgebracht heeft Bethesda hun plannen voor het volgende dlc-drieluik aangekondigd. Het gaat hier om twee Workshop-uitbreidingen en één grotere, verhalende dlc.

Het vierde dlc-pakket voor Fallout 4 heet Contraptions Workshop en biedt spelers de mogelijkheid om diverse apparaten en toestellen te maken, zoals een sorteermachine voor voorwerpen, lopende banden en rekken voor harnassen of wapens. Deze dlc is vanaf 14 juni beschikbaar.

De vijfde uitbreiding komt in juli uit en heet Vault-Tec Workshop. In deze uitbreiding kunnen spelers hun eigen ondergrondse Vault maken, in de stijl van de mobiele game Fallout Shelter. Ten slotte brengt Bethesda in augustus de Nuka-World-dlc uit. Deze dlc is een verhalende, zoals Far Harbor, en laat spelers een pretpark betreden.

Daarnaast kondigde Bethesda aan dat Fallout Shelter uitgebreid wordt met quests, nieuwe personages, vijanden en locaties. De mobiele game, inclusief de Quests-update, verschijnt ook voor pc in juli.

The Elder Scrolls Online krijgt vrije modus en release in Japan

The Elder Scrolls Online krijgt een nieuwe vrije modus genaamd One Tamriel. Hiernaast kondigde Bethesda aan de online game uit te brengen in Japan tijdens hun E3-persconferentie.

Met de One Tamriel-modus heeft elke speler hetzelfde level, waardoor de gameplay van een vergelijkbare moeilijkheidsgraad is voor iedereen. Om alle spelers met elkaar te verbinden worden de servers voor elk platform aan elkaar verbonden. Hiernaast kan elk onderdeel van de map in The Elder Scrolls Online vrij worden ontdekt na de tutorial te hebben gespeeld.

Bethesda kondigde tevens aan dat The Elder Scrolls Online wordt uitgebracht in Japan en toonde een video met een terugblik op de online game.

The Elder Scrolls Online is nu verkrijgbaar op pc, Mac, PlayStation 4 en Xbox One.

Bethesda brengt Fallout 4 in 2017 naar HTC Vive

Bethesda komt in 2017 met een VR-versie van Fallout 4: dan komt de game naar de HTC Vive. Ook Doom krijgt een virtual reality-behandeling, al is hier geen datum voor bekend.

Fallout 4 was eerder al speelbaar op de Oculus Rift, al ging het hierbij om een open source-project dat de game ombouwde. Bethesda's versie is speciaal ontwikkeld voor de Vive.

Doom wordt uitgebreid met nieuwe updates

Bethesda heeft de volgende lading updates voor Doom uitgelicht tijdens hun E3-persconferentie. Zowel de Snapmap- als de multiplayermodus worden uitgebreid met zowel gratis als betaalde dlc.

Voor Snapmap voegt Bethesda een nieuw visueel thema gebaseerd op de hel toe, samen met een aantal nieuwe props, wapens en voorwerpen. Voor levelbouwers worden er nieuwe Logic-opties toegevoegd en kunnen singleplayer-ervaringen nagebootst worden.

Ook de multiplayermodus wordt uitgebreid. Vanaf volgende maand zijn er twee nieuwe modi speelbaar, waaronder een Doom-variant van Capture the Flag, genaamd Exodus. Daarnaast verschijnt er ook een Territories-achtige modus voor de multiplayer, waarin spelers zones moeten bezetten. Deze modus heet Sector. Later deze zomer wordt de multiplayer wederom uitgebreid met drie nieuwe modi, waaronder Classic Deathmatch. Deze uitbreidingen, inclusief die voor Snapmap, zijn gratis voor alle spelers.

Downloadable content en demo
Volgende maand verschijnt het eerste dlc-pakket genaamd Unto The Evil. Dit pakket voegt drie nieuwe multiplayer-maps toe, waaronder Cataclysm en Ritual. Middels dit pakket wordt ook een nieuwe demoon genaamd Harvester speelbaar en wordt onder andere een nieuw wapen en een nieuw harnas ontgrendeld.

Ten slotte werd aangekondigd dat er vanaf 13 juni een demo van DOOM beschikbaar wordt gesteld. In deze demo voor PlayStation 4 , Xbox One en pc kunnen spelers een voerproefje van de game in de vorm van het eerste level uit de campaign-modus.

Nieuwe Dishonored 2-trailer en gameplay getoond

Bethesda heeft een nieuwe trailer en gameplaydemo van Dishonored 2 getoond op de E3. Hierin zijn zowel Corvo Attano als Emily Kaldwin in actie te zien. De twee hebben hun eigen krachten en speelstijl.

In Dishonored 2 is Emily Kaldwin keizerin van Dunwall geworden, maar het rijk dreigt in chaos te raken nadat ze onterecht onttroond wordt. Net als Corvo Attano in de eerste Dishonored krijgt ze bovennatuurlijke krachten van de Outsider om wraak te nemen.

Dishonored 2 verschijnt 11 november op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

Analyse: De E3-conferentie van Bethesda E3 2016: De EA-persconferentie samenvatting
4

Reacties op: E3 2016: De Bethesda-persconferentie samenvatting

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  anyaka

  • 13 juni 2016 12:40
  Mijn samenvatting: "We gaan naar Quakecon en daar laten we de game-pläybeelden zien die jullie eigenlijk nu zouden willen zien…. maar die krijgen jullie lekker niet te zien…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • bashnag

  • 13 juni 2016 13:05
  Ik snap nog steeds de keuze voor remake van skyrim niet. Denk dat iedereen veel liever een nieuw deel in de serie had gezien.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  GoRightAhead

  • 13 juni 2016 13:27
  @bashnag
  Er is waarschijnlijk een grote markt voor deze remaster (nieuwe generatie) daarnaast is het vaak een goede intro voor een nieuw deel (kijkend naar bijvoorbeeld de uncharted collection). Daarnaast kunnen ze een oude maar geweldige game in het zonnetje zetten met nieuwe visuals voor de mainstream. Ook leren ze van het ontwikkel proces waarbij ze die ervaringen bij het ontwikkelen van een nieuw deel kunnen gebruiken.

  Ik had ook graag een nieuw deel gezien maar ik kan niet zeggen dat ik dit extra aanbod van remasters onprettig vind ofzo

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Lord_Bono

  • 13 juni 2016 13:57
  @bashnag Een nieuw deel zal pas volgend jaar aangekondigd worden (aankondiging E3, release later in 2017). Daarnaast krijgt Skyrim op de PS4/XO ook mod support, dus ga er maar van uit dat mensen hier op zitten te wachten!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.